Nibo Stone NL

Tribute by Marriott hotels

's-Hertogenbosch
Project details
Opdrachtgever
BUILT TO BUILD
Materialen
Belgisch hardsteen geschuurd
Toepassingen
Gevelbekleding van de begane grond
Uitvoering
2022

In het Paleiskwartier, een hippe stadswijk nét buiten het centrum van Den Bosch bouwt Bouwgroep Moonen momenteel aan het vijfsterrenhotel Tribute. De aannemer vroeg Nibo Stone om de gevelbekleding van de begane grond, inclusief de buitentrap voor haar rekening te nemen.

Tribute vierkant

21 jaar na eerste plan nu dan toch hotel voor Paleiskwartier

21 jaar na het eerste ontwerp voor een hotel op deze plek, durft hotelketen Marriott het dan toch aan om een hotel neer te zetten. Eerdere plannen voor een megabioscoop, congrescentrum en hotel in één mislukte, mede door het ineenstorten van de hotelmarkt na de terreur op 11 september 2001 in Amerika. Ook de plannen die daarna werden ingediend gingen niet door. Dankzij de komst van de Paleisbrug, die een directe verbinding met het centrum maakte, kon opnieuw plannen gesmeed worden door PBV Architects.

Tr 02

Rooftop restaurant als hoogtepunt

Het vijfsterrenhotel krijgt een toren van vijftig meter en op het dak van het hotel komt een van de twee restauraurants. Er komen 160 kamers, drie bars, verschillende vergaderfaciliteiten en een fitnessruimte. Bouwgroep Moonen is in juni 2019 gestart met de bouw van het hotel, dat The Den komt te heten. Deze naam is een knipoog naar Den Bosch om zodoende de historische vestingstad eer aan te doen en de Bourgondische levensstijl te omarmen.

Tribute hotel element

Bijzonder metselwerk

Vanaf de tweede laag is het volledige casco opgetrokken in prefab. Byldis verzorgt de prefab gevelpanelen met bijzonder metselwerk. In het metselwerk zijn twee verschillende type stenen toegepast met een complex metselwerk patroon. Voor deze gevel elementen is een speciale mal gemaakt. De stenen liggen "terug" waardoor het patroon afwijkt van een standaard patroon.

Bouw tribute

Gevelplaten in Belgisch hardsteen geschuurd

Nibo Stone is gevraagd voor de engineering, levering en montage van de hardsteen gevel op de begane grond. De gevelplaten zijn uitgevoerd in Belgisch hardsteen en zijn blauw geschuurd afgewerkt.

Marco 800 600

Ook op zoek naar gevelplaten voor uw bouwproject?

Maak een afspraak met Marco van Nieuwenborg om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
romijn
Prima service bij Nibostone, goed meedenkende mensen en flexibele instelling
★★★★★ ★★★★★
Johan
Zeer ruim assortiment!!!