Nibo Stone NL
The Den

Tribute by Marriott hotels

's-Hertogenbosch

In het Paleiskwartier, een hippe stadswijk nΓ©t buiten het centrum van Den Bosch bouwt Bouwgroep Moonen momenteel aan het vijfsterrenhotel Tribute. De aannemer vroeg Nibo Stone om de gevelbekleding van de begane grond, inclusief de buitentrap voor haar rekening te nemen.

21 jaar na eerste plan nu dan toch hotel voor Paleiskwartier

21 jaar na het eerste ontwerp voor een hotel op deze plek, durft hotelketen Marriott het dan toch aan om een hotel neer te zetten. Eerdere plannen voor een megabioscoop, congrescentrum en hotel in één mislukte, mede door het ineenstorten van de hotelmarkt na de terreur op 11 september 2001 in Amerika. Ook de plannen die daarna werden ingediend gingen niet door. Dankzij de komst van de Paleisbrug, die een directe verbinding met het centrum maakte, kon opnieuw plannen gesmeed worden door PBV Architects.

Rooftop restaurant als hoogtepunt

Het vijfsterrenhotel krijgt een toren van vijftig meter en op het dak van het hotel komt een van de twee restauraurants. Er komen 160 kamers, drie bars, verschillende vergaderfaciliteiten en een fitnessruimte. Bouwgroep Moonen is in juni 2019 gestart met de bouw van het hotel, dat The Den komt te heten. Deze naam is een knipoog naar Den Bosch om zodoende de historische vestingstad eer aan te doen en de Bourgondische levensstijl te omarmen.

Bijzonder metselwerk

Vanaf de tweede laag is het volledige casco opgetrokken in prefab. Byldis verzorgt de prefab gevelpanelen met bijzonder metselwerk. In het metselwerk zijn twee verschillende type stenen toegepast met een complex metselwerk patroon. Voor deze gevel elementen is een speciale mal gemaakt. De stenen liggen "terug" waardoor het patroon afwijkt van een standaard patroon.

Gevelplaten en trap in Belgisch hardsteen geschuurd

Nibo Stone is gevraagd voor de engineering, levering en montage van de hardsteen gevel op de begane grond. De gevelplaten zijn uitgevoerd in Belgisch hardsteen en zijn blauw geschuurd afgewerkt. In hetzelfde materiaal wordt tevens de buitentrap gemaakt door Nibo Stone.

Marco 800 600

Ook op zoek naar gevelplaten voor uw bouwproject?

Maak een afspraak met Marco van Nieuwenborg om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Toegepaste producten

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Interieur- en tegeltrends 2022

Meer dan ooit werd in de afgelopen twee jaar duidelijk hoe belangrijk het is dat je huis ook echt als een thuis moet…
07 januari 2022

Blog

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies…
06 januari 2022

Blog

Behaaglijk warme vloertegels met vloerverwarming

Ga je binnenkort een nieuwe vloer aanschaffen? Overweeg dan ook eens om dit te combineren met vloerverwarming.…
10 december 2021
Klantenreviews Feedback Company
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜… β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Anoniem
Wij hebben tegels gekocht na een bezoek te hebben gebracht aan de showroom en een informatief prettig gesprek met een verkoopmedewerker. Ook de communicatie daarna over de levering was prima.
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜… β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
de Haas
Goede ervaring. Komen afspraken netjes na en geven een goed advies.