Nibo Stone NL

Het antwoord

op de meestgestelde vragen
Levering
Hoe wordt mijn vloer geleverd?

Jouw vloer wordt geleverd door een extern transportbedrijf. Dit bedrijf rijdt met vrachtwagens van 16 meter lang. Jouw vloer wordt geleverd op houten wegwerppallets of in houten kisten. De pallets/kisten worden geleverd met een elektrische palletwagen. Dit lukt alleen als de vrachtwagen op maximaal 50 meter van het huis kan komen. De palletwagen heeft een verharde ondergrond nodig, kleine drempels of hellingen zijn geen probleem. Meer over de levering.

Wanneer wordt mijn vloer geleverd?

Je kunt zelf aangeven op welke dag je de vloer geleverd wilt hebben. Doe dit minimaal twee weken van te voren. Wij hebben dan de tijd jouw bestelling klaar te zetten en de levering in te plannen. Meer over de levering.

Is het mogelijk mijn vloer te leveren in een specifiek tijdvak?

Ja, dit kun je aangeven wanneer je ons de leverdatum doorgeeft. Dit kun je aangeven bij het afroepen van je vloer. Er kan tussen 7.00 uur 's ochtends en 17.00 uur s'avonds gelost worden. Je betaalt hiervoor een meerprijs. Deze prijs is afhankelijk van de ruimte in tijd van het tijdvenster. Een levering in een tijdvak van 4 uur (bijvoorbeeld 's ochtends) heeft een lagere toeslag dan een levering in een tijdvenster van bijvoorbeeld een uur. Meer over de levering.

Mag ik tegels die ik over heb retourneren?

Ja, als het een voorraadartikel betreft. Je ontvangt 75% van de aankoopwaarde van de geretourneerde artikelen, mits droog en onbeschadigd. Restantpartijen of vloeren die op commissiebasis zijn besteld kunnen wij helaas niet retournemen. Meer over de levering.

Vloerverwarming
Moet de vloerverwarming uit als de vloer wordt gelegd?

Ja, zorg ervoor dat je de vloerverwarming tenminste 1 dag voor het leggen hebt uitgezet zodat de ondervloer koud is voordat begonnen wordt met leggen. Meer over vloerverwarming.

Mag ik de vloerverwarming na het leggen van de vloer meteen weer aanzetten?

Nee, nadat de vloer gelegd is, heeft deze tijd nodig om te drogen. Het is belangrijk dat dit gelijkmatig en niet geforceerd gebeurt. Geef de vloer daarom zo’n 3 weken de tijd voordat je de vloerverwarming weer aanzet. Meer over vloerverwarming.

Plaatsing van jouw tegels
Moet de kamer helemaal leeg zijn voordat de legger gaat beginnen?

De volledige ruimte waar de vloer gelegd wordt, dient leeg te zijn. Er kan tijdens het leggen niet geschoven worden met meubels of andere obstakels. Ook is het belangrijk dat de vloer schoon en droog is en de vloerverwarming uit staat (minimaal 1 dag van te voren). Meer over plaatsing.

Mag ik meteen over de vloer lopen als deze is gelegd?

Je mag vrijwel direct na het leggen en voegen over de vloer lopen. Wacht wel even een paar dagen voordat je de vloer echt gaat belasten met meubels of andere zware spullen. Dan krijgt de lijm en het voegmiddel voldoende tijd om te drogen. Meer over plaatsing.

Betaling
Kan ik ook aan de chauffeur betalen?

Wij maken gebruik van een externe vervoerder, je kunt bij ons daarom niet aan de chauffeur betalen. Daarom vragen we je uiterlijk 2 dagen voor levering de factuur te voldoen. Meer over de betaling.

Moet ik een aanbetaling doen?

Je hoeft bij ons geen aanbetaling te doen (enkel bij restpartijen). Wel vragen we je uiterlijk 2 dagen voor levering de factuur te voldoen. Wij maken gebruik van een externe vervoerder, je kunt bij ons daarom niet aan de chauffeur betalen. Meer over de betaling.

Onderhoud
Wanneer moet ik de cementsluier verwijderen?

Twee dagen na het leggen ga je de vloer schoonmaken met cementsluierverwijderaar, welke je tijdens de levering van ons hebt ontvangen. Dit is belangrijk omdat je hiermee de cementsluier die ontstaan is tijdens het voegen, van het oppervlak van de vloertegels afhaalt. Wacht je hier te lang mee, dan is de sluier uitgehard en is deze nog maar heel moeilijk te verwijderen. Meer over onderhoud.

Mag ik de vloer meteen na het leggen dweilen?

Na twee dagen maak je de vloer schoon met cementsluierverwijderaar. Daarna is het belangrijk de vloer met rust te laten. Het is geen probleem om in die tijd op de vloer te leven. Stofzuigen mag, maar liever niet dweilen. Is het toch noodzakelijk om de vloer te dweilen, doe dit dan alleen met lauwwarm water met een goed uitgewrongen dweil. Deze rusttijd is nodig om de vloer te laten drogen. Meer over onderhoud.

Na oplevering
Mag ik meteen over de vloer lopen als deze is gelegd?

Je mag vrijwel direct na het leggen en voegen over de vloer lopen. Wacht wel even een paar dagen voordat je de vloer echt gaat belasten met meubels of andere zware spullen. Dan krijgt de lijm en het voegmiddel voldoende tijd om te drogen. Meer over na oplevering.

Kan ik de vloer afdekken als deze is gelegd?

Ja, maar alleen met een ademend afdekmateriaal, zoals Permafix floorguard. Hierdoor kan het water, dat gebruikt is voor de lijm en de voegmortel, toch gewoon verdampen terwijl jij door kan gaan met de afwerking van je huis. Op die manier voorkom je vochtschade aan de vloertegels. Meer over na oplevering.

Klantenservice
Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

Mocht je onverhoopt toch ergens niet tevreden over zijn, dan horen wij dat graag. Je kunt je klacht telefonisch doorgeven op 077 396 76 60 of per mail op info@nibostone.nl. We zullen onze uiterste best doen om gezamenlijk tot een goede oplossing te komen. Meer Klantenservice.

Er zijn tegels kapot gegaan tijdens het transport. Wat moet ik doen?

Wij hebben er alles aan gedaan om je vloer zo goed mogelijk te verpakken en te beschermen tijdens het transport. Toch kan het voorkomen dat er tegels gebroken zijn. Laat ons dit dan zo spoedig mogelijk weten en start niet met leggen voordat je met ons hebt overlegd. Meer Klantenservice.

Françoise Thijssen

Staat jouw antwoord er niet tussen?

Stel je vraag aan Françoise. Zij helpt je graag! Dit kan telefonisch op 077 -396 76 60 of via mail via onderstaande button.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Zo kies je de vloer die bij je past

Elk interieur begint bij de keuze van de vloer. De vloer beslaat een groot oppervlak en is daarmee de basis van hele…
04 maart 2022

Blog

Classic Stone Collection, ongeëvenaarde imitatie van klassiekers

In onze interieur- en tegeltrends 2022 heb je al kunnen lezen hoezeer de invloeden van de natuur duidelijk zichtbaar…
01 maart 2022

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 februari 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Familie Stevens
Afspraken bij aankoop verliepen prima, maar bij levering waren er wat problemen. Kapotte tegels, vlekken op tegels en plinten die niet zo netjes afgewerkt waren. Nibo Stone heeft daarna alles in werking gezet om de hele partij om te ruilen. Hierdoor hebben we een kleine week oponthoud gehad maar dat werd gecompenseerd met een prachtige bos bloemen. Verder daarna nog telefonisch contact gehad met Marcel , deze heeft het vervelende gevoel wat wij hadden helemaal weg genomen en zo kunnen wij terug kijken op een fijne samenwerking en hebben wij een prachtige vloer liggen!
★★★★★ ★★★★★
Nibostone is een fijn bedrijf. Er zal nog beter afgestemd kunnen worden mbt de informatie van Nibostone en de tegelzetters.
Ik zou het bedrijf aanbevelen. Wij zijn goed geïnformeerd over de kleur keuze van het keramisch parket. De tegelzetter denkt ook mee bijvoorbeeld met de juiste voeg kleur. In zijn geheel is alles heel mooi geworden en zijn we blij met het resultaat.