Nibo Stone NL

Onderhoud

Voor alle vloeren uit onze collectie adviseren wij onze speciale onderhoudsproducten te gebruiken. Door onze verkoopadviseur is tijdens je aankoop besproken welke specifieke producten jouw vloer nodig heeft om er op zijn best uit te zien. Een specifiek onderhoudsadvies ontvang je ook bij levering. Ook online bieden wij ondersteuning in het gebruik en onderhoud van je vloer door middel van webpagina’s en blogs. De door ons aanbevolen onderhoudsproducten zijn te koop in onze webshop.

Na oplevering

Twee dagen na het leggen ga je de vloer schoonmaken met cementsluierverwijderaar, welke je tijdens de levering van ons hebt ontvangen. Dit is belangrijk omdat je hiermee de cementsluier die ontstaan is tijdens het voegen, van het oppervlak van de vloertegels afhaalt. Wacht je hier te lang mee, dan is de sluier uitgehard en is deze nog maar heel moeilijk te verwijderen.


Geef je vloer rust

Nu laat je de vloer met rust, zo’n 3 weken. Het is geen probleem om in die tijd op de vloer te leven. Stofzuigen mag, maar liever niet dweilen. Is het toch noodzakelijk om de vloer te dweilen, doe dit dan alleen met lauwwarm water met een goed uitgewrongen dweil. Deze rusttijd is nodig om de vloer te laten drogen. In het geval van natuursteen zal de vloer ook pas na droging zijn uiteindelijke kleur laten zien. Geef dit proces de tijd. Dit kan tot 6 maanden duren.

Waslaag of impregneren en dweilen

Pas als de vloer volledig droog is, kun je een waslaag op je natuursteen vloer aanbrengen of de vloer impregneren. Tijdens het verkoopgesprek heeft onze adviseur je verteld of dit noodzakelijk is voor jouw vloer.

Na de droogperiode van je vloer kun je beginnen met dweilen van de vloer met het door Nibo Stone geadviseerde product. Dweil nooit met teveel water, zorg ervoor dat je dweil goed is uitgewrongen. Voor een uitgebreid advies verwijzen we je graag naar een van de blogs onderaan deze pagina.

Grote schoonmaak

Als je je natuursteen vloertegels regelmatig onderhoudt met een verzorgend product dat een synthetische was bevat, breng je eigenlijk steeds een heel dun beschermlaagje aan op de vloer. In de loop van de tijd raken de natuursteen vloertegels verzadigd en worden die opgebouwde waslagen te dik. Dan wordt het tijd om de vloer eens flink schoon te maken.

Ook je keramische tegelvloer kan na een tijdje een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Vaak worden de voegen na verloop van tijd vuil en dat geeft je vloer een lelijke uitstraling.

Gelukkig kun je op een vrij eenvoudige manier de vloer er weer als nieuw uit laten zien. Dit doe je met een remover. Als je Natuursteen strip van ons eigen label onderhoudsmiddelen gebruikt, weet je zeker dat je een product in handen hebt dat enerzijds goed werkt en anderzijds je vloer niet kan beschadigen. Het makkelijkste gaat dit met een schrobzuigmachine die voor jou het zware werk uit handen neemt. Je huurt ze bij verhuurbedrijf of bouwmarkt.

Afhankelijk van hoe er op de vloer geleefd wordt, is een grondige schoonmaakbeurt van je vloer ca. een keer per half jaar tot een keer per drie jaar noodzakelijk.

Françoise Thijssen

Vragen over het onderhoud van je vloer?

Neem contact op met Françoise om jouw vragen over het schoonmaken en onderhouden van je vloer voor te leggen.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Tips voor het schoonmaken van keramische tegels

Na het leggen van uw keramische vloertegels, wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Keramische tegels vragen…
04 januari 2022

Blog

Hoe houd je je natuursteen vloer als nieuw?

Het onderhoud van natuursteen is eenvoudig en niet bewerkelijk, mits de juiste onderhoudsmiddelen worden toegepast.…
03 oktober 2015

Blog

De grote schoonmaak

Door de voorzorgsmaatregelen ivm het coronavirus, zitten heel veel mensen noodgedwongen thuis. Veel van hen benutten…
28 maart 2020
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Natalie
Ze hebben een overzichtelijke en grote showroom. Alle vloeren zijn op grote oppervlaktes te bezichtigen. Dit is heel fijn. We hebben een afspraak gemaakt en zijn toen netjes geholpen. Onze keuze viel op een keramische vloer in het formaat 80x80cm. Deze is inmiddels vakkundig gelegd in de leefkeuken en op het terras. We genieten hier elke dag van. Dit bedrijf raden wij zeker aan.
★★★★★ ★★★★★
M.Willemsen
Wij zijn vol lof over opstelling in de zaak en bezorging en ook retour afhandeling.
★★★★★ ★★★★★
Particulier
Goed advies en prachtige voorraad.