Nibo Stone NL

Onderhoud

Voor alle vloeren uit onze collectie adviseren wij onze speciale onderhoudsproducten te gebruiken. Door onze verkoopadviseur is tijdens je aankoop besproken welke specifieke producten jouw vloer nodig heeft om er op zijn best uit te zien. Een specifiek onderhoudsadvies kun je hieronder downloaden. Ook online bieden wij ondersteuning in het gebruik en onderhoud van je vloer door middel van webpagina's en blogs. De door ons aanbevolen onderhoudsproducten zijn te koop in onze webshop.

Download de onderhoudsadviezen in pdf

Onderhoudsadvies keramische tegels

Onderhoudsadvies natuursteen tegels

Cementsluier verwijderen

Na oplevering

Na een droogtijd van minimaal 24 uur na het voegen mag de vloer belopen worden. Wacht wel even een paar dagen voordat de vloer echt belast wordt met meubels of andere zware spullen. Dan krijgt de lijm en het voegmiddel voldoende tijd om te drogen. Na het voegen van de tegels blijft er een dunne laag voegmiddel vermengd met water achter op de tegels. Deze cementsluier dient verwijderd te worden als de voegen zijn uitgehard en volledig droog zijn. Bij keramische tegels duurt dit ongeveer 24 uur, bij natuursteen tegels ca. 2-4 dagen. Wacht hier niet te lang mee, want hoe langer er gewacht wordt, hoe moeilijker het wordt om de cementsluier te verwijderen.

Cementsluier verwijderen

Gebruik voor natuursteen tegels cementsluierverwijderaar zuurvrij en voor keramische tegels cementsluierverwijderaar voor keramische tegels. Let erop dat deze wel een zuur bevat en ernstige schade kan toebrengen aan natuursteen. Zorg er dus voor dat je het juiste product toepast! In het geval van keramische tegels is het belangrijk dat je het te reinigen oppervlak van te voren royaal nat maakt met warm water. Op die manier bescherm je de voegen.

Kitresten verwijderen

Zijn er nog kitresten op de tegel aanwezig, verwijder dan eerst de overtollige kit met een afbreekmes. Probeer een klein stukje los te snijden en de kit vervolgens los te trekken. De overige resten kun je verwijderen met wasbenzine of speciale HG siliconekitverwijderaar. Breng het product aan met een spons en laat het even inweken en schraap de restjes weg, bijvoorbeeld met een glassnijder.

Geef je natuursteen vloer rust

Bij een natuursteen vloer is het belangrijk dat je deze na het verwijderen van de cementsluier met rust laat, zo’n 3 weken. Het is geen probleem om in die tijd op de vloer te leven. Stofzuigen mag, maar liever niet dweilen. Is het toch noodzakelijk om de vloer te dweilen, doe dit dan alleen met lauwwarm water met een goed uitgewrongen dweil. Deze rusttijd is nodig om de vloer te laten drogen. In het geval van natuursteen zal de vloer ook pas na droging zijn uiteindelijke kleur laten zien. Geef dit proces de tijd. Dit kan tot 6 maanden duren. Dit is niet van toepassing bij een keramische tegelvloer.

Voorkom krassen in de vloer door je meubels te voorzien van stoelpootdoppen, glijders of wielen. Wij bevelen de producten van Floorfriendly aan. Via deze link ontvang je 5% korting op je bestelling.

Goud 2 120x120 marmer look tegel

Onderhouden keramische tegels

Voor de dagelijkse/wekelijkse reiniging van keramische tegels adviseren wij het gebruik van Nibo Stone Reiniger universeel. Voeg voor deze reinigingsbeurt een ruime scheut toe aan het dweilwater. Reinig met deze oplossing de vloer met behulp van een schrobber of dweil. Bij gebruik van een schrobber de vloer daarna goed schoon spoelen. De reiniger laat geen residu achter.

Dweilen

Onderhouden natuursteen tegels

Na ca. 3 weken kun je beginnen met dweilen van de vloer. Voor de dagelijkse/wekelijkse reiniging van natuursteen tegels adviseren wij het gebruik van Nibo Stone natuursteen dweilwas of Nibo Stone Reiniger universeel. Welk product je gebruikt is afhankelijk van de oppervlakte en porositeit van de natuursteensoort. Advies hierover kan worden ingewonnen bij Nibo Stone. Vuistregel is dat voor grovere oppervlakten Reiniger universeel wordt gebruikt in combinatie met een impregnering door Natuursteen was. Voor gladdere oppervlakten adviseren wij de dweilwas. Reiniger universeel laat geen residu achter, dweilwas laat een dun laagje synthetische was achter, wat een zijdeglans aan de vloer geeft. Het is dus ook een kwestie van smaak.

Dweil met weinig water

Dweil nooit met teveel water, zorg ervoor dat je dweil goed is uitgewrongen. Gebruik geen groene zeep of soortgelijke producten want deze laten een vettig laagje achter dat de vloer op den duur een vlekkerig en streperig uiterlijk geeft.

Vieux Carbo 3 kopie

Beschermen natuursteen tegels

Voor sommige natuursteensoorten is het aan te bevelen een waslaag aan te brengen; tijdens het verkoopgesprek heeft onze adviseur je verteld of dit noodzakelijk is voor jouw vloer. Deze laag verhindert het indringen van vuil. Zorg dat de vloerverwarming uit staat voordat het product wordt toegepast. De vloer dient volledig schoon en droog te zijn. Reinig de vloer bij vervuiling eerst met Natuursteen strip (zie ook Intensieve reiniging). Breng Nibo Stone Natuursteen was zeer dun en gelijkmatig aan. Dit gaat gemakkelijk met een vloerwisser met een droge schone dweil. Op poreuze vloeren eventueel een tweede laag aanbrengen, nadat de eerste laag goed gedroogd is.

Grote Schoonmaak Bron  Schoon Shop Nl

Grote schoonmaak

Na verloop van tijd kan het nodig zijn om de vloer een grondige schoonmaakbeurt te geven, afhankelijk van de mate hoe er op de vloer geleefd wordt. Ook kunnen voegen na verloop van tijd vuil worden. Wij adviseren het gebruik van Nibo Stone Strip dat speciaal is ontwikkeld voor de snelle en grondige reiniging van oud en hardnekkig vuil. Zorg dat de vloerverwarming uit staat voordat het product wordt toegepast.

Françoise Thijssen

Vragen over het onderhoud van je vloer?

Neem contact op met Françoise om jouw vragen over het schoonmaken en onderhouden van je vloer voor te leggen.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Tips voor het schoonmaken van keramische tegels

Na het leggen van uw keramische vloertegels, wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Keramische tegels vragen…
04 januari 2022

Blog

Hoe houd je je natuursteen vloer als nieuw?

Het onderhoud van natuursteen is eenvoudig en niet bewerkelijk, mits de juiste onderhoudsmiddelen worden toegepast.…
03 oktober 2015

Blog

De grote schoonmaak

Door de voorzorgsmaatregelen ivm het coronavirus, zitten heel veel mensen noodgedwongen thuis. Veel van hen benutten…
28 maart 2020
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Nol Monster
prachtig bedrijf met behulpzaam personeel; wij wonen al meer dan 10 jaar op een stenen vloer van Nibo-stone en de vloer verveelt geen moment
★★★★★ ★★★★★
kaptein
Top bedrijf met goede service en duidelijke afspraken.
★★★★★ ★★★★★
J.W.M. Wolde Yohannes
Goede ervaring, professioneel, efficient
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u