Nibo Stone NL

Na oplevering

Na de oplevering van je vloer wordt het tijd om te gaan genieten van je vloer. Ben niet bang om op de vloer te leven. Je hebt een kwaliteitsproduct gekocht die echt wel tegen een stootje kan!

Je mag vrijwel direct na het leggen en voegen over de vloer lopen. Ca. een halve dag na het voegen zijn de lijm en het voegmiddel voldoende droog. Wacht wel even een paar dagen voordat je de vloer echt gaat belasten met meubels of andere zware spullen. Dan krijgt de lijm en het voegmiddel voldoende tijd om uit te harden. Ook je nieuwe keuken kan na een dag of twee geplaatst worden.

Zijn er in je woning nog bouwwerkzaamheden waartegen je de vloer wil beschermen? Dek je vloer dan enkel af met een ademend afdekvlies, zeker in geval van een natuursteen vloer. Hierdoor kan water, dat gebruikt is voor lijm en voegmortel, toch gewoon verdampen en voorkom je vochtschade aan de vloertegels. Nibo Stone kan je dit ademend afdekvlies leveren. Geef je dit tijdig door, dan kunnen we dit meeleveren met de tegels.

Semplicita Ivory

Laat de vloer rusten

Nadat je de cementsluier heb verwijderd (zie onderhoud) is het belangrijk de vloer met rust te laten. Het is geen probleem om in die tijd op de vloer te leven. Stofzuigen mag, maar liever niet dweilen. Is dit toch noodzakelijk, doe dit dan alleen met lauwwarm water met een goed uitgewrongen dweil. Deze rusttijd is nodig om de vloer te laten drogen. In het geval van natuursteen zal de vloer ook pas na droging zijn uiteindelijke kleur laten zien. Geef dit proces de tijd.

Voorkom krassen in de vloer door je meubels te voorzien van stoelpootdoppen, glijders of wielen. Wij bevelen de producten van Floorfriendly aan. Via deze link ontvang je 5% korting op je bestelling.

Vloerverwarming klein

Vloerverwarming niet forceren

Nadat de vloer gelegd is, heeft deze tijd nodig om te drogen. Het is belangrijk dat dit gelijkmatig en niet geforceerd gebeurt. Geef de vloer daarom zo’n 3 weken de tijd voordat je de vloerverwarming weer aanzet. Om scheurvorming in de dekvloer te voorkomen, is het belangrijk dat je een opstookprotocol voor de vloerverwarming uitvoert. Belangrijk is vooral om de vloerverwarming regelmatig en langzaam op temperatuur te brengen en ook weer langzaam te laten afkoelen. Herhaal dit liefst meermaals.

Schrobmachine

Grote schoonmaak

Na verloop van tijd kan het nodig zijn je vloer eens grondig schoon te maken met een remover, waarmee je oude waslagen (bij natuursteen) en vuil aan de oppervlakte en in de voegen oplost en verwijdert. Zorg ervoor dat je een product gebruikt dat geschikt is voor jouw vloer, zoals de Strip van ons eigen label. Meer hierover lees je bij onderhoud.


Françoise Thijssen

Vragen over je vloer?

Ook na oplevering blijven we je natuurlijk ondersteunen en kun je met al je vragen over je vloer bij ons terecht. Bel Françoise op T 077 396 76 60 of mail haar voor jouw persoonlijk advies.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Vieux Carbo, Dé landelijke vloer bij uitstek

Ga jij voor een landelijke woonstijl? Dan val je geheid voor onze Vieux Carbo. Deze ontzettend stoere vloer is niet…
28 juni 2024

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Kruitbosch
Prettig ontvangen in Vianen, goede service , niets op aan te merken. Alleen de factuur was abracadabra ?
★★★★★ ★★★★★
Nibo Stone Vianen
Wij hebben een zeer prettige ervaring met het bedrijf. Goed advies en zeer goede service
★★★★★ ★★★★★
Marjan Willemsen
Gastvrij en vriendelijke ontvangst.Ruime keuze.
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u