Nibo Stone NL

Na oplevering

Na de oplevering van je vloer wordt het tijd om te gaan genieten van je vloer. Ben niet bang om op de vloer te leven. Je hebt een kwaliteitsproduct gekocht die echt wel tegen een stootje kan!

Je mag vrijwel direct na het leggen en voegen over de vloer lopen. Ca. een halve dag na het voegen zijn de lijm en het voegmiddel voldoende droog. Wacht wel even een paar dagen voordat je de vloer echt gaat belasten met meubels of andere zware spullen. Dan krijgt de lijm en het voegmiddel voldoende tijd om uit te harden. Ook je nieuwe keuken kan na een dag of twee geplaatst worden.

Zijn er in je woning nog bouwwerkzaamheden waartegen je de vloer wil beschermen? Dek je vloer dan enkel af met een ademend afdekvlies, zeker in geval van een natuursteen vloer. Hierdoor kan water, dat gebruikt is voor lijm en voegmortel, toch gewoon verdampen en voorkom je vochtschade aan de vloertegels. Nibo Stone kan je dit ademend afdekvlies leveren. Geef je dit tijdig door, dan kunnen we dit meeleveren met de tegels.

Semplicita Ivory

Laat de vloer rusten

Nadat je de cementsluier heb verwijderd (zie onderhoud) is het belangrijk de vloer met rust te laten. Het is geen probleem om in die tijd op de vloer te leven. Stofzuigen mag, maar liever niet dweilen. Is dit toch noodzakelijk, doe dit dan alleen met lauwwarm water met een goed uitgewrongen dweil. Deze rusttijd is nodig om de vloer te laten drogen. In het geval van natuursteen zal de vloer ook pas na droging zijn uiteindelijke kleur laten zien. Geef dit proces de tijd.

Voorkom krassen in de vloer door je meubels te voorzien van stoelpootdoppen, glijders of wielen. Wij bevelen de producten van Floorfriendly aan. Via deze link ontvang je 5% korting op je bestelling.

Vloerverwarming klein

Vloerverwarming niet forceren

Nadat de vloer gelegd is, heeft deze tijd nodig om te drogen. Het is belangrijk dat dit gelijkmatig en niet geforceerd gebeurt. Geef de vloer daarom zo’n 3 weken de tijd voordat je de vloerverwarming weer aanzet. Om scheurvorming in de dekvloer te voorkomen, is het belangrijk dat je een opstookprotocol voor de vloerverwarming uitvoert. Belangrijk is vooral om de vloerverwarming regelmatig en langzaam op temperatuur te brengen en ook weer langzaam te laten afkoelen. Herhaal dit liefst meermaals.

Schrobmachine

Grote schoonmaak

Na verloop van tijd kan het nodig zijn je vloer eens grondig schoon te maken met een remover, waarmee je oude waslagen (bij natuursteen) en vuil aan de oppervlakte en in de voegen oplost en verwijdert. Zorg ervoor dat je een product gebruikt dat geschikt is voor jouw vloer, zoals de Strip van ons eigen label. Meer hierover lees je bij onderhoud.


Françoise Thijssen

Vragen over je vloer?

Ook na oplevering blijven we je natuurlijk ondersteunen en kun je met al je vragen over je vloer bij ons terecht. Bel Françoise op T 077 396 76 60 of mail haar voor jouw persoonlijk advies.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Keramische wandtegels, niet alleen geschikt voor de badkamer

Keramische wandtegels zijn bij Nibo Stone te krijgen in een breed scala aan kleuren, maten en structuren. Dus er is…
21 maart 2023

Blog

Nieuw bij Nibo Stone: De marmer look tegels Marmorizzato

Marmer look tegels zijn hot! Dat is niet zo vreemd want deze keramische tegels stralen de luxe en rijkdom uit van echt…
16 maart 2023

Blog

De voordelen van een keramische tegelvloer ten opzichte een PVC vloer

Soms zien we door de bomen het bos niet meer. Al die vloeren lijken zo op elkaar! Welke moet ik nu kiezen? In deze blog…
01 maart 2023
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Bruccoleri
Alleen maar positief! Leuk en adviserend geholpen in de showroom.
★★★★★ ★★★★★
M. Van Keulen
Materialen zijn vakkundig uitgelegd in de showroom. Vervolgens op afspraak geleverd.
★★★★★ ★★★★★
Etienne Martens
Prima bedrijf! Wij zijn in de mooie showroom in Vianen geweest. Maurice heeft daar uitgebreid uitleg gegeven en uiteindelijk is de vloer keurig gelegd.