Nibo Stone NL

Levering

Veel vloeren staan op voorraad in ons magazijn in Venlo. Zodra je order is geplaatst, wordt jouw vloer gereserveerd en staat klaar voor levering. Sommige vloeren worden op commissiebasis bij de producent besteld. Direct na aankoop wordt jouw vloer besteld. Tijdens het verkoopgesprek heb je een geschatte datum aangegeven waarop je de vloer nodig denkt te hebben. Jouw vloer wordt voor deze datum door de leverancier in ons magazijn geleverd. Het is dus belangrijk dat je ons op de hoogte stelt wanneer deze datum verandert.

Het afroepen van jouw vloer

Je bepaalt zelf de datum van levering, meestal gaat dit in overleg met de tegelzetter. Zodra de definitieve leverdatum bekend is, horen wij dat graag van je. We plannen dan de levering in op die datum. Doe dit uiterlijk twee weken van te voren. Je ontvangt per mail een bevestiging van de levering en de factuur met het verzoek deze uiterlijk 2 dagen voor levering te betalen. Controleer ook even of het leveringsadres correct is.

Het is ook mogelijk om jouw levering in een specifiek tijdvak te laten leveren. Dit kun je aangeven bij het afroepen van je vloer. Er kan tussen 7.00 uur 's ochtends en 17.00 uur s'avonds gelost worden. Je betaalt hiervoor een meerprijs. Deze prijs is afhankelijk van de ruimte in tijd van het tijdvenster. Een levering in een tijdvak van 4 uur (bijvoorbeeld 's ochtends) heeft een lagere toeslag dan een levering in een tijdvenster van een uur.

Vrachtwagen

De levering

Jouw vloer wordt geleverd door een extern transportbedrijf. Je ontvangt een dag voor levering een appje van dit transportbedrijf waarin een tijdvak van levering wordt aangegeven. Zorg ervoor dat je aanwezig bent om je bestelling in ontvangst te nemen.

Kan het transportbedrijf jouw huis bereiken?

Het transportbedrijf rijdt met vrachtwagens met een kooiaap. Dit is een kleine heftruck die eenvoudig aan de achterkant van de vrachtwagen kan worden meegenomen. Jouw vloer wordt geleverd op houten wegwerppallets of in houten kisten.

De pallets/kisten worden voor de deur neergezet. Heb je ze liever ergens anders, geef dat dan even aan bij de chauffeur. Als de palletwagen daar kan komen zal de chauffeur, in alle redelijkheid, jouw aanwijzingen opvolgen.

Je vloer wordt meestal op de dag voorafgaande aan de dag waarop de legger jouw vloer gaat leggen, geleverd. Zorg ervoor dat ze goed worden beschermd tegen regen en vorst. Als je de tegels gaat verplaatsen, zorg dan er voor dat je de tegels met de bovenkanten tegen elkaar weg zet, dan heb je de minste kans op beschadigingen. Zet ze niet in de ruimte waar de legger moet gaan leggen, dan staan ze niet in de weg.

Controleer kisten

Controleer de tegels voor het leggen

Wij hebben er alles aan gedaan om je vloer zo goed mogelijk te verpakken en te beschermen tijdens het transport. Toch kan het voorkomen dat er tegels zijn gebroken of dat je niet de vloer ontvangt die je hebt bestelt. Controleer dus direct na ontvangst je bestelling en laat ons zo snel mogelijk weten (binnen 48 uur) als er iets onverhoopt niet in orde is. Begin niet met leggen voordat je contact met ons hebt gehad. Het kan voorkomen dat de gehele partij moet worden omgeruild in verband met mogelijke verschillen in kleur. Als de vloer eenmaal is gelegd, kunnen wij geen reclamatie meer accepteren.

Breuk van 2% valt binnen de tolerantie

2% Breuk is geen enkel probleem. De legger zal passtukken nodig hebben aan de kanten van de vloer en moet hier toch tegels voor verzagen. Bij aankoop van de vloer heeft de verkoopadviseur rekening gehouden met dit snijverlies en heeft hier extra tegels voor geteld. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je tegels te kort komt.

Tegels retourneren

Heb je tegels over? Zorg dat je altijd een aantal tegels bewaart voor het geval van schade. Wil je tegels retourneren? Dat kan alleen als het een voorraadartikel betreft. Je ontvangt 75% van de aankoopwaarde van de geretourneerde artikelen, mits droog en onbeschadigd. Restantpartijen of vloeren die op commissiebasis zijn besteld, kunnen wij helaas niet retour nemen.

Bereid je voor op het leggen

Heb je de levering van je tegels gecontroleerd? Breng de tegels dan naar binnen. Wij adviseren om de tegels binnen in een afgesloten ruimte neer te zetten (immers, het worden er nooit meer…). Lukt het niet om de tegels alvast naar binnen te dragen, zorg er dan in elk geval voor dat ze goed worden beschermd tegen regen en vorst. Als je de tegels gaat verplaatsen, zorg dan er voor dat je de tegels met de goede kanten tegen elkaar weg zet op houten latjes of plaats er een deken onder. Dan heb je de minste kans op beschadigingen. Zet ze niet in de ruimte waar de legger moet gaan leggen, dan staan ze niet in de weg. Lees ook onze pagina over Het leggen van jouw tegels.

Françoise Thijssen

Vragen over je levering?

Stel je vragen aan Françoise. Dat kun je doen door met haar te bellen via T 077-396 76 60 of een mail te sturen via onderstaande button.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Keramische wandtegels, niet alleen geschikt voor de badkamer

Keramische wandtegels zijn bij Nibo Stone te krijgen in een breed scala aan kleuren, maten en structuren. Dus er is…
21 maart 2023

Blog

Nieuw bij Nibo Stone: De marmer look tegels Marmorizzato

Marmer look tegels zijn hot! Dat is niet zo vreemd want deze keramische tegels stralen de luxe en rijkdom uit van echt…
16 maart 2023

Blog

De voordelen van een keramische tegelvloer ten opzichte een PVC vloer

Soms zien we door de bomen het bos niet meer. Al die vloeren lijken zo op elkaar! Welke moet ik nu kiezen? In deze blog…
01 maart 2023
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Tineke
Bij de aankoop van onze keramische vloer zijn we zeer vakkundig geadviseerd. En alle lof voor Lex en zijn team die de vloer zo mooi en naar onze wens heeft gelegd!
★★★★★ ★★★★★
Tournier
fijne service, mooi product