Nibo Stone NL

Het leggen van jouw tegels

Tegelzetter via Nibo Stone

Wordt je vloer gelegd door een tegelzetter die door Nibo Stone is aanbevolen? Dan kun je kort na je aankoop een mail ontvangen met hierin de bevestiging van de geschatte legdatum, de reeds overeengekomen legtarieven en de contactgegevens van de legger. De legger zal zelf uiterlijk twaalf weken voor de geschatte legdatum contact met je opnemen om de situatie te bespreken. Mocht het onverhoopt zo zijn dat de tegelzetter nog geen contact met je heeft opgenomen, kun je hem zelf benaderen met de contactgegevens uit onze mail. Mocht je bouw of verbouwing vertraging oplopen, informeer dan zowel Nibo Stone als de legger hierover.

Sta nooit voor verrassingen

Indien noodzakelijk zal hij van te voren op locatie komen kijken. Het is mogelijk dat er, gezien de situatie ter plekke, nog onvoorzien meerwerk is wat nog niet is besproken bij aankoop van de vloer, zoals bijvoorbeeld het egaliseren of extra behandelen van de ondervloer. Is er in je woning een calciumsulfaatgebonden gietdekvloer, zoals een anhydrietvloer gelegd, dan heeft deze een extra behandeling nodig voordat de tegels gelegd kunnen worden. Ook voor het leggen van een vloer op een bestaande tegelvloer of op een bovenverdieping/in een appartement kan een meerprijs worden berekend. Sommige mensen kiezen voor plinten in hetzelfde materiaal. Voor het plaatsen van de plinten en het eventuele kitten ervan wordt een aparte prijs gegeven. Niet alle tegelzetters verzorgen het kitwerk, bespreek dit dus van te voren met hen. Meerprijzen krijgt je altijd van te voren te horen. Dit zal daarnaast schriftelijk in een definitieve offerte worden bevestigd. Zo sta je achteraf nooit voor verrassingen. Het factuurbedrag voor het plaatsen van de vloer betaal je rechtstreeks aan de tegelzetter op de dag van oplevering.

Extra check

Wij bieden je de mogelijkheid om een extra check te doen op de uitgetelde benodigde hoeveelheid tegels en eventuele plinten. Je kunt mij hiervoor een plattegrond sturen waarop je aangeeft in welke ruimtes de tegels geplaatst dienen te worden. Ook kun je hierop aangeven tegen welke muren de plinten geplaatst dienen te worden. In overleg met de tegelzetter controleren wij het aantal benodigde tegels en plinten.

Eigen tegelzetter of zelf leggen

Worden je vloertegels gelegd door je aannemer, een zelfgekozen tegelzetter of ben je zelf een handige doe-het-zelver? Wij vinden het belangrijk dat onze vloertegels goed verwerkt worden en geven graag een legadvies hoe dit het beste kan gebeuren. Hieronder kun je onze legadviezen downloaden. Kijk even goed welke tegelsoort (natuursteen of keramiek) en welke ondergrond voor jouw vloer van toepassing is. Spreek de legadviezen door met je aannemer of tegelzetter voordat er begonnen wordt met leggen.

Extra schuren bij een anhydrietvloer

Is er in de woning een calciumsulfaatgebonden gietdekvloer, zoals een anhydrietvloer aanwezig, dan is het belangrijk dat deze gietvloer eerst wordt geschuurd en daarna met een speciale primer wordt behandeld, anders loop je de kans dat de tegels loslaten na het leggen. Extra aandacht is er nodig voor een anhydrietvloer die pas is aangebracht. De anhydrietvloer moet volledig droog zijn voordat je kunt beginnen met vloertegels leggen. Om het drogingsproces te versnellen, kan de gietdekvloer worden geschuurd. Hiermee wordt de huid die na het gieten van de dekvloer is ontstaan, kapot geschuurd. Lees ook onze legadviezen hierboven.

Voor ondervloeren anders dan een cementdekvloer of in natte ruimtes zijn andere eisen nodig. Zorg dat je hiervan goed op de hoogte bent en spreek dit goed door met de tegelzetter.

Bereid je voor op het leggen

De levering van je tegels heeft plaatsgevonden en je hebt gecontroleerd of dit de tegels zijn die je hebt besteld en of er tijdens het transport geen schade is ontstaan. Heb je de tegels al naar binnen gedragen? Wij adviseren om de tegels binnen in een afgesloten ruimte neer te zetten (immers, het worden er nooit meer…). Lukt het niet om de tegels alvast naar binnen te dragen, zorg er dan in elk geval voor dat ze goed worden beschermd tegen regen en vorst. Als je de tegels gaat verplaatsen, zorg dan er voor dat je de tegels met de goede kanten tegen elkaar weg zet op houten latjes of plaats er een deken onder. Dan heb je de minste kans op beschadigingen. Zet ze niet in de ruimte waar de legger moet gaan leggen, dan staan ze niet in de weg.

Zorg ervoor dat je minimaal een dag van te voren de vloerverwarming uit hebt gezet. De vloer dient koud te zijn wanneer de vloer wordt gelegd. Ook is het belangrijk dat de vloer schoon en droog is. De volledige ruimte waar de vloer gelegd wordt, dient leeg te zijn. Er kan tijdens het leggen niet geschoven worden met meubels of andere obstakels.

De legger zal de tegels uit de verschillende verpakkingen door elkaar leggen. Op die manier krijg je een harmonieuze verdeling van kleuren en schakeringen van het gebruikte materiaal.

De tegelzetter zal bij de overgang naar een andere vloer of bij een schuifpui of glaswand de voeg openlaten om scheurvorming te voorkomen. De voeg dient later, na droging van de vloer, gekit te worden.

Lees ook onze blogs onder aan deze pagina als je meer wilt weten over tegels leggen.

Na het leggen

Je mag vrijwel direct na het leggen en voegen over de vloer lopen. Wacht wel even een paar dagen voordat je de vloer echt gaat belasten met meubels of andere zware spullen. Dan krijgt de lijm en het voegmiddel voldoende tijd om te drogen.

2 dagen na het leggen ga je de vloer schoonmaken met cementsluierverwijderaar, welke je tijdens de levering van ons hebt ontvangen. Lees meer hierover bij onderhoud.

Na 3 weken mag de vloerverwarming weer aan. Het is belangrijk dat dit gebeurt via het opstookprotocol.

Als er nog werkzaamheden in huis plaatsvinden zoals stucen of schilderen, dan wil je graag je nieuwe vloer beschermen. Doe dit wel met een ademend afdekmateriaal. Hierdoor kan het water, dat gebruikt is voor de lijm en de voegmortel, toch gewoon verdampen terwijl jij door kan gaan met de afwerking van je huis. Op die manier voorkom je vochtschade aan de vloertegels. Nibo Stone kan je dit unieke zelfklevende afdekvlies bij je bestelling leveren. Neem hiervoor contact op ons op 077 396 76 60 of mail naar [email protected]. Hieronder vind je een video die je laat zien hoe je dit afdekvlies het makkelijkst kunt aanbrengen.

Voorkom krassen in de vloer door je meubels te voorzien van stoelpootdoppen, glijders of wielen. Wij bevelen de producten van Floorfriendly aan. Via deze link ontvang je 5% korting op je bestelling.

Zelfklevende vloerbescherming, makkelijk uit te rollen

Tegels retourneren

Heb je tegels over? Zorg dat je altijd een aantal tegels bewaart voor het geval van schade. Wil je tegels retourneren? Dat kan alleen als het een voorraadartikel betreft. Je ontvangt 75% van de aankoopwaarde van de geretourneerde artikelen, mits droog en onbeschadigd. Restantpartijen of vloeren die op commissiebasis zijn besteld, kunnen wij helaas niet retour nemen.

Françoise Thijssen

Heb je vragen over het leggen van je vloertegels?

Neem contact op met Françoise. Bel haar op T 077-396 76 60 of mail haar via onderstaande button.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Do it yourself: 10 tips voor het leggen van vloertegels

Ben je van plan om zelf een nieuwe tegelvloer te gaan plaatsen? Dan heb je vast iets aan onze handige tips. Binnen no…
20 september 2022

Blog

Hoe kun je grote tegels leggen?

Het leggen van grote tegels is een behoorlijk uitdagende klus. Een klus die veel geduld, vakkundigheid en een hoge mate…
27 maart 2017

Blog

Behaaglijk warme vloertegels met vloerverwarming

Ga je binnenkort een nieuwe vloer aanschaffen? Overweeg dan ook eens om dit te combineren met vloerverwarming.…
10 december 2021
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
kaptein
Top bedrijf met goede service en duidelijke afspraken.
★★★★★ ★★★★★
Van Ulft
Redelijk goed. Communicatie kan beter.
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u