• Himalaya grey
  Collectie Nibo Stone
 • Monte Catini
  Collectie Nibo Stone
 • Louvre
  Collectie Nibo Stone
 • Sulmona
  Collectie Nibo Stone
 • Vaduz
  Collectie Nibo Stone
 • Melun Tut
  Collectie Nibo Stone
 • Vraag nu ons magazine aan
  Boordevol inspiratie en informatie over vloertegels

HOE IS DE GEZINSSAMENSTELLING?

Let bij de keuze van het materiaal op de gezinssamenstelling. Een gezin met jonge kinderen in een eengezinswoning heeft immers heel andere eisen dan een echtpaar op leeftijd in een appartement. Wanneer u rekening houdt met de specifieke eigenschappen van iedere steensoort, kiest u niet alleen voor een mooie vloer, maar vooral voor een functionele vloer waar u jarenlang onbezorgd op kunt leven.

Kies voor een functionele vloer die past bij je gezin en lifestyle, dan kun je jarenlang onbezorgd genieten!

Kleine kinderen vallen veel en hebben dus geen baat bij een gladde vloer. Ook een enthousiast huisdier zal moeite hebben met een spiegelgladde vloer. Een natuurstenen vloer met een stroef oppervlak zoals leisteen en kwartsiet zijn dan een uitkomst. Voor buiten kiest u met kleine kinderen beter voor een lichtgekleurd terras. Donkere kleuren absorberen het zonlicht en kunnen behoorlijk heet worden aan de blote voetjes.

De ene vloer is harder dan de andere en zal daardoor minder krasgevoelig zijn. Wordt er veel met stoelen geschoven of brengt de hond bergen zand naar binnen, is het beter te kiezen voor een keiharde vloer zoals tegels van graniet, basalt of kwartsiet. Voor een persoonlijk advies over de vloer die bij u past, nodigen wij u van harte uit in onze inspiratiecenters in Venlo en Vianen.

Relevante blog(s): 

Is het onderhoud van natuursteen tegels moeilijk? 

Een natuursteen vloer: do's en don'ts

Interessant voor u

Bezoek onze inspiratiecenters
Onbezorgd met ons Totaalgemak
Aanvragen inspirerend magazine
Deel via