Nibo Stone NL
A description of the image.

Tegels leggen

Elk interieur begint natuurlijk bij de keuze van de vloer. De vloer beslaat een groot oppervlak en is daarmee bepalend voor de uitstraling van je woning. Vaak wordt er gekozen voor tegels vanwege het gemakkelijke onderhoud en de lange levensduur. Naast het kiezen van de juiste vloer is ook het tegels leggen belangrijk, want dat kan je vloer maken of breken. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je zelf begint met tegels leggen of de tegels laat leggen om te voorkomen dat de tegels niet recht liggen of zelfs loslaten.

Mock ebook nibo

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over Nibo Stone te bekijken. Hierin staan ook binnenkijkers, waarbij je foto’s en interviews kunt lezen van mensen die al klant zijn bij Nibo Stone.

Direct naar
Tiler laying tiled marble 105413 379
Ben je een handige doe het zelver en wil je zelf aan de slag met vloertegels leggen? Lees eerst onze tips voordat je begint.
Terrastegels leggen
Naast de juiste keuze tegels, is bij het leggen van terrastegels de ondergrond heel erg belangrijk. Hier moet je de legmethode op aanpassen.
Het leggen van terrastegels Nibo Stone 8
Je tegels laten leggen door een ervaren vakman geeft met zekerheid het mooiste resultaat voor een vloer waar je jarenlang plezier van hebt.
Easywarm32
Behaaglijke warme voeten is niet het enige voordeel van vloerverwarming. Wij hebben alle pluspunten voor je op een rijtje gezet.

Tegels leggen kan op vele manieren worden uitgevoerd, dit is afhankelijk van de soort tegels en de ruimte waar je de tegels wilt leggen. Zo werkt het verschillend voor bijvoorbeeld het leggen van terrastegels, grote tegels en vloertegels. Maar ook voor bijvoorbeeld natuursteen en keramische vloeren zijn er verschillen in het tegels leggen. Wel zijn er een aantal belangrijke algemene zaken om op te letten bij het leggen van tegels.

Nibo Stone Natuursteen 1500 900 85

Tegels laten leggen

Voor wie zijn tegels wil laten leggen beschikt Nibo Stone over een landelijk netwerk van ervaren tegelzetters waar we al jarenlang mee samen werken en waarvan we zeker weten dat zij kwaliteitswerk leveren. Een handige doe het zelver kan prima zelf keramische tegels leggen, maar voor natuursteen tegels leggen is is dat een ander verhaal. Ook extra grote tegels zijn vaak moeilijk te hanteren. In die gevallen is tegels laten leggen beslist een betere keuze. Met een bekwame vakman heb je met zekerheid het beste resultaat.

Nibo Stone Natuursteen Terrastegels 5 1500 900 85

Terrastegels leggen

Voor terrastegels leggen geldt dat je eerst een keuze zal moeten maken tussen de verschillende soorten en maten. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit bijvoorbeeld betontegels, natuursteen terrastegels of keramische tuintegels. Daarnaast is voor de terrastegels ook de ondergrond belangrijk. Terrastegels leggen kan op verschillende manieren: op zand, op een gestabiliseerde ondergrond, op een betonnen vloer, op tegeldragers. Tegels leggen op zand komt veruit het meeste voor in Nederland, zeker in de regio's waar tuinen verzakken. Je kunt dan namelijk gemakkelijk je tuin ophogen. Zorg dat je bij grote tegels hulp krijgt bij het tillen, want het gewicht van die XXL tegels is aanzienlijk.

Harold Lenssen Keukens 1500 900 85

Zelf vloertegels leggen

Wil je zelf vloertegels leggen? Houd dan rekening met een aantal zaken en zorg ervoor dat je goed voorbereid bent met de juiste gereedschappen. Kijk daarnaast goed naar de ondergrond, we gaan ervan uit dat er een droge cementdekvloer aanwezig is. Bij een calciumsulfaatgebonden gietdekvloer heeft deze een extra behandeling nodig voordat je de tegels kunt gaan leggen. Het is verstandig om de tegels te leggen met een levelingsysteem, maar dat gaat alleen met keramische tegels. Natuursteen tegels hebben teveel tolerantie in maatvoering. Dat is niet erg, met een goede middelbedlijm is dat prima op te vangen.

Lenssen  Sevenum 01 1500 900 85

Vloerverwarming

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om vloerverwarming onder je tegels te plaatsen. Vloerverwarming heeft vele voordelen ten opzichte van verwarming door radiatoren. Het zorgt namelijk voor betere luchtvochtigheid en minder stofcirculatie. Ook geeft het een aangenamere warmte en is er minder sprake van tocht. Natuursteen heeft verder als eigenschap warmte goed te geleiden en lang vast te houden, dit kan tot wel 25% besparing opleveren in energiekosten. Ook in combinatie met keramische tegels levert vloerverwarming besparing in stookkosten op.

Algemeen e book 2

Nibo Stone beter leren kennen?

Kies dan om ons gratis e-book over Nibo Stone te bekijken. Hierin staat de geschiedenis van het bedrijf beschreven, zowel als een uitgebreide beschrijving van waar Nibo Stone voor staat en wat ze doen.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Do it yourself: 10 tips voor het leggen van vloertegels

Ben je van plan om zelf een nieuwe tegelvloer te gaan plaatsen? Dan heb je vast iets aan onze handige tips. Binnen no…
20 september 2022

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 februari 2022

Blog

Stappenplan voor het leggen van terrastegels

De basis van een terras waar je jarenlang onbezorgd van kunt genieten, ligt in een goede fundering. Om verzakkingen te…
16 april 2016
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Particulier
Goede service ,klant vriendelijk , komen de afspraken ook echt na
★★★★★ ★★★★★
Leo
Goed. Eerste keuze was niet leverbaar binnen termijn, goed alternatief aangeboden. Onderlinge communicatie binnen bedrijf kan beter.
★★★★★ ★★★★★
Ans
Prettige en goede ervaring
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u