Nibo Stone

Vloer leggen

Eenvoudig en snel gelijmd

Natuursteen vloeren kunnen gelijmd of in de cement gelegd worden. Marmeren vloer- en wandtegels en tegenwoordig veel splijttegels zoals leisteen worden vaak op dikte gefreesd (gekalibreerd) en zijn goed te lijmen. In dit geval wordt de natuursteen tegel met een dunne lijmmortel op de bestaande cementdekvloer geplakt. Splijttegels die niet gekalibreerd (op dikte gezaagd) leverbaar zijn, kunnen toch vaak goed verlijmd worden, omdat kleine dikteverschillen kunnen worden opgevangen door speciale middelbedlijmen. Gezien de toleranties in de maatvoering die bij natuursteen tegels voorkomen, adviseren wij een natuursteen vloer door een ervaren natuursteenzetter te laten plaatsen.

Tegel Levelling Systeem

Keramische tegels zijn maatvast en kunnen ook gelijmd worden. Wanneer u gebruik maakt van ons tegel levelling systeem, komen de plavuizen gegarandeerd vlak en strak te liggen. Het tegel levelling systeem bestaat uit een plastic strip, een cupje en een tang. De dikte van de strip bepaalt de voegbreedte.

Tegel  Levelling  Systeem  Nibo  Stone

Er zijn verschillende diktes verkrijgbaar. De strip heeft aan de onderkant een T-vorm die op de vier hoeken onder en tussen de tegels in de tegellijm wordt gedrukt. Op de strip wordt een cupje geplaatst dat wordt gefixeerd met een speciale tang. Zo komt de tegel op dezelfde hoogte te liggen als de naastliggende tegel. Na het uitharden van de tegellijm kunnen de strips en cups eenvoudig worden verwijderd met een rubber hamer of met wat handig voetenwerk. Het breekpunt onderaan de strip zorgt ervoor dat er geen resten in de voeg achterblijven.

Tegel  Levelling  Systeem  Nibo  Stone Voorbeeld

Uitermate geschikt voor vloerverwarming

Vloerverwarming gaat prima samen met zowel een natuursteen vloer als keramische tegels en biedt veel voordelen ten opzichte van radiatorverwarming. Tegenwoordig worden al veel nieuwbouwhuizen standaard met vloerverwarming opgeleverd, maar ook in een bestaand huis is het goed mogelijk om vloerverwarming aan te laten leggen. Meestal kunt u de vloerverwarming laten infrezen. Lees hier alles over de revolutionaire inslijpmethode voor vloerverwarming.

Zelfs op een houten ondervloer te plaatsen!

Ook over bestaande vloer

Een natuursteen vloer of keramische tegels kunnen ook prima op een bestaande vloer zoals een oude plavuizen vloer worden gelegd. De vloer dient dan eerst met egalisatiemortel vlak gemaakt te worden, waarna de tegels met lijm aangebracht worden. Op deze manier voorkomt u een hoop breekwerk en rommel. Daarnaast komt uw vloer inclusief nieuwe tegel hooguit 2,5 cm omhoog. Een tegelvloer kan zelfs over een houten ondervloer gelegd worden. Hierbij dient er een speciale ondervloer te worden aangebracht die het gewicht van de stenen over het gehele vloeroppervlak verdeeld. Hierdoor hoeft de constructie van de ondervloer niet te worden verzwaard. In appartementen kan tegelvloer zwevend worden gelegd op een geluiddempende ondervloer.

Vloer laten leggen

Wilt u liever het leggen van de vloer overlaten aan een vakman? Vraag in onze showrooms naar onze gespecialiseerde natuursteenzetters. Ook als u uw tegels via uw eigen aannemer wilt laten aanbrengen, voorzien wij deze graag van een gedegen verwerkingsadvies.

Relevante blog:

Interessant voor u


Banner Lifestye Magazine Wit Nl
Aanvragen inspirerend magazine
Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Nibo  Totaalgemak
Onbezorgd met Nibo totaalgemak