Nibo Stone

Graniet

Duurzaam en slijtvast

Graniet is ontstaan uit magma, dat is afgekoeld onder grote druk. Omdat dit heel geleidelijk is gegaan, hebben de mineralen de tijd gehad om kristallen te vormen. Deze kristallen zijn typerend voor het korrelige uiterlijk van graniet. De winning van graniet vindt bijna overal ter wereld plaats en het natuursteen komt in vele verschijningvormen voor.

Om de kleur het beste tot zijn recht te laten komen wordt graniet vaak gepolijst. Velen kennen de natuursteensoort van de aanrechtbladen, maar graniet is ook bijzonder geschikt als vloerbedekking, want het is bijzonder duurzaam en slijtvast. Gepolijste graniet behoudt zelfs zijn glans in druk belopen ruimtes zoals de hal. Daarnaast wordt graniet ook vaak toegepast in gevelbekleding en natuurlijk grafstenen.

Pas je graniet toe in natte ruimtes, dan is het verstandiger te kiezen voor een granieten tegel met een stroever oppervlak. Door speciale steenhouwerstechnieken zoals boucharderen, branden of stralen profiteer je van de slijtvaste eigenschappen van graniet, maar is het uitglijdingsgevaar een stuk minder.

Relevante blog(s):

Natuursteen vloertegels; welke soort kies jij?

Bekijk in onze showroom

Geschikt voor