• Vraag nu ons magazine aan
    Boordevol inspiratie en informatie over vloertegels
Nibo Stone

Keramisch parket

Keramisch parket biedt vele voordelen ten opzichte van traditioneel parket. De keramische tegels met houtlook hebben de warme uitstraling van hout, maar zijn veel praktischer in onderhoud en gebruik. De slijtvaste toplaag van keramisch parket is keihard en niet poreus. Dit maakt de plavuizen met houtlook het ideale materiaal voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, het toilet of de keuken. Maar ook in de woonkamer of de slaapkamer is het een hele praktische vloer, zeker wanneer keramisch parket wordt gecombineerd met vloerverwarming. Het keramisch hout kan eveneens buiten gelegd worden. Mits goed verwerkt zijn deze houtlook tegels vorstbestendig en beschermd tegen verkleuring door de zon.

Eenmaal gelegd, is keramisch parket nauwelijks van echt hout te onderscheiden

Het keramisch parket uit onze collectie is verkrijgbaar in vele houtmotieven zoals eiken, beuken en tropisch hardhout. De kleuren lopen uiteen van vergrijsd teak naar warme honingkleuren tot donkerbruin. De imitatie van hout is verbluffend doordat de keramische tegels een voelbare houtstructuur hebben. We leveren de houtlook plavuizen in stroken van 20 of 30 cm breed en een lengte die varieert van 110 tot 180 cm. Eenmaal gelegd is keramisch parket nauwelijks nog van echt hout te onderscheiden.

Keramisch parket leggen

Keramisch parket kan net als houtparket in allerlei patronen gelegd worden zoals visgraat of halfsteens verband. Om de keramische vloer zoveel mogelijk op een houten vloer te laten lijken, kan keramisch parket het best in een zo onregelmatig mogelijk wildverband gelegd worden. Wat er na een rij aan de ene kant van de kamer overblijft, wordt weer gebruikt als begin voor de tweede rij aan de andere kant van de kamer. Een extra voordeel hiervan is dat er maar weinig snijverlies is, want de reststukken kunnen weer gewoon gebruikt worden.

De meeste keramische parketvloeren zijn te leggen met een hele smalle voeg. Wanneer de voegkleur wordt aangepast aan de kleur van de houtlook, lijkt deze op de V-groef van een houten parketvloer en valt dan nauwelijks op. Wij adviseren om keramisch parket te leggen met ons tegel levelling systeem. Vraag onze verkoopadviseur naar de mogelijkheden.

In onze showrooms in Vianen en Venlo hebben we het keramisch parket op grote, beloopbare oppervlaktes gelegd en gevoegd. Zo krijg je een goed beeld van hoe het keramisch hout er bij je thuis uit komt te zien. Je bent van harte welkom zonder afspraak, maar wil je er zeker van zijn dat onze adviseur uitgebreid de tijd voor je heeft op een tijdstip dat het jou uitkomt? Maak dan hieronder een afspraak.

Relevante blog:

Ivm met de aangescherpte Covid-19 maatregelen mogen wij momenteel helaas geen klanten ontvangen. We doen er alles aan je toch te helpen. Zo is het mogelijk om een online adviesgesprek in te plannen of alvast een afspraak te reserveren na 19 januari. Lees hier meer >

Interessant voor u


Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Banner Lookbook
lookbook keramische tegels aanvragen
Nibo  Totaalgemak
Onbezorgd met Nibo totaalgemak