Nibo Stone

Wat kost een keramische vloer?

De keramische vloer heeft de laatste jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. Niet vreemd als je de voordelen van een vloer van keramische vloertegels kent. Om een paar van de uitspringende voordelen te noemen: onderhoudsvriendelijk, heel gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch, uitstekend te combineren met vloerverwarming, in elke ruimte toe te passen en, niet te vergeten, in een grote verscheidenheid van kleuren en uitvoeringen te koop. Zoals meestal bij het berekenen van de kosten van vloerbedekking wordt er ook bij een keramische vloer uitgegaan van een prijs per vierkante meter.

Gemiddelde prijs van een keramische vloer

Een keramische vloer wordt gelegd met vloertegels. Deze keramisch vloertegels zijn te koop in een ruime variëteit aan uitvoeringen en kwaliteit die van invloed zijn op de hoogte van de prijs. Gemiddeld bedraagt de prijs van keramische tegels van 1e keus, dat wil zeggen de beste kwaliteit, tussen de € 50 en € 80 per vierkante meter. Je zou ook kunnen kiezen voor een keramische vloer van de 2e of zelfs 3e kwaliteit. Het betreft dan vloertegels met lichte (2e keus) of grote (3e keus) afwijkingen in de afmetingen, vlakheid en kleur. Kortingen voor vloertegels van 2e of 3e keus kunnen behoorlijk oplopen. Maar de ervaring leert dat veel mensen de afwijkingen van dit soort tegels te groot vinden en toch kiezen voor een vloer van 1e kwaliteit vloertegels. Een keramische vloer die je koopt bij Nibo Stone is altijd van 1e kwaliteit.

Prijs van de bouwmaterialen voor een keramische vloer

Om de keramische vloer goed te kunnen leggen heb je een aantal bouwmaterialen nodig. Het gaat hier met name om tegellijm om de vloer goed te bevestigen op de ondergrond en materiaal om de voegen mee te kunnen vullen. Voor de legmaterialen die nodig zijn moet je rekening houden met zo’n € 12,50 per vierkante meter.

Wat kost het om een keramische vloer te laten leggen?

Natuurlijk zou je ervoor kunnen kiezen om de vloer zelf te leggen. Echter om dit goed te kunnen doen is een behoorlijke mate van vakbekwaamheid vereist. En zeker als je kiest voor keramische vloertegels van groot formaat is dit het geval. Alleen al door het gewicht zijn deze vloertegels een uitdaging om goed en egaal te kunnen leggen. Meestal wordt er daarom voor gekozen om de keramische vloer te laten leggen door in dit werk gespecialiseerd vakmensen die precies weten hoe het werk goed en efficiënt gedaan moet worden. De prijs van het leggen van een keramische vloer door een vakbedrijf zou tussen de € 30 en € 40 per vierkante meter moeten bedragen. De hoogte van de prijs wordt uiteraard mede bepaald door het soort keramische vloertegels dat gelegd moet worden. Bijvoorbeeld een visgraatmotief, daar wordt meestal wel een meerprijs berekend.

Relevante blog(s):

Interessant voor u


Banner Lookbook
lookbook keramische tegels aanvragen
Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Nibo  Totaalgemak
Onbezorgd met Nibo totaalgemak