Nibo Stone NL
1110036 piatra del nord fango

Wat kost een keramische vloer?

De keramische vloer heeft de laatste jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. Niet vreemd als je de voordelen van een vloer van keramische tegels kent. Om een paar van de uitspringende voordelen te noemen: Een keramische vloer is onderhoudsvriendelijk, heel gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch, uitstekend te combineren met vloerverwarming, in elke ruimte toe te passen en, niet te vergeten, in een grote verscheidenheid van kleuren en uitvoeringen te koop. En dan vraag je je natuurlijk af, Wat kost een keramische vloer? Zoals meestal bij het berekenen van de kosten van vloerbedekking wordt er ook bij een keramische vloer uitgegaan van een prijs per vierkante meter.

Mock 00037website

Op zoek naar meer inspiratie?

Vraag nu gratis ons e-book over keramische tegels aan. Boordevol met informatie, tips en inspiratie over jouw droomvloer.

Direct naar
Keramische tegels bieden veel voordelen boven andere vloerbekleding zoals hout, pvc en tapijt. Ontdek snel ons assortiment.
Keramische tegels voor de woonkamer zijn razend populair. Er is een grote keuze in uitstraling, kleur en formaat.
Keramische tegels in je keuken bieden veel voordelen ten opzichte van andere vloerbekledingen zoals hout. Ontdek hier de voordelen.
Bezoek een van onze showrooms voor een maximale beleving van onze vloertegels en laat vrijblijvend een offerte maken voor jouw vloer.

Gemiddelde prijs van een keramische vloer

Een keramische vloer wordt gelegd met vloertegels. Deze keramisch vloertegels zijn te koop in een ruime variëteit aan uitvoeringen en kwaliteit die van invloed zijn op de hoogte van de prijs. Gemiddeld bedraagt de prijs van keramische tegels van 1e keus, dat wil zeggen de beste kwaliteit, tussen de € 50 en € 80 per vierkante meter. Je zou ook kunnen kiezen voor een keramische vloer van de 2e of zelfs 3e kwaliteit. Het betreft dan vloertegels met lichte (2e keus) of grote (3e keus) afwijkingen in de afmetingen, vlakheid en kleur. Kortingen voor vloertegels van 2e of 3e keus kunnen behoorlijk oplopen. Maar de ervaring leert dat veel mensen de afwijkingen van dit soort tegels te groot vinden en toch kiezen voor een vloer van 1e kwaliteit vloertegels.

Een keramische vloer die je koopt bij Nibo Stone is altijd van 1e kwaliteit, ook als deze met korting wordt verkocht.

Prijs van de bouwmaterialen voor een keramische vloer

Om de keramische vloer goed te kunnen leggen heb je een aantal bouwmaterialen nodig. Het gaat hier met name om tegellijm om de vloer goed te bevestigen op de ondergrond en materiaal om de voegen mee te kunnen vullen. Voor de legmaterialen die nodig zijn moet je rekening houden met zo’n € 12,50 per vierkante meter.

Wat kost het om een keramische vloer te laten leggen?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de vloer zelf te leggen. Echter om dit goed te doen is een behoorlijke mate van vakbekwaamheid vereist. En zeker als je kiest voor keramische vloertegels van groot formaat is dit het geval. Alleen al door het gewicht zijn deze vloertegels een uitdaging om goed en egaal te kunnen leggen. Meestal wordt er daarom voor gekozen om de keramische vloer te laten leggen door vakmensen die precies weten hoe het werk goed en efficiënt gedaan moet worden. De prijs van het leggen van een keramische vloer door een vakbedrijf ligt tussen de € 25 en € 35 per vierkante meter.

De hoogte van de prijs wordt uiteraard mede bepaald door het soort keramische vloertegels dat gelegd moet worden. Hou er rekening mee dat er een meerprijs kan worden gevraagd bij grote tegels of tegels die in een bepaald patroon gelegd moeten worden. Ook in een appartement of bij een speciale ondervloer kan het voorkomen dat er extra werkzaamheden nodig zijn en er dus een hogere prijs gevraagd wordt. De leggers die door Nibo Stone worden aanbevolen, nemen altijd vooraf contact met u op om een prijs af te spreken. Indien nodig komen ze van te voren even langs om de situatie te bekijken. Zo sta je achteraf nooit voor verrassingen.

Paul 320 260

Benieuwd naar onze keramische tegels?

Paul laat ze je graag allemaal zien in onze XXL showroom. Maak een afspraak of kom vrijblijvend langs.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Wat kosten keramische tegels?

Keramische vloertegels winnen de laatste tijd veel aan populariteit. Niet voor niets want keramische tegels bieden veel…
25 januari 2017

Blog

Een tegelvloer in je slaapkamer

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar tegels zijn ook voor je slaapkamer een hele slimme oplossing. Het is…
29 september 2020

Blog

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies…
06 januari 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 215 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Tineke
Bij de aankoop van onze keramische vloer zijn we zeer vakkundig geadviseerd. En alle lof voor Lex en zijn team die de vloer zo mooi en naar onze wens heeft gelegd!
★★★★★ ★★★★★
Hans Faessen
Goede voorlichting, alles goed geregeld
★★★★★ ★★★★★
Fam mondria
Een fijn bedrijf, goede voorlichting (Vianen), een mooi product. Hulp bij montage bedrijf vinden. Top medewerkers die alles in het werk stellen om gemaakte afspraken na te komen toen er tegenslag kwam bij de levering (warme douche is hier zeker op zijn plek).Een prachtig resultaat mede door het vakmanschap van “de leggers”.Wij zijn er blij mee