• Vraag nu ons magazine aan
    Boordevol inspiratie en informatie over vloertegels
Nibo Stone

Keramische vloertegels

De trendy keramische vloertegels van Nibo Stone zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Van grote industriële tegels met een betonlook tot landelijk keramisch parket dat nauwelijks van een echt hout is te onderscheiden. Of je nu kiest voor een landelijke stijl, modern minimalistisch design of een klassiek interieur: er is zeker een keramische vloertegel in ons assortiment te vinden, die aansluit op je wensen.

Ideaal voor vochtige ruimtes

De keramische vloertegels uit onze collectie zijn geschikt voor iedere ruimte, ook voor de wand. De PEI-waarde die de slijtvastheid een waarde geeft van 1 tot 5 is bij deze plavuizen altijd minimaal 4 of 5. De lage poreusheid van het materiaal maakt het een ideale tegel voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, het toilet of de keuken. De keramische tegels zijn speciaal bewerkt waardoor deze een stroef oppervlak hebben en je niet snel zult uitglijden. Maar ook in de woonkamer, de hal of de slaapkamer is het een praktische vloer.

Je kunt keramische vloertegels uitstekend combineren met vloerverwarming omdat de tegels de warmte goed geleiden en bovendien lang vasthouden. Nadat de thermostaat omlaag is gedraaid, voelt de plavuizen vloer nog lang aangenaam warm aan.

Plavuizen schoonmaken

Doordat de keramische vloertegels op hoge temperaturen zijn gebakken, zijn de poriën dicht gebrand. Hierdoor kan vuil niet in de tegel dringen en is het onderhoud zeer gemakkelijk. Vuil aan de oppervlakte kan eenvoudig gereinigd worden met een hiervoor bestemd reinigingsmiddel. Gebruik geen reinigingsmiddel met zeep, olie of was, want die vormen laagjes op de keramische vloertegel, waardoor iedere voetafdruk zichtbaar wordt. Ook stof, haar en kruimels blijven dan aan de plavuis vastplakken.

Keramische tegels leggen

Keramische vloertegels kunnen over verschillende ondergronden geplaatst worden, zoals een cementdekvloer, tegel over tegel en houten ondergronden (mits de juiste instructies worden opgevolgd). Wij adviseren om de keramische tegels te leggen met ons tegel levelling systeem. De plavuizen vloer komt dan gegarandeerd vlak en strak te liggen. Onze verkoopadviseurs leggen je graag uit hoe dit systeem werkt.

In onze showroom in Vianen en Venlo hebben we de keramische vloertegels op grote, beloopbare oppervlaktes gelegd en gevoegd. Zo krijg je een goed beeld van hoe de vloertegels er bij je thuis uit komen te zien. Je bent van harte welkom zonder afspraak, maar wil je er zeker van zijn dat onze adviseur uitgebreid de tijd voor je heeft op een tijdstip dat het jou uitkomt, maak dan een afspraak.

Interessant voor u


Banner Lookbook
lookbook keramische tegels aanvragen
Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Nibo  Totaalgemak
Onbezorgd met Nibo totaalgemak