Nibo Stone

Keramische industriële vloer

Fundament van de industriële woonstijl

De industriële woonstijl is in de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Eigenlijk is deze woonstijl ontstaan doordat oude fabriekshallen en industriële gebouwen uit de twee helft van de 19e eeuw en de eerste helft van de 20e eeuw een nieuwe bestemming kregen. Ze werden omgebouwd tot lofts, appartementen, woningen en kantoren. De architecten en designers die zich bezighielden met de herbestemming herkenden de bijzondere mogelijkheden en kwaliteiten van de ruimtes in deze gebouwen en maakten hiervan zoveel mogelijk gebruik. Veel ruimte, zichtbaarheid van constructieve elementen, gebruik van grijstinten, stoere en ruwe materialen en meubels die geïnspireerd zijn door de kantoor- en fabrieksomgeving, worden op een organische manier gecombineerd met natuurlijke materialen als hout en leer en donkere kleuren, wit en grijstinten. De basis van de industriële inrichting, je kunt eigenlijk wel zeggen het fundament, wordt gevoerd door de vloer. Ideaal hiervoor is de keramische industriële vloer.

Wat is een keramische industriële vloer?

Een keramische industriële vloer wordt gelegd met keramische vloertegels. Om het industriële effect goed tot zijn recht te laten komen wordt er meestal gekozen voor grote vloertegels met een betonlook die strak worden gelegd. Het strakke leggen zorgt ervoor dat er sprake is van weinig voeg. Om het industriële karakter van de vloer te versterken kun je kiezen voor een voeg van dezelfde kleur als de vloer tegels. Hierdoor ontstaat er een strakke en egale vloer met een stoere industriële uitstraling. Keramische vloertegels zijn hiervoor een ideale oplossing. Er is een grote variëteit aan keramische industriële vloeren in grijstinten en andere kleuren verkrijgbaar in ons assortiment.

Benieuwd naar het uitgebreide assortiment? Bezoek onze showroom in Venlo of Vianen voor een complete overview. Je bent van harte welkom zonder afspraak, maar wil je er zeker van zijn dat onze adviseur uitgebreid de tijd voor je heeft op een tijdstip dat het jou uitkomt? Maak dan hieronder een afspraak.

Ivm met de aangescherpte Covid-19 maatregelen mogen wij momenteel helaas geen klanten ontvangen. We doen er alles aan je toch te helpen. Zo is het mogelijk om een online adviesgesprek in te plannen of alvast een afspraak te reserveren na 19 januari. Lees hier meer >


Wil je toch liever een natuurstenen vloer met een industriele vloer? Bekijk dan eens onze Organic Gris.

Relevante blogs:

Interessant voor u


Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Banner Lookbook
lookbook keramische tegels lookbook keramische tegels
Nibo  Totaalgemak
Onbezorgd met Nibo totaalgemak