Nibo Stone NL

Houtlook tegels

Nauwelijks van echt te onderscheiden

Ook in 2023 zijn ze weer helemaal in, houtlook tegels. Vorig jaar zagen we vooral veel tegels met houtlook met lichtere tinten voorbij komen. Dit jaar zien we ze ook veel met een donkere tint. Het klassieke visgraatpatroon gaan we ook weer veel terugzien dit jaar.

Misschien ben je op zoek naar een vloer voor je nieuwe huis of wil je je huis verbouwen. In beide gevallen kunnen houtlook tegels de perfecte vloer voor jou zijn. Nibo Stone heeft een ruim assortiment van houtlook tegels in verschillende kleuren en afmetingen. Of je nu gaat voor donker of licht, planken of visgraat, houtlook tegels hebben vele voordelen!

Direct naar
Nibo Wood Brescia interieur
Een prachtige vloer met de warme uitstraling van hout en alle voordelen van keramische tegels. Lees hier verder.
Foto 24 12 2019 19 45 58 1
Zoek je marmerlook tegels of juist keramisch parket? Ontdek onze uitgebreide keramische tegels voor de badkamer.
Keramiektoepassingen
De eigenschappen van keramische tegels maakt ze geschikt voor iedere ruimte in huis en de diverse uitvoeringen zijn helemaal van deze tijd.
Nibo wood
Keramische tegels zijn in de afgelopen jaren steeds geliefder geworden. De kwaliteit neemt steeds verder toe en de variëteit wordt groter.
Nibo Stone Beat Walnut

Het mooie van hout en de voordelen van keramiek

Thuis wil je natuurlijk niks anders dan jezelf helemaal thuis voelen. Het soort vloer dat je thuis hebt is erg bepalend voor de gehele sfeer. Veel mensen kiezen voor een houten vloer, hout zorgt namelijk voor een warme en fijne sfeer in huis. Alleen echt hout is niet altijd even praktisch. Hout heeft meer onderhoud nodig dan keramiek en het kan gevoeliger zijn voor bepaalde omstandigheden. Hout blijft een natuurproduct, waardoor het meer kan slijten dan een keramische tegel dat doet. Door te kiezen voor tegels met houtlook kan je het mooie van hout in huis brengen, met alle praktische voordelen van keramiek.

Nibo wood 2 klein

Alle voordelen van houtlook tegels

Vergeleken met hout gaan houtlook tegels veel langer mee. Als je net een nieuwe vloer hebt wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Hout zal altijd een beetje verkleuren en houten planken zijn niet zo keihard als dat keramische tegels dat zijn. Tegels met houtlook hebben een keiharde bovenlaag, ze zullen dus niet snel beschadigd raken. Daarnaast zijn ze ook erg goed bestand tegen vlekken. Wat je er ook op morst, de vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen. Jaren nadat je de houtlook tegels hebt aangeschaft zien ze er nog uit alsof ze net nieuw zijn.

Mock up Keramisch Parket 1

Op zoek naar meer inspiratie?

Vraag nu gratis ons e-book over keramisch parket aan. Hierin staan veel foto's van de houtlook vloeren die wij bij Nibo Stone aanbieden. Het e-book staat boordevol informatie, tips en inspiratie over jouw droomvloer.

Nibo Stone Visgraat 1000 1000 85

Vloerverwarming en houtlook tegels

Er zit ook verschil in het gebruik van vloerverwarming. Hout isoleert heel goed, waardoor het warmte lang vast houd, maar het zal lang duren voordat je het effect van de vloerverwarming voelt. Keramische tegels geleiden veel beter. Doordat keramische tegels niet poreus zijn, kunnen ze warmte goed opnemen en afgeven. Als de houtlook tegels eenmaal zijn opgewarmd, blijven deze ook nog een tijdje warm. Dit kan tot wel 25% besparing opleveren in de energiekosten!

Bij vloerverwarming is het belangrijk dat het geïnstalleerd wordt door een vakspecialist. Nibo Stone werkt samen met een partner die al jarenlang ervaring heeft met het leggen van vloerverwarming. Zo heb je alles onder 1 dak. Wij regelen de vloerverwarming, de levering en de plaatsing van de houtlook tegels voor je.

Keramisch Parket Nibo Stone 5 1500 900 85

Houtlook tegels voor in het hele huis

Houtlook tegels kan je gebruiken voor elke ruimte in je huis. Wil je houtlook tegels in de badkamer? Dan ben je Nibo Stone op het juiste adres. Het zijn de ideale tegels voor een vochtige ruimte en door de vele mogelijkheden in kleur kan je je badkamer helemaal inrichten hoe je zelf wilt. Tegels van houtlook zorgen voor een warme en rustige uitstraling in de badkamer. Bij Nibo Stone geven we ook deskundig en persoonlijk advies. We helpen je graag met het uitkiezen van de perfecte houtlook tegels, zodat je badkamer echt een plek wordt waar je even helemaal kan ontspannen.

Hetzelfde geldt voor het plaatsen van houtlook tegels in de woonkamer of de keuken. Ook hier kan je een fijne sfeer creëren door te kiezen voor de houtlook tegels die jij mooi vindt.

Nibo Wood woonkamer

Houtlook tegels voor verschillende interieurstijlen

Er zijn verschillende interieurstijlen waar veel gebruik wordt gemaakt van houtlook tegels. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Scandinavische stijl, hier zie je veel lichtere kleuren en aardetinten in terugkomen. Hierbij kan je bijvoorbeeld voor de licht eiken houtlook tegels gaan. Misschien wil je wel een woonkamer met een industrieel interieur. Dan zijn houtlook tegels in donkere tinten de perfecte vloer. Beide stijlen stralen rust uit. Het is daarom ook niet gek dat er veel hout wordt gebruikt in deze stijlen. Hout zorgt grotendeels voor deze rustige uitstraling. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het onderhouden van de houtlook tegels, aangezien ze geen onderhoud nodig hebben. Door dus te kiezen voor houtlook tegels kan je de warme sfeer creëren waar hout voor zorgt en genieten van het gemak van keramiek.

Paul 320 260

Benieuwd naar onze houtlook tegels?

Paul of een van zijn collega's laat ze graag aan je zien in onze XXL showroom waar de tegels op grote beloopbare oppervlaktes gelegd zijn. Zo krijg je een goed beeld van de vloer.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Classic Stone Collection, ongeëvenaarde imitatie van klassiekers

In onze interieur- en tegeltrends 2022 heb je al kunnen lezen hoezeer de invloeden van de natuur duidelijk zichtbaar…
01 maart 2022

Blog

Interieur- en tegeltrends 2022

Meer dan ooit werd in de afgelopen twee jaar duidelijk hoe belangrijk het is dat je huis ook echt als een thuis moet…
07 januari 2022

Blog

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies…
06 januari 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Pat Balkestein-Noordeloos
Uitstekend en vakkundig geholpen in showroom van verkoop tot aflevering. Prima tegelzetters via Nibostone en de vloer ligt prachtig,erg tevreden.