Nibo Stone

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies dan voor keramisch parket. De vele voordelen die keramisch parket biedt ten opzichte van traditioneel parket maken dat keramisch hout in de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende keramische tegelsoorten.

Keramisch Parket Nibo Stone 6

Verbluffende houtimitatie

De imitatie van hout is verbluffend. De elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de technologie hebben ervoor gezorgd dat de keramische industrie zeer natuurgetrouwe replica’s kan maken. Keramisch parket is verkrijgbaar in vele houtmotieven zoals eiken, kersen of tropisch hardhout. De kleuren lopen uiteen van vergrijsd teak naar warme honingkleuren tot donker wengue.

Keramisch Parket Nibo Stone 3

De keramische parkettegels hebben naast een houtprint ook een voelbare houtstructuur en worden geproduceerd in lange stroken met een lengte tussen de 110 en 180 cm, of soms zelfs nog langer. De stroken zijn meestal 20 of 30 cm breed. Als de keramische stroken dan ook nog in een wildverband worden gelegd zoals een houten vloer of laminaat wordt gelegd, kun je nauwelijks nog verschil met echt hout ontdekken.

Keramisch Parket Nibo Stone 1

Praktisch in onderhoud en gebruik

Keramisch parket is hygienisch en makkelijk schoon te houden. Er is geen onderhoud nodig zoals het schuren, lakken of in de was zetten van de vloer. De vloer werkt niet, kraakt niet en scheurt niet. De houtlook tegels hebben een keiharde toplaag dus krassen en deuken krijgen geen kans. Zelfs na jarenlang intensief gebruik ziet keramisch parket er nog uit als nieuw.

Keramisch Parket Nibo Stone 3

Behaaglijk warm met vloerverwarming

Keramisch parket kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming en is bovendien energiebesparend. De houtlook vloertegels kunnen de warmte namelijk goed geleiden en goed vast houden zodat het nog lange tijd aangenaam warm blijft nadat de thermostaat omlaag is gezet.

Keramisch Parket Nibo Stone 5

Ideaal voor de badkamer of buiten

Keramisch parket kan overal in huis worden gelegd. De lage poreusheid van de tegels maakt het een ideaal materiaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, het toilet of de keuken. Maar ook in de woonkamer of slaapkamer is het een praktische en mooie vloer. Heb je er al eens over nagedacht om keramisch parket tegen de wand te plaatsen? Het geeft je interieur een stoere en sfeervolle uitstraling.

Keramisch Parket Nibo Stone 2

Keramisch parket kan ook buiten gelegd worden. Mits goed verwerkt is deze tegel vorstbestendig en verkleurt niet in de zon. De houtstructuur maakt de keramische parkettegels stroever, zodat je bij nat weer niet gemakkelijk uitglijdt.

Keramische Terrastegels Nibo Stone 6

Keramisch parket leggen

Je kunt keramisch parket net als houtparket in allerlei patronen leggen zoals visgraat of halfsteens verband. Om de keramische vloer zoveel mogelijk op een houten vloer te laten lijken, kan het keramisch parket het beste in een zo onregelmatig mogelijk wildverband leggen. Wat je na een rij aan de ene kant van de kamer overhoudt, gebruik je weer als begin voor de tweede rij aan de andere kant van de kamer. Een extra voordeel hiervan is dat er maar weinig snijverlies is, want je kunt de reststukken weer gewoon gebruiken.

Keramisch Parket Nibo Stone 1

Ben je van plan om zelf keramisch parket te leggen? Dan is het raadzaam om van tevoren een plan van aanpak op te stellen. We hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet, zodat je goed van start kunt gaan.

De meeste keramische parketvloeren zijn te leggen met een hele smalle voeg. Als je de voegkleur aangepast aan de kleur van de houtlook, lijkt deze op de V-groef van een houten parketvloer en valt dan nauwelijks op.

Keramisch Parket Nibo Stone 7

Tegel Levelling Systeem

Het is verstandig om de keramische houtstroken te leggen met ons tegel levelling systeem. De vloer komt dan gegarandeerd vlak en strak te liggen. Het tegel levelling systeem bestaat uit een plastic strip, een cupje en een tang. De dikte van de strip bepaalt de voegbreedte. Er zijn verschillende diktes verkrijgbaar. Voor keramisch parket neem je een dikte van 1 mm. De strip heeft aan de onderkant een T-vorm die op de vier hoeken onder en tussen de tegels in de tegellijm wordt gedrukt. Op de strip wordt een cupje geplaatst dat wordt gefixeerd met een speciale tang. Zo komt de tegel op dezelfde hoogte te liggen als de naastliggende tegel. Na het uitharden van de tegellijm kunnen de strips en cups eenvoudig worden verwijderd met een rubber hamer of met wat handig voetenwerk. Het breekpunt onderaan de strip zorgt ervoor dat er geen resten in de voeg achterblijven.

Tegel Levelling Systeem Nibo Stone Voorbeeld

Keramisch parket prijs

De prijzen van keramisch parket kunnen nogal uiteenlopen. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de print en de houtnerf, het gebruikte materiaal, de lengte en dikte van de stroken en de slijtvastheid. De prijzen van keramisch parket in onze collectie liggen tussen de € 47,00 en € 99,00 per m2.

In onze showrooms in Vianen en Venlo liggen diverse voorbeelden van keramisch parket op grote oppervlaktes gelegd en gevoegd, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het keramisch hout er bij je thuis uit komt te zien.

Lees ook: Keramisch parket

Homepage Banner Balansopruiming
Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Nuvola, de nieuwste trend in keramische vloeren

Ben je op zoek naar een vloer die moet fungeren als rustige basis voor de rest van jouw interieur? Bekijk dan eens onze…
18 mei 2021

Blog

Natuursteen in landelijke stijl

Een landelijke stijl kenmerkt zich door robuuste en authentieke materialen. Hout, linnen, leer en natuurlijk ook…
20 oktober 2020

Blog

Een tegelvloer in je slaapkamer

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar tegels zijn ook voor je slaapkamer een hele slimme oplossing. Het is…
29 september 2020
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 88 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Joop de Gooijert
Uitstekend product. Zeer tevreden. Bedrijf geselecteerd vanwege het product. Website pas in tweede instantie gebruikt.