Nibo Stone NL

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout, maar vind je een echt houten vloer te veel risico met zich meebrengen? Kies dan voor keramisch parket. De voordelen die keramisch parket biedt ten opzichte van traditioneel parket maken dat keramisch hout in de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende keramische tegelsoorten.

Mock up Keramisch Parket 1

Inspiratie op doen?

Ons online lookbook over keramisch parket staat vol met inspirerende foto's, zodat je een beter beeld krijgt wat er allemaal mogelijk is met deze houtlook tegels. Benieuwd? Bekijk hem hier!

Nibo Wood woonkamer

Verbluffende houtimitatie

De imitatie van hout is verbluffend. De elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de technologie hebben ervoor gezorgd dat de keramische industrie zeer natuurgetrouwe replica’s kan maken. Keramisch parket is verkrijgbaar in vele houtmotieven zoals eiken, kersen of tropisch hardhout. De kleuren lopen uiteen van vergrijsd teak naar warme honingkleuren tot donker wengé.

Nibo Wood 5 kopie

Voelbare houtstructuur

De keramische parkettegels hebben naast een houtprint ook een voelbare houtstructuur en worden geproduceerd in lange stroken met een lengte tussen de 110 en 180 cm, of soms zelfs nog langer. De stroken zijn meestal 20 of 30 cm breed. Als de keramische stroken dan ook nog in een wildverband worden gelegd zoals een houten vloer of laminaat wordt gelegd, kun je nauwelijks nog verschil met echt hout ontdekken.

Selection Brown 4

Praktisch in onderhoud en gebruik

Keramisch parket is hygiënisch en makkelijk schoon te houden. Er is geen onderhoud nodig zoals het schuren, lakken of in de was zetten van de vloer. De vloer werkt niet, kraakt niet en scheurt niet. De houtlook tegels hebben een keiharde toplaag dus krassen en deuken krijgen geen kans. Zelfs na jarenlang intensief gebruik ziet keramisch parket er nog uit als nieuw.

Keramisch  Parket  Nibo  Stone 3
Ebook keramische tegels

Meer inspiratie nodig?

Bestel ons kostenloze ebook over keramische tegels. Boordevol met tips, weetjes en inspiratie over jouw nieuwe vloer.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 4

Behaaglijk warm met vloerverwarming

Keramisch parket kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming en is bovendien energiebesparend. De houtlook vloertegels kunnen de warmte namelijk goed geleiden en goed vast houden zodat het nog lange tijd aangenaam warm blijft nadat de thermostaat omlaag is gezet.

Keramisch  Parket  Nibo  Stone 4

Ideaal voor de badkamer

Keramisch parket kan overal in huis worden gelegd. De lage poreusheid van de tegels maakt het een ideaal materiaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, het toilet of de keuken. Maar ook in de woonkamer of slaapkamer is het een praktische en mooie vloer. Heb je er al eens over nagedacht om keramisch parket tegen de wand te plaatsen? Het geeft je interieur een stoere en sfeervolle uitstraling.

Easywarm32

Keramisch parket leggen

Je kunt keramisch parket net als houtparket in allerlei patronen leggen zoals visgraat of halfsteens verband. Om de keramische vloer zoveel mogelijk op een houten vloer te laten lijken, kan het keramisch parket het beste in een zo onregelmatig mogelijk wildverband leggen. Wat je na een rij aan de ene kant van de kamer overhoudt, gebruik je weer als begin voor de tweede rij aan de andere kant van de kamer. Een extra voordeel hiervan is dat er maar weinig snijverlies is, want je kunt de reststukken weer gewoon gebruiken.

E8aea463eab9f89d048da9cf284e43ca
Selectioncream Larocheecru 4

Tips voor het zelf leggen van houtlooktegels

Ben je van plan om zelf keramisch parket te leggen? Dan is het raadzaam om van tevoren een plan van aanpak op te stellen. We hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet, zodat je goed van start kunt gaan.

De meeste keramische parketvloeren zijn te leggen met een hele smalle voeg. Als je de voegkleur aangepast aan de kleur van de houtlook, lijkt deze op de V-groef van een houten parketvloer en valt dan nauwelijks op.

Tegel  Levelling  Systeem  Nibo  Stone Voorbeeld

Tegel Levelling Systeem

Het is verstandig om de keramische houtstroken te leggen met ons tegel levelling systeem. De vloer komt dan gegarandeerd vlak en strak te liggen. Het tegel levelling systeem bestaat uit een plastic strip, een cupje en een tang. De dikte van de strip bepaalt de voegbreedte. De strip heeft aan de onderkant een T-vorm die op de vier hoeken onder en tussen de tegels in de tegellijm wordt gedrukt. Op de strip wordt een cupje geplaatst dat wordt gefixeerd met een speciale tang. Zo komt de tegel op dezelfde hoogte te liggen als de naastliggende tegel. Na het uitharden van de tegellijm kunnen de strips en cups eenvoudig worden verwijderd met een rubber hamer of met wat handig voetenwerk.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 7

Keramisch parket prijs

De prijzen van keramisch parket kunnen nogal uiteenlopen. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de print en de houtnerf, het gebruikte materiaal, de lengte en dikte van de stroken en de slijtvastheid. De prijzen van keramisch parket in onze collectie liggen tussen de € 47,00 en € 99,00 per m2.

Nibo Wood Evoque 7

Kom inspiratie opdoen in onze XXL showrooms

In onze showroom in Vianen liggen diverse voorbeelden van keramisch parket op grote oppervlaktes gelegd en gevoegd, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het keramisch hout er bij je thuis uit komt te zien.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Interieur- en tegeltrends 2022

Meer dan ooit werd in de afgelopen twee jaar duidelijk hoe belangrijk het is dat je huis ook echt als een thuis moet…
07 januari 2022

Blog

Behaaglijk warme vloertegels met vloerverwarming

Ga je binnenkort een nieuwe vloer aanschaffen? Overweeg dan ook eens om dit te combineren met vloerverwarming.…
10 december 2021

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 februari 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Prima, correct, goede voorlichting
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Hardstenen vloer gekocht waarbij we uitstekend zijn geadviseerd in de showroom
★★★★★ ★★★★★
Susanne
Onze tegels zijn prachtig! Bij het uitzoeken heb we prima advies gehad welke tegel we het beste konden nemen voor onze situatie en wat het beste paste bij onze stijl. Ook een uitstekende service na afloop. Toen er een tegel gebroken was, leverde Nibo voldoende extra tegels, vanwege de lastige plek waar de tegel vervangen moest worden. We hebben een ronde muur en precies bij het kozijn moest deze vervangen worden. We zijn heel blij met onze vloer!
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u