Nibo Stone NL

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies dan voor keramisch parket. De vele voordelen die keramisch parket biedt ten opzichte van traditioneel parket maken dat keramisch hout in de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende keramische tegelsoorten.

AMB 01 Steam Wood Dove Gray TO CERDISA HR

Verbluffende houtimitatie

De imitatie van hout is verbluffend. De elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de technologie hebben ervoor gezorgd dat de keramische industrie zeer natuurgetrouwe replica’s kan maken. Keramisch parket is verkrijgbaar in vele houtmotieven zoals eiken, kersen of tropisch hardhout. De kleuren lopen uiteen van vergrijsd teak naar warme honingkleuren tot donker wengue.

Keramisch Parket Nibo Stone 3

De keramische parkettegels hebben naast een houtprint ook een voelbare houtstructuur en worden geproduceerd in lange stroken met een lengte tussen de 110 en 180 cm, of soms zelfs nog langer. De stroken zijn meestal 20 of 30 cm breed. Als de keramische stroken dan ook nog in een wildverband worden gelegd zoals een houten vloer of laminaat wordt gelegd, kun je nauwelijks nog verschil met echt hout ontdekken.

E8aea463eab9f89d048da9cf284e43ca

Praktisch in onderhoud en gebruik

Keramisch parket is hygienisch en makkelijk schoon te houden. Er is geen onderhoud nodig zoals het schuren, lakken of in de was zetten van de vloer. De vloer werkt niet, kraakt niet en scheurt niet. De houtlook tegels hebben een keiharde toplaag dus krassen en deuken krijgen geen kans. Zelfs na jarenlang intensief gebruik ziet keramisch parket er nog uit als nieuw.

Keramisch  Parket  Nibo  Stone 3

Behaaglijk warm met vloerverwarming

Keramisch parket kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming en is bovendien energiebesparend. De houtlook vloertegels kunnen de warmte namelijk goed geleiden en goed vast houden zodat het nog lange tijd aangenaam warm blijft nadat de thermostaat omlaag is gezet.

Ambiente02 LIVING mogano 1520x120 2

Ideaal voor de badkamer of buiten

Keramisch parket kan overal in huis worden gelegd. De lage poreusheid van de tegels maakt het een ideaal materiaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, het toilet of de keuken. Maar ook in de woonkamer of slaapkamer is het een praktische en mooie vloer. Heb je er al eens over nagedacht om keramisch parket tegen de wand te plaatsen? Het geeft je interieur een stoere en sfeervolle uitstraling.

Keramisch Parket Nibo Stone 2

Keramisch parket kan ook buiten gelegd worden. Mits goed verwerkt is deze tegel vorstbestendig en verkleurt niet in de zon. De houtstructuur maakt de keramische parkettegels stroever, zodat je bij nat weer niet gemakkelijk uitglijdt.

Ambiente LIVING OUT ulivo 20x80

Keramisch parket leggen

Je kunt keramisch parket net als houtparket in allerlei patronen leggen zoals visgraat of halfsteens verband. Om de keramische vloer zoveel mogelijk op een houten vloer te laten lijken, kan het keramisch parket het beste in een zo onregelmatig mogelijk wildverband leggen. Wat je na een rij aan de ene kant van de kamer overhoudt, gebruik je weer als begin voor de tweede rij aan de andere kant van de kamer. Een extra voordeel hiervan is dat er maar weinig snijverlies is, want je kunt de reststukken weer gewoon gebruiken.

Ambiente natura mod pav 15x120 20x120

Ben je van plan om zelf keramisch parket te leggen? Dan is het raadzaam om van tevoren een plan van aanpak op te stellen. We hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet, zodat je goed van start kunt gaan.

De meeste keramische parketvloeren zijn te leggen met een hele smalle voeg. Als je de voegkleur aangepast aan de kleur van de houtlook, lijkt deze op de V-groef van een houten parketvloer en valt dan nauwelijks op.

Keramisch Parket Nibo Stone 7

Tegel Levelling Systeem

Het is verstandig om de keramische houtstroken te leggen met ons tegel levelling systeem. De vloer komt dan gegarandeerd vlak en strak te liggen. Het tegel levelling systeem bestaat uit een plastic strip, een cupje en een tang. De dikte van de strip bepaalt de voegbreedte. Er zijn verschillende diktes verkrijgbaar. Voor keramisch parket neem je een dikte van 1 mm. De strip heeft aan de onderkant een T-vorm die op de vier hoeken onder en tussen de tegels in de tegellijm wordt gedrukt. Op de strip wordt een cupje geplaatst dat wordt gefixeerd met een speciale tang. Zo komt de tegel op dezelfde hoogte te liggen als de naastliggende tegel. Na het uitharden van de tegellijm kunnen de strips en cups eenvoudig worden verwijderd met een rubber hamer of met wat handig voetenwerk. Het breekpunt onderaan de strip zorgt ervoor dat er geen resten in de voeg achterblijven.

Keramisch parket prijs

De prijzen van keramisch parket kunnen nogal uiteenlopen. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de print en de houtnerf, het gebruikte materiaal, de lengte en dikte van de stroken en de slijtvastheid. De prijzen van keramisch parket in onze collectie liggen tussen de € 47,00 en € 99,00 per m2.

In onze showrooms in Vianen en Venlo liggen diverse voorbeelden van keramisch parket op grote oppervlaktes gelegd en gevoegd, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het keramisch hout er bij je thuis uit komt te zien.

Lees ook: Keramisch parket

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Binnenkijker: Volledig gestripte villa met gerecyclede bijzondere vloer

Na vijf jaar in Hong Kong te hebben gewoond, vonden Bregje van Bragt en haar man Joost Smeets het tijd om met hun vier…
02 september 2021

Blog

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies…
06 juli 2021

Blog

Zo kies je de vloer die bij je past

Elk interieur begint bij de keuze van de vloer. De vloer beslaat een groot oppervlak en is daarmee de basis van hele…
04 juli 2021
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Claudia Kuipers
Meedenkend en goed advies, we zijn enorm blij met de prachtige vloer !
★★★★★ ★★★★★
Marco van Essen
Goede vakkundige verkoper en degene die de vloer is komen leggen. Zeer mooi en erg blij met het resultaat.
★★★★★ ★★★★★
E.Schols
Zeer behulpzaam, kregen geen enkele keer het idee dat we teveel vroegen. Zal Nibo Stone zeker aanbevelen.