Nibo Stone NL

7 vloeren voor een industrieel interieur

12 november 2016

Eén van de meest populaire woonstijlen van dit moment is de industriële stijl. Deze stijl, die gebaseerd is op de fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw, kenmerkt zich door stoere en ruwe materialen, neutraal kleurgebruik en het in het zicht laten van constructiedetails. Maar welke vloertegels passen hier nu het beste bij? Wij vertellen je graag iets meer over de woonstijl en geven een aantal suggesties voor bijpassende vloertegels.

Designindustry

De kenmerken van een industriële woonstijl

In een industrieel interieur worden vaak donkere kleuren zoals zwart gecombineerd met grijs en wit. We zien veel gebruik van stoere en ruwe materialen zoals beton en metaal. Ook zien we vaak vintage invloeden terugkomen zoals grote fabriekslampen, metalen lockers en een grote leren Chesterfield bank. Ook heel typerend voor deze stijl is een ruwe bakstenen muur. De sfeer is die van een New Yorkse loft; een grote open ruimte. Om het allemaal niet te kil te laten zijn, zien we vaak de combinatie met hout.

Source Sam Frost

Bron: Sam Frost

De industriële vloer

De vloer in de industriële woonstijl vormt de basis voor de rest van het interieur. De vloer is strak en egaal en heeft een stoere uitstraling. Om dit te benadrukken kun je het beste kiezen voor een groot formaat tegels die met een strakke rand zijn afgewerkt. Hierdoor kunnen de tegels gelegd worden met een smalle voeg. Als je dan ook voor een voegkleur kiest die past bij de kleur van de tegel, oogt de totale vloer heen rustig en egaal. Wat heel goed past bij een industriële stijl zijn keramische tegels met een betonlook.

Keramische vloertegels 'Loaf Grigio'

De keramische tegel Loaf Grigio uit onze collectie is zo'n vloertegel met een betonlook. De tegel is maar liefst 90 x 90 cm en heeft een ruimtelijk effect; de kamer lijkt groter. De Loaf Grigio is door zijn lichtgrijze kleur vooral geschikt voor een lichtere industriële inrichting.

Nibo Stone De Eenvoud Almere vloertegels

Loaf Grigio 90 x 90 cm

Keramische vloertegels 'LOAF DARK GRIGIO'

Deze zelfde vloertegel hebben we ook in een donkere uitvoering in ons assortiment. Ook in het formaat 90 x 90 cm geeft deze keramische vloertegel ieder industrieel interieur een stoere en robuuste uitstraling. De tegels zijn ook super geschikt voor de keuken want de tegels zijn vuurvast en vlekbestendig, net als alle keramische vloertegels uit ons assortiment.

Loaf dark grigio

Loaf Dark Grigio 90 x 90 cm

Keramische tegels 'MAIS NACOT'

De grijze kleur van de Mais Nacot heeft een bruinige gloed wat de vloertegel een net wat warmere uitstraling geeft. De zijkanten van de tegels zijn gerectificeerd en daardoor zeer maatvast. De tegels met een formaat van 75 x 75 cm zijn hierdoor met een strakke smalle voeg te leggen.

Industriele stijl vloertegels mais nacot nibo stone

Mais Nacot 75 x 75 cm

Keramische tegels 'CANGA GREY'

De Canga Grey tegels hebben het mooie grote formaat van 80 x 80 cm. De tegel, is net als de andere keramische tegels geschikt voor intensief gebruik. Krassen hebben geen kans bij deze tegel en ook het onderhoud van keramische tegels is zeer eenvoudig.

Betonlook vloertegels canga grey Nibo Stone

Canga Grey 80 x 80 cm

Keramisch parket

Vind je de betonlook tegels net iets te kil, dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor keramisch parket. Deze keramische tegels met houtlook hebben wel de warme uitstraling van hout, maar zijn veel praktischer in onderhoud en gebruik. Keramisch parket is bij ons verkrijgbaar in diverse kleuren houtsoorten. De imitatie van hout is verbluffend, doordat de keramische tegels een voelbare houtstructuur hebben.

Keramisch parket nibo stone
Tip: bekleed ook een muur met keramisch parket voor een extra stoere industriële uitstraling

Keramisch parket 'BAHONI'

Bahoni uit onze collectie heeft een warme diepbruine kleur die mooi aansluit bij het kleurenpallet van een industrieel interieur. De keramische tegels hebben het formaat van een plank van 30 x 110 cm. Eenmaal gelegd is de Bahoni nauwelijks nog van echt hout te onderscheiden. Combineer Bahoni met vloerverwarming en je hebt een heerlijke vloer waar je geen omkijken naar hebt.

Keramisch parket bahoni nibo stone

Vloer: Bahoni 30 x 110 cm

Natuursteen: Tegels met karakter

Kies je liever niet voor imitaties, dan kun je met een vloer van natuursteen in een industrieel interieur ook prima uit de voeten. Er zijn veel natuursteen vloertegels die heel goed passen bij deze woonstijl. Kies je voor natuursteen, dan kies je voor karakter.

Natuursteen tegels 'VIZELA'

Deze stoere leisteen vloertegels in 120 x 60 cm passen zo goed in een industrieel interieur vanwege de kleurschakeringen van de tegels, die sterk lijken op de kleuren van geoxideerd koper. Warme roestkleuren worden afgewisseld met grijze en groenige tinten. Van deze Vizela is geen tegel het zelfde. Iedere tegel lijkt een schilderijtje op zich.

Natuursteen tegels vizela nibo stone

Vizela 120 x 60 cm

Natuursteen tegels 'TITANE'

Spreekt het karakter van natuursteen je wel aan, maar vind je de Vizela toch iets te bont? Dan past de Titane wellicht bij jou. Deze leisteen vloertegel in 80 x 40 cm hebben we al sinds jaar en dag in onze collectie, juist omdat het een tegel is die bij heel veel soorten inrichtingen past. Bovendien is het een heel compacte steen met weinig poriën en is hierdoor bijna niet gevoelig voor vlekken. De natuursteen tegels zijn van nature een beetje vettig, waardoor de schoonmaak en het onderhoud van deze vloertegel heel gemakkelijk is. De splijtruwe tegels blijven stroef aanvoelen, zelfs wanneer ze nat zijn.

Natuursteen tegels Titane nibo stone 4

Titane 80 x 40 cm

Industriele stijl Nibo Stone
Maurice 800 600 Witrand

Ben jij ook helemaal verliefd op de industriële stijl en zoek je een bijpassende vloer?

Maak een afspraak met Maurice in onze showroom en en ontdek het ruime assortiment keramische industriële vloeren.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

La Racholle - bijzondere Bourgondische Dallen

La Racholle is ongetwijfeld het paradepaardje uit onze collectie. Schitterende natuursteen tegels in ingetogen beige en…
18 oktober 2021

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 oktober 2021

Blog

Binnenkijker: Volledig gestripte villa met gerecyclede bijzondere vloer

Na vijf jaar in Hong Kong te hebben gewoond, vonden Bregje van Bragt en haar man Joost Smeets het tijd om met hun vier…
02 september 2021
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Nibostone is een fijn bedrijf. Er zal nog beter afgestemd kunnen worden mbt de informatie van Nibostone en de tegelzetters.
Ik zou het bedrijf aanbevelen. Wij zijn goed geïnformeerd over de kleur keuze van het keramisch parket. De tegelzetter denkt ook mee bijvoorbeeld met de juiste voeg kleur. In zijn geheel is alles heel mooi geworden en zijn we blij met het resultaat.
★★★★★ ★★★★★
F. Meeboer
Prachtige vloer, zeer tevreden, deskundige legger, afspraken allemaal goed nagekomen
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Natuurstenen vloer gekocht. Stevig aan de prijs maar erg mooi. Zeer tevreden over het betreffende product. Is het geld waard. Service in de showroom enigszins matig. Weinig kennis van zaken. Opvallend genoeg kon niemand mij vertellen waar de betreffende steen vandaan komt, terwijl er op de site veel aandacht wordt besteed aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.Naar aanleiding van deze review is er alsnog contact met mij opgenomen om bovenstaande recht te zetten. Mijn vraag is inmiddels naar tevredenheid beantwoord. Erg netjes van NiboStone.