Nibo Stone

XXL tegels

Al jarenlang worden keramische tegels steeds groter. Inmiddels is het de keramische industrie gelukt om gigantische tegels te maken met een bijna onvoorstelbare afmeting van 320 x 160 cm! Maar ook XXL tegels van bijvoorbeeld 90 x 90 cm en 120 x 120 cm worden steeds populairder. Dit komt omdat een vloer met deze tegels niet alleen heel rustig oogt, maar ook veel voordelen biedt. Nibo Stone heeft in haar showrooms veel voorbeelden liggen van XXL tegels met allerlei soorten prints in diverse kleuren.

Xxl Tegels 4

XXL tegels zorgen voor een strakke belijning en rustige ruimte

Grootformaattegels hebben weinig voegen en zorgen met hun lange strakke lijnen voor een rustige ruimte. Er zijn vele kleuren, maten en uitstralingen verkrijgbaar. In ons assortiment hebben we zowel matte als glanzende XXL tegels in veel verschillende kleuren en diverse looks zoals betonlook en natuursteenlook. Ook keramisch parket doet mee met de XXL trend, want ook de planken worden steeds langer.

Xxl Tegels 7

Grote tegels van keramiek bieden veel voordelen

Als men op zoek is naar een vloer met een strakke belijningen en rustige uitstraling, wordt vaak gekozen voor een gietvloer. XXL tegels bieden echter veel voordelen. De giga-tegels hebben niet alleen een robuuste uitstraling, ze zijn ook heel sterk. Deze keramische vloertegels zijn niet krasgevoelig en niet poreus. Een vloer van keramische tegels hoeft niet geïmpregneerd te worden na het leggen. Deze keramische vloer is namelijk heel compact, waardoor vuil en vloeistoffen niet in de tegel kunnen trekken. Hierdoor zijn de tegels ook heel goed en gemakkelijk schoon te maken. Ze kunnen ook goed tegen agressieve stoffen en chemicaliën. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de vloer verkleurt, want de keramische tegels zijn niet gevoelig voor UV-licht. Ook buiten zullen ze niet verkleuren.

Een mooi voorbeeld van XXL tegels is onze Asperi-serie. Deze serie is momenteel onze meest verkochte vloer in XXL-formaat tegels. Hier lees je waarom de Asperi onze meest populaire vloer is.

Xxl Tegels 9

XXL formaten in natuursteen

Moeder natuur beperkt de formaten van tegels in natuursteen. Toch lukt het om redelijk grote formaten te zagen uit de blokken die in de groeves worden gewonnen. Neem bijvoorbeeld onze populaire Himalaya Grey. Deze grijsgroene leisteen tegel biedt met het formaat 120 x 60 cm ook een hele tijdloze en rustige uitstraling. Familie Joosten uit Panningen vertelt in onze Binnenkijker over hun ervaringen met deze natuursteen vloer.

Xxl Tegels 10

XXL tegels zijn maatvast

Ondanks hun grote formaat, zijn XXL tegels heel maatvast. Hierdoor kunnen ze met een hele smalle voeg gelegd worden, wat de rustige uitstraling en het industriële karakter van de vloer versterkt. Wij adviseren de XXL-vloertegels te laten leggen door een vakman. Nibo Stone beschikt over een uitgebreid landelijk netwerk van professionele tegelzetters. Deze ervaren vakmensen zien in één oogopslag hoe de tegels het beste over de ruimte kunnen worden verdeeld, houden rekening met een goede verdeling van de spanning op de vloer en maken een goede verdeling van de kleurnuances. Hiermee voorkom je scheurvorming en oneffenheden en heb je een vloer waar je jarenlang onbezorgd van kunt genieten.

Ben je superhandig en wil je toch zelf de tegelvloer leggen?

Lees hier hoe je grote tegels kunt leggen.

Xxl Tegels 5

XXL-tegels bekijken in onze showrooms

In onze showrooms in Venlo en Vianen hebben wij vele voorbeelden van XXL tegels. Ze zijn gelegd op grote beloopbare oppervlaktes zodat je een goed beeld krijgt van hoe de vloer er in zijn geheel uit ziet. Je bent van harte welkom in onze showroom, ook zonder afspraak. Onze verkoopadviseurs staan voor je klaar om je te helpen bij het vinden van jouw droomvloer. Wil je er zeker van zijn dat de verkoopadviseur alle tijd voor je heeft op een tijdstip dat het jou schikt? Maak dan een afspraak.

Interessant voor u


Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Banner Lookbook
Download lookbook keramische tegels
Preview Collection Intro Nl
Ontdek onze Preview Collection