Nibo Stone

Vloerverwarming

Behaaglijke warmte

Een tegelvloer van natuursteen of keramiek is bij uitstek geschikt voor vloerverwarming. Vloerverwarming heeft veel voordelen ten opzichte van verwarming door radiatoren. Zo is er sprake van een betere luchtvochtigheid en is er minder stofcirculatie en dus minder kans op huisstofmijt. Door het ontbreken van (vaak ontsierende) verwarmingselementen zoals radiatoren blijft er meer ruimte over voor het plaatsen en indelen van meubelen. Ook geeft vloerverwarming een aangenamere warmte af en er is minder sprake van tocht. Natuursteen heeft de eigenschap warmte goed te kunnen geleiden en lang vast te houden en kan tot wel 25% besparing opleveren in de energiekosten. Maar ook in combinatie met keramische tegels levert vloerverwarming een besparing in de stookkosten op.

Revolutionaire inslijpmethode

Meestal kan vloerverwarming worden ingefreesd. We gaan er van uit dat er een dekvloer aanwezig is. Het is niet nodig om deze bestaande (onder)vloer eruit te halen. In de bestaande dekvloer worden dan met een speciale machine sleuven gefreesd waar later de flexibele verwarmingsbuizen ingelegd worden. De sleuvenmachine zuigt direct het stof af en de vloerverwarming ligt al binnen een dag. De plavuizen of natuursteen tegels kunnen direct over de buizen heen gelijmd worden.

Deze methode kan op 99% van alle bestaande dekvloeren worden toegepast, ook zeer oude dekvloeren en de tegenwoordig veel toegepaste anhydrietvloeren zijn geen probleem. Zelfs bij een houten constructievloer, is het mogelijk om deze te combineren met vloerverwarming.

Is jouw vloer niet geschikt voor inslijpen?

Geen punt! Het is ook mogelijk om een 'traditionele' vloerverwarming aan te brengen. Met name in de nieuwbouw wordt veel van deze methode gebruik gemaakt omdat de dekvloer nog gestort moet worden. In de meeste gevallen is de betonnen vloer voorzien van isolatie. Hierdoor kan de vloerverwarming meestal direct op de ruwe betonvloer gelegd worden. Bij slecht geïsoleerde woningen wordt eerst een isolatielaag aangebracht. Hierna worden de montagematten aangebracht. De verwarmingsbuizen worden op deze bevestigingsnetten gemonteerd, waarna de afwerkvloer wordt aangebracht.

Voorkom scheurvorming

Om scheurvorming in de dekvloer te voorkomen, is het belangrijk dat je het opstookprotocol/afkoelprotocol - bij voorkeur meermaals - uitvoert. Belangrijk is vooral om de vloerverwarming regelmatig en langzaam op temperatuur te brengen en ook weer langzaam te laten afkoelen. Neem het opstook- en afkoelprotocol ook door met de aannemer.

Bekijk opstookprotocol

Interessant voor u


800 600
Lees onze blog over vloerverwarming
Banner Lifestye Magazine Wit Nl
Aanvragen inspirerend magazine
Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms