VLOERVERWARMINGBehaaglijke warmte

Natuursteen is bij uitstek geschikt voor vloerverwarming. Vloerverwarming heeft veel voordelen ten opzichte van verwarming door radiatoren. Zo is er sprake van een betere luchtvochtigheid en is er minder stofcirculatie en dus minder kans op huisstofmijt. Vloerverwarming geeft een aangenamere warmte af en er is minder sprake van tocht. Natuursteen heeft de eigenschap warmte goed te kunnen geleiden en lang vast te houden en kan tot wel 25% besparing opleveren in de energiekosten. Door het ontbreken van (vaak ontsierende) verwarmingselementen zoals radiatoren blijft er meer ruimte over voor het plaatsen en indelen van meubelen.

Revolutionaire inslijpmethode

Nibo Stone werkt samen met JK Vloerverwarming. Het bedrijf heeft zich op de snelgroeiende markt van vloerverwarming in enkele jaren ontwikkeld ontwikkeld tot marktleider voor wat betreft het inslijpen van vloerverwarming. JK Vloerverwarming ontwikkelde een revolutionaire inslijpmethode waarbij in een bestaande dekvloer met een speciaal ontworpen en gepatenteerde slijpmachine een strak sleuvenpatroon wordt geslepen. Hierin worden de verwarmingsbuizen aangebracht. Een extra opbouwlaag van 5 tot 6 cm of het verwijderen van de bestaande dekvloer wordt daarmee overbodig. Deze methode kan op 99% van alle bestaande dekvloeren worden toegepast, zelfs zeer oude dekvloeren en de tegenwoordig veel toegepaste anhydrietvloeren zijn geen probleem. Het is niet nodig om de vloer na het aanbrengen van de verwarmingsbuizen nog extra aan te smeren en marmer of andere natuursteensoorten kunnen er direct op verlijmd worden.

Is uw vloer niet geschikt voor inslijpen?

Geen punt! Want vanzelfsprekend legt JK Vloerverwarming ook 'traditionele' vloerverwarming aan. Met name in de nieuwbouw wordt veel van deze methode gebruik gemaakt omdat de dekvloer nog gestort moet worden. In de meeste gevallen is de betonnen vloer voorzien van isolatie. Hierdoor kan de vloerverwarming meestal direct op de ruwe betonvloer gelegd worden. Bij slecht geïsoleerde woningen wordt eerst een isolatielaag aangebracht. Hierna worden de montagematten aangebracht. De verwarmingsbuizen worden op deze bevestigingsnetten gemonteerd, waarna de afwerkvloer wordt aangebracht.

Relevante blog:

Interessant voor u


Banner Lifestye Magazine Wit Nl
Aanvragen inspirerend magazine
Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Vloerverwarming
Bekijk JK Vloerverwarming
Deel via