Nibo Stone NL

Natuursteen tegen de wand

08 mei 2016
30 4 2016 13 02 17

Veel mensen kennen natuursteen als vloer- of als terrastegel. Ook is een granieten aanrechtblad voor velen een bekende toepassing. Op de badkamer of op het toilet wordt natuursteen ook vaker tegen de wand geplaatst. Maar er zijn nog talloos meer mogelijkheden te bedenken om natuursteen als wandbekleding te plaatsen. Een muur van natuursteen geeft veel warmte en sfeer en is een mooi alternatief voor bijvoorbeeld behang.

Img 0378 As  Smart  Object 1

Natuursteenstrips

Natuursteen muurstrips winnen veel aan populariteit. Logisch ook, want je kunt met deze muurpanelen ontzettend veel kanten op. De natuursteenstrips bestaan uit reepjes of blokjes natuursteen in diverse maten die in een natuurlijk patroon aan elkaar zijn gelijmd. Elk paneel heeft een onregelmatige, trapsgewijze vorm waardoor er geen zichtbare voegen tussen de verschillende panelen te zien zijn. Het eindresultaat oogt als een massieve opgemetselde natuurstenen muur.

De natuursteenstrips kunnen overal in en om huis eenvoudig geplaatst worden en bieden daarmee legio mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de douchecabine bekleden met de steenstrips. Of de buitengevel. De panelen zijn bestand tegen extreme temperatuurverschillen, dus kunnen ook tegen de wand van de open haard onder de overkapping geplaatst worden. Voor hoeken zijn hoekstukken verkrijgbaar, zodat ook de hoeken mooi overvloeien en eenvoudig te verwerken zijn. De natuursteenstrips zijn verkrijgbaar in allerlei natuursteensoorten zodat je iedere keer een andere effect krijgt.

Steenstrips
Arno Joosten

Recylced Stones: Designo

We willen bij Nibo Stone zoveel mogelijk kansen benutten die bijdragen aan een beter milieu en zoeken continu naar mogelijkheden om onze producten te recyclen. Soms komen daar hele mooie producten uit, zoals de Organic gris vloertegels. Ook ontwierpen we een serie natuursteen wandbekleding; de Designo. Uit rest- en breukstukken natuursteen uit onze steenhouwerij, zaagden we paneeltjes in diverse afmetingen en diktes. De paneeltjes worden op verschillende manieren afgewerkt en volgens een bepaald patroon tegen de wand geplaatst. Zo krijgt u een spannende compositie die door de lichtinval nog eens wordt versterkt.

30 4 2016 15 15 56

Natuursteen mozaïeken

Mozaïek van natuursteen wordt veel toegepast in badkamers en toiletten. De kleine steentjes zijn verwerkt op matjes van 30 x 30 cm, zodat ze makkelijk gelijmd kunnen worden. Meestal hebben de matjes aan de randen een vertanding voor een naadloze overgang. De matjes zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en maten zodat u eindeloos kunt variëren.

30 4 2016 15 15 56

Puur natuur

Is dit allemaal te druk voor je en ga je liever voor puur natuur? Je kunt veel natuursteen vloertegels ook gewoon tegen de wand plaatsen. Als je de vloer laat overlopen in de wand, krijg je een harmonieus geheel dat heel rustig overkomt.

Badkamer Titane En Himalaya

Natuursteen buigen onmogelijk?

Zie je het niet zo zitten om die zware tegels tegen de wand te lijmen of ben je bang dat je muur dit niet houdt? Er bestaat ook natuursteen van maar 1 mm dik! Dit Flexibel Natuursteen is een zeer dunne en flexibele tegel met een 100% natuurstenen oppervlak van lei of kwartsiet. De rug is versterkt met fiberglas en polyester waardoor een sterk geheel ontstaat. Je kunt Flexibel Natuursteen zowel binnen als buiten toepassen. Lees meer over Flexibel Natuursteen in onze eerdere blog Natuursteen buigen onmogelijk?

Flexibel Natuursteen (14)

Marmer weer helemaal van nu

In onze blog Marmer, weer helemaal van nu, lieten we je al zien dat marmer heel goed in een moderne woning past en je interieur een luxe en warme uitstraling geeft. Het klassieke materiaal heeft een ware comeback gemaakt in het eigentijdse interieur en staat ook fantastisch tegen de wand.

Marmopanel4
DSC00584

Advies nodig?

Er zijn nog talloze mogelijkheden op te noemen wat u allemaal kunt met tegels tegen de wand. Nog beter is het om ze zelf te bekijken. In onze showrooms in Vianen en Venlo hebben we veel verschillende voorbeelden.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Natuurstenen vloer gekocht. Stevig aan de prijs maar erg mooi. Zeer tevreden over het betreffende product. Is het geld waard. Service in de showroom enigszins matig. Weinig kennis van zaken. Opvallend genoeg kon niemand mij vertellen waar de betreffende steen vandaan komt, terwijl er op de site veel aandacht wordt besteed aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.Naar aanleiding van deze review is er alsnog contact met mij opgenomen om bovenstaande recht te zetten. Mijn vraag is inmiddels naar tevredenheid beantwoord. Erg netjes van NiboStone.
★★★★★ ★★★★★
Leo
Goed. Eerste keuze was niet leverbaar binnen termijn, goed alternatief aangeboden. Onderlinge communicatie binnen bedrijf kan beter.