Nibo Stone NL

Groen wonen, dé woontrend van dit moment

Groen wonen 0

Er zit een stijgende lijn in de ontwikkeling van de “groene” architectuur. We gaan snel vooruit en dat mede door de manier waarop we over groen en duurzaam zijn gaan denken. Het geitenwollensokken gehalte lijkt eindelijk plaats te maken voor hip, groen en vooral bewust leven.

Groen wonen 1

Het bewuster omgaan met onze omgeving lijkt ook effect te hebben op de inrichting van ons huis. De natuur in huis halen is hipper dan ooit. We zoeken naar harmonie tussen mens en zijn natuurlijke omgeving. De eenvoud van de natuur en het buitenleven roept bij velen een ontspannen gevoel op. Eenvoud en rust vertalen zich naar kleurtinten die rechtstreeks aan de natuur ontleend worden. We zien in de huidige woontrends veel gebruik van natuurlijke materialen zoals steen en hout in vloeren, meubels en accessoires en ook veel planten en bloemen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen wordt er een optimaal binnen-buiten gevoel gecreëerd. En wat past daar nou beter bij dan natuursteen?

Groen wonen 2a

Natuurlijk tinten

In de huidige woontrends is de hoofdrol weggelegd voor groentinten zoals mosgroen en olijfgroen. Kies je voor groen op de muur, dan passen daar vrijwel alle natuursteensoorten bij. Natuursteen is in miljoenen jaren gevormd door de natuur en kent daardoor een uitgebreid pallet aardetinten. Van roestbruin tot koolzwart, of juist zandbeige of parelwit.

Flexibel Natuursteen (3)

foto hieronder: Himalaya grey | leisteen | collectie Nibo Stone

Groen wonen 3

foto hieronder: Titane | leisteen | collectie Nibo Stone

Titane 5

We zien ook dat steeds meer mensen zich oriënteren op herbruikbaar en recyclebaar materiaal. Vintage meubels en accessoires krijgen opnieuw een plaats in het interieur.

Groen wonen 5

POEDERTINTEN MET WIT MARMER

Als tegenhanger van het donkerder groen, zien we ook veel lichtere en zachtere kleuren. Dat heeft te maken met het aanhoudende optimisme in de economie, volgens de beroemde trendforecaster Lidewij Edelkoort. Huidtinten en poederkleuren combineren prachtig met het organische lijnenspel van wit marmer.

Groen wonen 6

bron:vtwonen March 2015 | Photography Jeroen van der Spek | Style Cleo Scheulderman

RECYCLED STONES

Natuursteen kent een zeer lange levensduur en is daarom zeer duurzaam. Daarnaast is de milieubelasting laag. zeker vergeleken met de energie die nodig is voor het produceren van gebakken tegels. Desalniettemin willen we bij Nibo Stone zoveel mogelijk kansen benutten die bijdragen aan een beter milieu en zoeken we continu naar mogelijkheden om onze producten te recyclen. Soms komen daar hele mooie producten uit, zoals de Organic Gris. Deze vloertegels zijn ontworpen uit rest- en breukstukken van onze productie in natuursteen afbouwelementen zoals vensterbanken en dorpels. Het is een prachtige vloer geworden met een industriële look.

foto hieronder: Organic Gris uit de collectie van Nibo Stone

Nibo Stone Organic Gris Natuursteen 3

Zoek je meer inspiratie voor Groen Wonen? Kijk dan ook eens op ons Pinterestbord: Groen Wonen Interieurs.

Planten om de lucht te zuiveren

Heb je eenmaal je natuursteen vloer en meubels uitgekozen, dan is het tijd voor de aankleding. Wat helemaal past bij deze groene woontrend, zijn natuurlijk kamerplanten. En je hoeft niet perse groene vingers te hebben om kamerplanten goed te houden. Er zijn ook best veel soorten te krijgen die niet zoveel aandacht nodig hebben. Wist je dat er ook luchtzuiverende planten bestaan? Ze zetten CO2 om in zuurstof en geven daarnaast zelfs waterstofdamp af. Super gezond dus om een paar van zo'n planten in je huis neer te zetten. Studioplant.nl heeft een ruime keuze in luchtzuivere, makkelijke of bijvoorbeeld kantoorplanten. Bekijk hier hun assortiment.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

La Racholle - bijzondere Bourgondische Dallen

La Racholle is ongetwijfeld het paradepaardje uit onze collectie. Schitterende natuursteen tegels in ingetogen beige en…
18 oktober 2021

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 oktober 2021

Blog

Binnenkijker: Volledig gestripte villa met gerecyclede bijzondere vloer

Na vijf jaar in Hong Kong te hebben gewoond, vonden Bregje van Bragt en haar man Joost Smeets het tijd om met hun vier…
02 september 2021
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Ing Cees van Vulpen
Uitstekende service en ook verkoop in Vianen verliep goed
★★★★★ ★★★★★
Rianne Remkes
Vakkundig bedrijf, veel ervaring