Nibo Stone

Groen wonen, dé woontrend van 2016

10 oktober 2015 Natuursteen tegels, Trends
Breakfast Room Green 785 785

Er zit een stijgende lijn in de ontwikkeling van de “groene” architectuur. We gaan snel vooruit en dat mede door de manier waarop we over groen en duurzaam zijn gaan denken. Het geitenwollensokken gehalte lijkt eindelijk plaats te maken voor hip, groen en vooral bewust leven.

270F12D0500186701254F5D3B4Fd6E68

Het bewuster omgaan met onze omgeving lijkt ook effect te hebben op de inrichting van ons huis. De natuur in huis halen is hipper dan ooit. We zoeken naar harmonie tussen mens en zijn natuurlijke omgeving. De eenvoud van de natuur en het buitenleven roept bij velen een ontspannen gevoel op. Eenvoud en rust vertalen zich naar kleurtinten die rechtstreeks aan de natuur ontleend worden. We zien in de woontrends 2016 veel gebruik van natuurlijke materialen zoals steen en hout in vloeren, meubels en accessoires en ook veel planten en bloemen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen wordt er een optimaal binnen-buiten gevoel gecreëerd. En wat past daar nou beter bij dan natuursteen?

236E7971342911B8C890F9292806Fb7D

Natuurlijk tinten in de woontrends van 2016

In de woontrends van 2016 is de hoofdrol weggelegd voor groentinten zoals mosgroen en olijfgroen. Kiest u voor groen op de muur, dan passen daar vrijwel alle natuursteensoorten bij. Natuursteen is in miljoenen jaren gevormd door de natuur en kent daardoor een uitgebreid pallet aardetinten. Van roestbruin tot koolzwart, of juist zandbeige of parelwit.

Flexibel Natuursteen (3)

foto hieronder: Himalaya grey | leisteen | collectie Nibo Stone

Himalaya  Grey 0 1000

foto hieronder: Titane | leisteen | collectie Nibo Stone

Titane 5

We zien ook dat steeds meer mensen zich oriënteren op herbruikbaar en recyclebaar materiaal. Vintage meubels en accessoires krijgen opnieuw een plaats in het interieur.

Green Kitchen006

POEDERTINTEN MET WIT MARMER

Als tegenhanger van het donkerder groen, zien we ook veel lichtere en zachtere kleuren. Dat heeft te maken met het aanhoudende optimisme in de economie, volgens de beroemde trendforecaster Lidewij Edelkoort. Huidtinten en poederkleuren combineren prachtig met het organische lijnenspel van wit marmer.

2E7Ea6D95C39Fa862338298B46Baa5F1

bron:vtwonen March 2015 | Photography Jeroen van der Spek | Style Cleo Scheulderman

Crown  Collection  Type  Bc  Vianen  D1

Crown Collection type BC | Crown Collection | Nibo Stone

RECYCLED STONES

Natuursteen kent een zeer lange levensduur en is daarom zeer duurzaam. Daarnaast is de milieubelasting laag. zeker vergeleken met de energie die nodig is voor het produceren van gebakken tegels. Desalniettemin willen we bij Nibo Stone zoveel mogelijk kansen benutten die bijdragen aan een beter milieu en zoeken we continu naar mogelijkheden om onze producten te recyclen. Soms komen daar hele mooie producten uit, zoals de Organic Gris. Deze vloertegels zijn ontworpen uit rest- en breukstukken van onze productie in natuursteen afbouwelementen zoals vensterbanken en dorpels. Het is een prachtige vloer geworden met een industriële look.

foto hieronder: Organic Gris uit de collectie van Nibo Stone

Nibo Stone Organic Gris Natuursteen 3

Zoekt u meer inspiratie voor Groen Wonen? Kijk dan ook eens op ons Pinterestbord: Groen Wonen Interieurs.