Nibo Stone NL

Wat zijn de nieuwste vloerentrends?

De vloerentrends sluiten vanzelfsprekend aan bij de nieuwste ontwikkelingen die we zullen gaan zien in het Nederlandse interieur. Zeer belangrijk zijn aandacht voor duurzaamheid, het gebruik van eerlijke natuurlijke materialen en de toepassingen van warme aardse kleuren.

Gris Belfort Nibo Stone

Natuurlijke duurzame materialen

Eén van de belangrijkste vloerentrends is het gebruik van natuurlijke materialen. Veel van de materialen die we gebruiken voor de inrichting van ons huis, mogen geleefd hebben. De natuursteen vloer is hiervan een uitstekend voorbeeld. Vooral grof natuursteen mag zich verheugen in een toegenomen populariteit. Bij al deze natuurlijke materialen geldt wel dat ze op een duurzame wijze gewonnen zijn met aandacht voor mens en milieu.

Travertin Nibo Stone

De Japanse Wabi Sabi gedachte in het interieur

Wabi sabi is een woontrend die is komen overwaaien uit Japan. De gedachte achter de wabi sabi filosofie is dat alles juist niet volmaakt en perfect hoeft te zijn. Schoonheid en balans zijn met name te vinden in de natuurlijke imperfectie en vergankelijkheid. De keuze om juist deze unieke kwaliteit van materialen die gewonnen zijn in de natuur volledig tot uiting te laten komen is een belangrijk kenmerk van deze filosofie. Sterker nog zelfs enige verwering en vergankelijkheid mag zichtbaar zijn. In de vloerkeuze zie je deze trend vooral terugkomen in de toegenomen aandacht voor grof natuursteen. Een heel mooi voorbeeld van dit soort natuursteen is Noir Vignan.

Noir Vignan Nibo Stone

Vloeren met warme aardse kleuren

Aansluitend op het gebruik van natuurlijke materialen in ons interieur zal er steeds meer gekozen worden voor warme aardse kleuren. Deze trend zagen we in het afgelopen jaar al de kop op steken met het de toegenomen populariteit van de kleuren donker blauw, geel, groen en warme roodtinten. In dit jaar zullen we nog meer warme aardse kleuren gaan gebruiken. Naar verwachting gaan we ook verschillende natuurlijke beigetinten en warm wit in ons interieur toepassen. In de collecties keramisch parket, natuursteen en marmeren vloeren van Nibo Stone, kun je deze warme aardse kleuren uiteraard volop terugvinden.

Saint Emilion Nibo Stone

Keramisch houtlook parket in de badkamer

Hout in de badkamer betekent verbonden zijn met de natuur. Het geeft een natuurlijk warm en behaaglijk gevoel. Het is geen geheim dat hout in de badkamer echter een aantal nadelen heeft. Met name de gevoeligheid voor water en vocht kan een probleem zijn. En dat is vooral voor de vloer erg lastig. Gelukkig is er tegenwoordig een uitstekende oplossing. De kwaliteit van keramisch houtparket is in de afgelopen jaren zo toegenomen dat het eigenlijk nauwelijks meer van echt hout te onderscheiden is. Combineer je het keramisch houtparket met vloerverwarming dan is de natuurlijke en warme ervaring compleet. Daarnaast hebben water en temperatuurvariaties geen enkel negatief effect op keramisch houtparket.

Houtlook Tegels Nibo Stone
Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Erik
Alles is heel netjes verlopen. Van bestellen tot leveren. Toen bleek dat er in een aantal dozen kapotte tegels zaten zijn deze geheel kosteloos en heel snel vervangen. Gewoon een topservice.