Nibo Stone

Nieuwe Trends voor Natuursteen Vloeren 2018

27 januari 2018 Keramische tegels, Natuursteen tegels, Trends

Een aantal nieuwe trends voor natuursteen vloeren 2018 werden al voorzichtig bekend in het afgelopen jaar. Maar naar verwachting zullen ze dit jaar pas tot volle wasdom komen. Daarnaast zijn er de trends die al wat langer actueel zijn en die dat ook blijven in 2018.

Organic Gris Nibo Stone Natuursteen

Harmonie en eenheid in de inrichting van de woning

In ons drukke en hectische leven proberen we in onze woning tot rust te komen. En die wens wordt meer en meer ook uitgedrukt in onze inrichting. Geen kakofonie van verschillende vloeren. Nee, we steven naar eenheid en harmonie. Een mooie natuursteen vloer geeft een optimaal gevoel van eenheid. Vooral als de natuursteen vloer gelegd wordt in verschillende woonruimtes die met elkaar verbonden zijn, zorgt dit voor rust en harmonie. De moderne natuursteen vloer biedt deze mogelijkheid omdat deze tegenwoordig ook prima gelegd kan worden in de keuken en andere ruimtes waar de vloer wat meer te lijden heeft.

Nibo  Stone Natuursteen 8

Natuursteen op de muur

Nog een manier om eenheid en harmonie te krijgen in huis is om de natuursteen vloer door te trekken naar een deel van de muur. Hierdoor ontstaat een mooi ruimtelijk effect en een gevoel van eenheid. Meestal wordt trouwens niet de gehele muur of wand bedekt, maar slechts een gedeelte. En juist dit zorgt voor een speels effect.

Marmer Wand Nibo Stone Natuursteen

Ecologisch verantwoorde en duurzame natuursteen vloer

Duurzaamheid en op een ecologische en milieuvriendelijke manier produceren is een ontwikkeling die zich, gelukkig, ook steeds meer bij de winning en verwerking van natuursteen aandacht krijgt. Omdat een deel van de natuursteen vrij ver weg wordt gewonnen, kost het vrij veel moeite om dit op een goede manier voor elkaar te krijgen. Gelukkig herkennen ook de producenten in de landen van herkomst vaak al dat het op een verantwoorde manier omgaan met mens en milieu belangrijk is en wordt er steeds meer aandacht aan besteed. Daarbij wordt ook steeds meer aandacht besteed aan de werkomstandigheden waaronder de natuursteen wordt gewonnen. Uitbuiting, slavernij en gevaarlijke, ongezonde werkomstandigheden worden zoveel mogelijk voorkomen.

Himalaya Grey Nibo Stone Natuursteen

Helderheid over de kwaliteit van de natuursteen

Natuursteen wordt geleverd in verschillende kwaliteiten. Tot voor kort was het alleen niet altijd even duidelijk welke kwaliteit het natuursteen had. Niet elk bedrijf communiceerde altijd eerlijk over de kwaliteit van het natuursteen die verkocht werd. Gelukkig is er steeds meer controle en duidelijkheid over de kwaliteit van de geleverde natuursteen en verkleint de kans op misstanden zienderogen.

Eglise

Benieuwd naar onze trendy vloertegels. Bezoek onze showrooms en bekijk de nieuwste vloeren op grote oppervlaktes.

Bezoek onze showrooms