Nibo Stone

Natuursteen buigen onmogelijk?

19 september 2015 Natuursteen tegels
Stoelen Vierkant 480 288 85 C1

Natuursteen heeft een hoop goede eigenschappen. Zo staat het bekend om zijn duurzaamheid en slijtvastheid. Het is veelal gemakkelijk in onderhoud en heeft een levendige uitstraling. Maar er is 1 ding wat u zeker niet kunt met natuursteen; je kunt het niet buigen*. Tenminste, zo hebben we het in ons hoofd. Steen is hard en steen kun je niet buigen. Dat dachten wij ook, totdat we Flexibel natuursteen ontdekten….

Flexibel Natuursteen (2)

Flexibel natuursteen wordt gemaakt met leisteen. Leisteen bestaat eigenlijk uit hele dunne laagjes steen en is ontstaat in de natuur doordat klei onder druk in de loop van miljoenen jaren wordt omgevormd. Juist die laagjes zijn zo kenmerkend voor leisteen. Ook bij de winning in de groeve wordt gebruik gemaakt van deze gelaagdheid. U kunt zich voorstellen dat als u een stuk steen probeert te breken van een rots, dat deze zal splijten op zo’n laag. Bij Flexibel natuursteen worden met een speciale techniek hele dunne lagen van een blok natuursteen afgehaald. De dunne lagen worden aan de achterkant voorzien van een sterke laag van fiberglas en polyester waardoor u een heel sterk geheel krijgt. En met een beetje creativiteit kunt u voor die natuursteen vellen oneindig veel interessante toepassingen bedenken.

Flexibel Natuursteen (9)

U kunt Flexibel Natuursteen op de vloer plaatsen, ook als u al een vloer hebt liggen waar vloerverwarming onder zit. Zowel de versterkende laag aan de achterkant van het natuursteen als de leisteen zelf, geleidt de warmte heel goed, waardoor de warmte van de vloerverwarming er gewoon door heen komt. Bovendien werkt de versterkende rug geluidsdempend, dus u kunt het met een gerust hart op uw slaapkamer of in een appartement plaatsen zonder dat u gelijk ruzie met uw onderburen heeft.

Flexibel Natuursteen (6)

Flexibel natuursteen staat ook geweldig tegen de wand. Het is heel licht van gewicht, dus het is gemakkelijk te tillen. U kunt een hele wand bekleden of juist een strook als accent. Of u combineert verschillende kleuren door elkaar voor een stoer wandpaneel. Daar kan geen schilderij tegenop. Met een speciale lijm kunt u het in de badkamer toepassen. Dan heeft u in een handomdraai een badkamer met een luxueuze uitstraling.

Flexibel Natuursteen (11)

Bent u uitgekeken op uw keukenkastjes? Bekleed ze met Flexibel natuursteen en uw keuken heeft direct een heel andere look.

Flexibel Natuursteen (3)

Flexibel natuursteen is ook geschikt voor buiten. Lijm het eenvoudig tegen de gevel of tegen die saaie tuinmuur.

Flexibel Natuursteen (15)

Flexibel natuursteen is verkrijgbaar in wel 20 verschillende kleuren en u kunt het gewoon snijden, dus laat uw creativiteit de vrije loop!

In onze showrooms in Vianen en Venlo hebben we enkele wanden bekleed met Flexibel Natuursteen. Ook kunt u hier de mogelijke kleuren bekijken.

Bezoek onze showrooms

* sommige natuursteensoorten kunnen overigens best een bepaalde buiging aan zonder dat het materiaal breekt. Die natuursteensoorten zijn prima geschikt voor bijvoorbeeld een zwevende traptrede die langs één zijde in de muur verankerd is. Maar in deze blog bedoelen we met buigen ook echt buigen. Alsof u een vel papier rond buigt… Of Flexibel natuursteen dus.