Nibo Stone NL

Natuursteen buigen onmogelijk?

19 september 2015
Stoelen Vierkant 480 288 85 C1

Natuursteen heeft een hoop goede eigenschappen. Zo staat het bekend om zijn duurzaamheid en slijtvastheid. Het is veelal gemakkelijk in onderhoud en heeft een levendige uitstraling. Maar er is 1 ding wat je zeker niet kunt met natuursteen; je kunt het niet buigen*. Tenminste, zo hebben we het in ons hoofd. Steen is hard en steen kun je niet buigen. Dat dachten wij ook, totdat we Flexibel natuursteen ontdekten….

Flexibel Natuursteen (2)

Flexibel natuursteen wordt gemaakt met leisteen. Leisteen bestaat eigenlijk uit hele dunne laagjes steen en is ontstaat in de natuur doordat klei onder druk in de loop van miljoenen jaren wordt omgevormd. Juist die laagjes zijn zo kenmerkend voor leisteen. Ook bij de winning in de groeve wordt gebruik gemaakt van deze gelaagdheid. Je kunt je voorstellen dat als je een stuk steen probeert te breken van een rots, dat deze zal splijten op zo’n laag. Bij Flexibel natuursteen worden met een speciale techniek hele dunne lagen van een blok natuursteen afgehaald. De dunne lagen worden aan de achterkant voorzien van een sterke laag van fiberglas en polyester waardoor je een heel sterk geheel krijgt. En met een beetje creativiteit kun je voor die natuursteen vellen oneindig veel interessante toepassingen bedenken.

Flexibel Natuursteen (9)

Je kunt Flexibel Natuursteen op de vloer plaatsen, ook als je al een vloer hebt liggen waar vloerverwarming onder zit. Zowel de versterkende laag aan de achterkant van het natuursteen als de leisteen zelf, geleidt de warmte heel goed, waardoor de warmte van de vloerverwarming er gewoon door heen komt. Bovendien werkt de versterkende rug geluidsdempend, dus je kunt het met een gerust hart op je slaapkamer of in een appartement plaatsen zonder dat je gelijk ruzie met je onderburen hebt.

Flexibel Natuursteen (6)

Flexibel natuursteen staat ook geweldig tegen de wand. Het is heel licht van gewicht, dus het is gemakkelijk te tillen. Je kunt een hele wand bekleden of juist een strook als accent. Of je combineert verschillende kleuren door elkaar voor een stoer wandpaneel. Daar kan geen schilderij tegenop. Met een speciale lijm kun je het in de badkamer toepassen. Dan heb je in een handomdraai een badkamer met een luxueuze uitstraling.

Flexibel Natuursteen (11)

Ben je uitgekeken op jouw keukenkastjes? Bekleed ze met Flexibel natuursteen en je keuken heeft direct een heel andere look.

Flexibel Natuursteen (3)

Flexibel natuursteen is ook geschikt voor buiten. Lijm het eenvoudig tegen de gevel of tegen die saaie tuinmuur.

Flexibel Natuursteen (15)

Flexibel natuursteen is verkrijgbaar in wel 20 verschillende kleuren en je kunt het gewoon snijden, dus laat je creativiteit de vrije loop!

In onze showroom in Vianen hebben we enkele wanden bekleed met Flexibel Natuursteen. Ook kun je hier de mogelijke kleuren bekijken.

* sommige natuursteensoorten kunnen overigens best een bepaalde buiging aan zonder dat het materiaal breekt. Die natuursteensoorten zijn prima geschikt voor bijvoorbeeld een zwevende traptrede die langs één zijde in de muur verankerd is. Maar in deze blog bedoelen we met buigen ook echt buigen. Alsof je een vel papier rond buigt… Of Flexibel natuursteen dus.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Yvonne van den Berg
Een hele goede ervaring, Bezoek, een heel fijn persoon die de vloer gelegd heeft en de nazorg. Onze complimenten.
★★★★★ ★★★★★
C. Waals
Vakkundig advies en klantvriendelijk.