Nibo Stone NL

Interieur- en tegeltrends 2022

Meer dan ooit werd in de afgelopen twee jaar duidelijk hoe belangrijk het is dat je huis ook echt als een thuis moet voelen. Een plek waar je je veilig voelt en tot rust komt. Doordat we zoveel meer tijd thuis doorbrengen, zijn we anders gaan kijken naar hoe we wonen en waar we wonen. En dat is duidelijk terug te zien in de woontrends voor 2022. En hoewel het trendverloop op het gebied van vloeren op een langzamer tempo gaat dan bijvoorbeeld meubels, zien we ook hier een duidelijke ontwikkeling in 2022. Sta je op het punt een nieuw huis te kopen of ben je toe aan een nieuwe vloer in je huidige huis? Laat je dan inspireren met de nieuwste trends en de meest populaire vloeren.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 2

Thuis is de plek waar je je veilig voelt en tot rust komt

Thuiswerken werd de norm en zal een blijvend fenomeen zijn bij veel bedrijven. Ons huis is niet alleen meer de plek waar we komen om te eten en te slapen, maar ook een plek om te werken, waar je rust kunt vinden en waar sociale activiteiten plaats vinden. Ruimtes worden multifunctioneler en worden onderverdeeld met decoratie elementen en meubels.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 1

Een warm thuis

In een tijd dat de wereld buiten een beetje minder veilig wordt, zoeken we thuis naar warmte en rust. Bij dat gevoel passen zachte organische vormen, aaibare materialen en een warm kleurpallet, die het gevoel van een warmte thuis bevestigen.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 1

De natuur in huis

De invloeden van de natuur zijn ook in 2022 duidelijk zichtbaar in ons interieur. In kleuren, materialen maar ook in rust en eenvoud. Natuurlijke tinten zorgen voor kalmte en rust. Het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen voeren de hoofdtoon in het interieur van 2022. Veel meubels en accessoires zijn geïnspireerd op de natuur.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 3

Warm kleurenpallet

Naast het vele zwart-wit-grijs wat in 2021 al populair was, wordt in 2022 het kleurenpallet vooral naturel, met natuurlijk bruin in veel verschillende tinten als hoofdvorm. Donker olijfgroen en diepblauw worden toegepast als accentkleuren en maken het warme thuisgevoel compleet.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 10

Verweerde materialen zijn van nu

Twee stijlen die duidelijk terugkomen in het interieur zijn Retro en Urban jaren ’90. ‘Nobody is perfect’ wordt hierbij omarmt. We kijken of we meubels kunnen upgraden en hergebruiken en verweerde materialen zijn helemaal van nu. De aders van marmer en travertin mogen gezien worden.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 9

Duurzaamheid

Duurzaamheid blijft een belangrijk criterium in de keuze van onze interieuritems, waarbij eerlijke keuzes worden gemaakt voor zowel mens en milieu. De keuze voor natuursteen of keramische tegels is dan zo gemaakt. Deze vloeren gaan immers heel lang mee.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 8

Marmer, hout en graniet zijn een grote trend

Ook op de vloer zien we de interieurtrends voor 2022 terug. Het gebruik van materialen als marmer, hout en graniet is een grote trend die doorzet. Als warme basiskleur op de vloer wordt gekozen voor rustige beige tinten al dan niet met een natuursteen look. Ook keramische tegels met een roestlook of metallic look zijn sterk in opkomst.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 5

Onvervalst natuursteen

Kies je voor een natuurlijk interieur, dan zijn natuursteen tegels bij uitstek geschikt. Heel populair in ons assortiment is de Château de Versailles, een robuuste natuursteen vloer met een verouderde look. Deze vloer is niet alleen prachtig om te zien, maar is ook heel onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 4

Houtlook tegels worden donkerder

Onverminderd populair blijven de houtlook tegels, die perfect passen in de “natural look”. Naast de lichtere tinten uit 2021 die passen bij de Scandinavische stijl, zien we in 2022 ook donkerdere houtlooktegels terugkomen, al dan niet met een verweerd uiterlijk. Ook nog steeds een veelgevraagde vloer is een visgraatvloer, die tegenwoordig ook in keramische houtlook tegels te krijgen is. Ook De Hongaarse punt is daarbij in opkomst. Het grote voordeel van houtlook tegels is dat deze heel makkelijk in onderhoud zijn en in iedere ruimte (ook de badkamer) geplaatst kunnen worden.

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 11

Steenlook tegels in retro-stijl

Helemaal van nu zijn de keramische tegels die lijken op de authentieke Italiaanse kalksteen Ceppo Di Gré. Deze grijze natuursteen met keivormige steenfragmenten (het lijkt een beetje op een salamiworst) werd veel gebruikt in paleizen, villas en momumenten die kenmerkend zijn voor de historische uitstraling van Milaan. Met deze keramische tegels heb je wel de mooie retro-uitstraling van deze steen, maar de voordelen van keramische tegels. De tegels zijn hygienisch, makkelijk schoon te maken en prima te combineren met vloerverwarming.

SHOWROOM VIANEN 1500 900 11

Welke is jouw favoriet?

Wil je liever nog wat extra inspiratie op doen of een persoonlijk advies. Kom dan langs in een van onze showrooms.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Binnenkijker: Een vintage design appartement in Amsterdam

Met een foto als voorbeeld, gingen Annique en John op zoek naar de volmaakte vloer voor hun nieuwe appartement in…
08 februari 2020

Blog

Marmer, weer helemaal van nu

Marmer heeft een ware comeback gemaakt in het interieur. Het klassieke materiaal past heel goed in een moderne woning…
17 oktober 2015

Blog

Nuvola, de nieuwste trend in keramische vloeren

Ben je op zoek naar een vloer die moet fungeren als rustige basis voor de rest van jouw interieur? Bekijk dan eens onze…
01 november 2023
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Nol Monster
prachtig bedrijf met behulpzaam personeel; wij wonen al meer dan 10 jaar op een stenen vloer van Nibo-stone en de vloer verveelt geen moment
★★★★★ ★★★★★
Edith Fox
Fijn en prettig contact met Marcel, niets is teveel denkt mee en goed advies. Reageert snel op mails en alles wordt goed en snel geregeld en georganiseerd. Super bedrijf voor herhaling vatbaar en ik kan ze bij iedereen aanbevelen.