Nibo Stone

Natuursteen in landelijke stijl

18 juni 2016 Natuursteen tegels, Trends
Louvre Lenssen Keukens Jpg

Louvre uit de collectie Nibo Stone

Een landelijke woonstijl heeft een rustige en warme uitstraling. Robuuste houten kasten en authentieke stoere tafels worden gecombineerd met natuurlijke en ruwe materialen zoals linnen voor op de comfortabele bank en natuursteen tegels op de vloer.

In deze landelijke stijl ziet u vaker een mooie krijt- of kalkverf voor op de muur. Er zijn verschillende leveranciers van deze verven zoals Pure & Original, Mia Colore of Carte Colori. Zo ontstaat een warme en doorleefde sfeer.

Pure And  Original  Fresco  Lime  Paint 0113 1500 900

Vergrijsde houten bakken, oude waterkruiken, een dadeltak, een ramshoorn en een dierenvachtje zijn bepalende items om het interieur mee aan te kleden. Plaats niet teveel accessoires. Beter een paar mooie eyecatchers, dan veel kleine tierlantijntjes. Zo wordt de eenvoud en de sfeer van de landelijke woonstijl bewaard.

Welke vloeren passen hierbij?

Een landelijk interieur wordt dus gekarakteriseerd door sobere en ruwe materialen die authentiek moeten zijn, zoals natuursteen. Maar welke natuursteen vloeren passen nou bij een landelijk interieur?

Belfort Gris 2 1500 900 85

Belfort Gris | collectie Nibo Stone

De tekenen van de tijd

In de eerste plaats is de afwerking van de vloer van belang voor de juiste uitstraling. Kies voor een natuursteen vloer die de tekenen van de tijd laat zien. We hebben diverse vloertegels in onze collectie die op een unieke manier zijn bewerkt. De natuursteen tegels worden met de hand gekapt, getrommeld en geborsteld. Soms wordt de vloer nog licht gezoet. Deze verschillende bewerkingen zorgen voor een vloertegel met een prachtige verouderde en matte uitstraling die goed past bij een stoer en sober interieur. Hieronder een aantal suggesties uit onze collectie natuursteen vloeren:

La Racholle

Sint Emilion 1500 900 85

De La Racholle is het paradepaardje uit onze collectie. Het is een heel bijzondere matte natuursteen vloer in een warme kleurschakering. De verouderde tegels hebben verschillende afmetingen die in een wildverband worden gelegd.

Dauville

Dauville 2123 2517 85

Nog zo’n unieke vloer is de Dauville uit onze collectie natuursteen tegels. De grijze natuursteen in banen x 50 cm heeft een bijzondere groenige zweem. De randen en het oppervlak van de natuursteen tegels zijn oud gemaakt en de afwerking is mat.

Louvre

Louvre 1500 900

Een klassieker in de landelijke natuursteen vloeren is Belgisch hardsteen. De Louvre uit onze collectie heeft verschillende breedtematen in 20, 30 en 40 cm. Ook de lengtematen variëren. De oppervlakte heeft verschillende bewerkingen ondergaan en heeft een matglanzend uiterlijk. De randen zijn licht verouderd.

Bourgondische Dallen

Bourgondische Dallen Nibo Stone 1500 900 85

Wat natuurlijk echt niet mag ontbreken in de collectie landelijke vloeren, zijn Bourgondische Dallen. Deze vinden hun oorsprong in Frankrijk onder de naam Bourgondische Dalles wat later in Nederland is verbasterd naar Dallen. De originele Franse vloeren zijn zeldzaam geworden en inmiddels komen lang niet alle Bourgondische Dallen meer uit Frankrijk. Dit doet overigens niks af aan de kwaliteit van de steen. Wel hebben de Bourgondische Dallen de even mooie verouderde look. Dit komt omdat de Bourgondische Dallen handmatig geschuurd worden.

Kloostervloeren en kerkdallen

Noir  Orel Natuursteen  Nibo  Stone

U kent ze wel. Die zwarte, vierkante tegels in oude kerken. Uitgesleten door de miljoenen voetstappen die erover heen zijn gelopen en toch nog steeds zo mooi. Ook in kastelen ziet u vaker deze prachtige dallen. De Noir Orel uit onze collectie is ook zo’n prachtige kloostervloer met het uiterlijk alsof de vloer al 100 jaar ligt. De abdijvloer heeft een mooi geleefd oppervlak met matzwarte kleur en relatief weinig fossielen.

Noir Vignan

Noir  Vignan

Nog zo’n vloer die rechtstreeks uit een oud klooster lijkt te komen, is de Noir Vignan. De robuuste vloertegel heeft een ruw en keihard oppervlak en wordt geleverd in een breedtemaat van 40 cm. De lengte van de natuursteen tegels varieert wat het verouderde karakter van de vloer ten goede komt.

Eglise

Eglise

De Eglise uit onze collectie natuursteen vloeren mag ook niet in het rijtje van kerkdallen, kloostervloeren of abdijvloeren ontbreken. De rustieke kloostervloer in een zwartgrijze kleur is verkrijgbaar in het formaat 60 x 60 cm. Het oppervlak van de tegel is mooi mat bewerkt en de randen zijn met de hand gekapt.

Vaduz

Vaduz 2351 3088 85

De Vaduz is een hardsteen vloertegel met wat meer structuur en tekening die zorgen voor een levendiger karakter. De gewolkte structuur heeft ook af en toe een zweem van bruin en grijs en ook hier is het oppervlak mat gelaten. De tegels zijn leverbaar in 60 x 60, 80 x 80 en 90 x 60 cm. De randen zijn licht verouderd.

Brown Belfort

Belfort Brown 1500 900 85

Vindt u de Noir Orel of de andere kerkdallen te zwart van kleur, dan zou u ook kunnen kiezen voor het warme bruin van de Brown Belfort. Ook deze natuursteen vloertegel heeft verouderde randen en een lichtglanzend oppervlak. Er zit wat meer structuur in de tegels, wat de vloer een levendig en warm karakter geeft.

Aurelia

Aurelia

Wilt u liever een lichte vloer, dan past de Aurelia prachtig bij een landelijke inrichting. Dit sedimentgesteente heeft een prachtige tekening waarin u zelfs nog miljoenen jaar oude schelpfossielen kunt ontdekken. De randen zijn sterk verouderd en het patina oppervlak heeft een lichte zijdeglans.

Ervaar de vloeren op grote beloopbare oppervlaktes

Naast de bovengenoemde natuursteen vloertegels, hebben we in onze showrooms nog veel meer voorbeelden van verouderde vloeren die goed passen in een landelijke stijl. Bent u nieuwsgierig naar deze stoere en sobere vloeren? Kom dan naar onze showrooms in Venlo of Vianen en ervaar de vloeren op grote, beloopbare oppervlaktes.

Bezoek onze showrooms