Nibo Stone NL

Natuursteen in landelijke stijl

Mockup Landelijke vloeren NL Nibo Stone klein

Lees nu ons ebook over landelijke vloeren

Wil je meer inspiratie opdoen over landelijke vloeren in jouw interieur? Download dan ons gratis ebook, boordevol met informatie over vloeren die passen bij jouw stijl.

Landelijke vloer nibo Stone

Rustige en warme uitstraling

Een landelijke woonstijl heeft een rustige en warme uitstraling. Robuuste houten kasten en authentieke stoere tafels worden gecombineerd met natuurlijke en ruwe materialen zoals linnen voor op de comfortabele bank en natuursteen tegels op de vloer.

In deze landelijke stijl zie je vaker een mooie krijt- of kalkverf voor op de muur. Er zijn verschillende leveranciers van deze verven zoals Pure & Original, Mia Colore of Carte Colori. Zo ontstaat een warme en doorleefde sfeer.

Pure and Original Fresco Lime Paint 0113 1500 900

Plaats niet teveel accessoires

Vergrijsde houten bakken, oude waterkruiken, een dadeltak, een ramshoorn en een dierenvachtje zijn bepalende items om het interieur mee aan te kleden. Plaats niet teveel accessoires. Beter een paar mooie eyecatchers, dan veel kleine tierlantijntjes. Zo wordt de eenvoud en de sfeer van de landelijke woonstijl bewaard.

Funda

Welke vloeren passen hierbij?

Een landelijk interieur wordt dus gekarakteriseerd door sobere en ruwe materialen die authentiek moeten zijn, zoals natuursteen. Maar welke natuursteen vloeren passen nou bij een landelijk interieur?

De tekenen van de tijd

In de eerste plaats is de afwerking van de vloer van belang voor de juiste uitstraling. Kies voor een natuursteen vloer die de tekenen van de tijd laat zien. We hebben diverse vloertegels in onze collectie die op een unieke manier zijn bewerkt. De natuursteen tegels worden met de hand gekapt, getrommeld en geborsteld. Soms wordt de vloer nog licht gezoet. Deze verschillende bewerkingen zorgen voor een vloertegel met een prachtige verouderde en matte uitstraling die goed past bij een stoer en sober interieur. Hieronder een aantal suggesties uit onze collectie natuursteen vloeren:

La Racholle Nibo Stone 1

La Racholle

De La Racholle is het paradepaardje uit onze collectie. Het is een heel bijzondere matte natuursteen vloer in een warme kleurschakering. De verouderde tegels hebben verschillende afmetingen die in een wildverband worden gelegd.

Louvre Mm 1500 900 85

Louvre

Een klassieker in de landelijke natuursteen vloeren is Belgisch hardsteen. De Louvre uit onze collectie heeft verschillende breedtematen in 20, 30 en 40 cm. Ook de lengtematen variëren. De oppervlakte heeft verschillende bewerkingen ondergaan en heeft een matglanzend uiterlijk. De randen zijn licht verouderd.

Bourgondische Dallen  Nibo  Stone

Bourgondische Dallen

Wat natuurlijk echt niet mag ontbreken in de collectie landelijke vloeren, zijn Bourgondische Dallen. Deze vinden hun oorsprong in Frankrijk onder de naam Bourgondische Dalles wat later in Nederland is verbasterd naar Dallen. De originele Franse vloeren zijn zeldzaam geworden en inmiddels komen lang niet alle Bourgondische Dallen meer uit Frankrijk. Dit doet overigens niks af aan de kwaliteit van de steen. Wel hebben de Bourgondische Dallen de even mooie verouderde look. Dit komt omdat de Bourgondische Dallen handmatig geschuurd worden.

NOIR OREL

Kloostervloeren en kerkdallen

Je kent ze wel. Die zwarte, vierkante tegels in oude kerken. Uitgesleten door de miljoenen voetstappen die erover heen zijn gelopen en toch nog steeds zo mooi. Ook in kastelen zie je vaker deze prachtige Dallen. De Noir Orel uit onze collectie is ook zo’n prachtige kloostervloer met het uiterlijk alsof de vloer al 100 jaar ligt. De abdijvloer heeft een mooi geleefd oppervlak met matzwarte kleur en relatief weinig fossielen.

Noir Vignan

Noir Vignan

Nog zo’n vloer die rechtstreeks uit een oud klooster lijkt te komen, is de Noir Vignan. De robuuste vloertegel heeft een ruw en keihard oppervlak en wordt geleverd in een breedtemaat van 40 cm. De lengte van de natuursteen tegels varieert wat het verouderde karakter van de vloer ten goede komt.

Eglise

Eglise

De Eglise uit onze collectie natuursteen vloeren mag ook niet in het rijtje van kerkdallen, kloostervloeren of abdijvloeren ontbreken. De rustieke kloostervloer in een zwartgrijze kleur is verkrijgbaar in het formaat 60 x 60 cm. Het oppervlak van de tegel is mooi mat bewerkt en de randen zijn met de hand gekapt.

Vaduz 2351 3088 85

Vaduz

De Vaduz is een hardsteen vloertegel met wat meer structuur en tekening die zorgen voor een levendiger karakter. De gewolkte structuur heeft ook af en toe een zweem van bruin en grijs en ook hier is het oppervlak mat gelaten. De tegels zijn leverbaar in 60 x 60, 80 x 80 en 90 x 60 cm. De randen zijn licht verouderd.

Aurelia

Aurelia

Wil je liever een lichte vloer, dan past de Aurelia prachtig bij een landelijke inrichting. Dit sedimentgesteente heeft een prachtige tekening waarin je zelfs nog miljoenen jaar oude schelpfossielen kunt ontdekken. De randen zijn sterk verouderd en het patina oppervlak heeft een lichte zijdeglans.

Castle Stone 2

Ervaar de vloeren op grote beloopbare oppervlaktes

Naast de bovengenoemde natuursteen vloertegels, hebben we in onze showrooms nog veel meer voorbeelden van verouderde vloeren die goed passen in een landelijke stijl. Bent u nieuwsgierig naar deze stoere en sobere vloeren? Kom dan naar onze showroom in Vianen of Venlo en ervaar de vloeren op grote, beloopbare oppervlaktes.

Paul 800 600

Vloeren in landelijke stijl bekijken?

Paul laat je graag onze collectie zien in de showroom en vertelt je over de eigenschappen van de verschillende stenen.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024

Blog

De nieuwste vloerentrends van 2024

Ben jij benieuwd naar wat hot en trendy is in vloerenland, dan zal dit artikel je inspireren met de nieuwste vloeren…
11 december 2023
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Uitstekende ervaring! Hele mooie showroom in Vianen waardoor het vooral makkelijker was om de juiste tegels uit te zoeken en daarbij een goede begeleiding van de verkoper. De vloer ligt er inmiddels in en is helemaal naar wens. Dus gewoon top!
★★★★★ ★★★★★
de Haas
Goede ervaring. Komen afspraken netjes na en geven een goed advies.
★★★★★ ★★★★★
Bert Sattler
Zeer soepel t.a.v. leveringen, goed bereikbaar en heldere afspraken