Nibo Stone NL

Hardsteen tegels; een klassieker onder de natuursteen vloeren

12 september 2015
Hardsteen Tegels  Nibo Stone 1000 600 1000 600 85 C1

Wie houdt van mooie materialen en graag iets bijzonders in huis wil, kiest voor natuursteen. Natuursteen is er in vele soorten, afmetingen, kleuren, legpatronen en oppervlaktebewerkingen. Kiezen is dan ook niet gemakkelijk met zoveel keus. Het is goed om te kijken naar een aantal aspecten zoals de ruimte waar de natuursteen vloer komt te liggen of de samenstelling van jouw gezin. Maar ook de soort is van belang, want iedere steensoort heeft zijn eigen eigenschappen.

Hardsteen nibo stone 1 1000 600 85 c1

ONTSTAAN VAN HARDSTEEN

Hardsteen is een kalksteen met een uitgesproken blauwgrijze kleur. Je ziet in het hardsteen vaak nog veel resten van skeletjes van zeediertjes die miljoenen jaren geleden in ondiepe zeeën leefden. Bij het afsterven bleef hun skelet op de bodem achter en samen met de kalkafzetting die het geheel aan elkaar plakte, vormde zich in de loop van de tijd de blauwe hardsteenlaag. De kleur wordt bepaald door zeer fijn verspreid koolstof.

Hardsteen Tegels Nibo Stone 1 1500 2250 85

SOORTEN HARDSTEEN

Een van de meest bekende soorten is Belgisch hardsteen, ook wel arduin of petit granit genoemd. Dezelfde laag waaruit de Belgische hardsteen wordt gewonnen, komt, na honderden kilometers ondergronds, in Ierland weer naar boven. Deze Ierse hardsteen is iets fijner van structuur en de fossielen zijn over het algemeen wat kleiner en gelijkmatiger verdeeld. Maar ook in landen als China en Vietnam komt de blauwe hardsteen voor. Deze lagen zijn nog ongeveer 150 miljoen jaar ouder dan de hardsteen uit de Belgische Ardennen en hebben daarom weer andere eigenschappen en een ander uiterlijk.

Hardsteen Tegels Nibo Stone 3 1500 2250 85

SOORTEN VLOERTEGELS

Hardsteen vloertegels zijn er in verschillende afwerkingen. Of je nu op zoek bent naar een strakke hardstenen tegel voor in een modern interieur of juist een rustieke verouderde tegel voor in een landelijke sfeer, er is genoeg keus. Ook zijn er diverse verschillende formaten verkrijgbaar.

Hardsteen Tegels Nibo Stone 6 1500 2250 85

EIGENSCHAPPEN VAN HARDSTEEN TEGELS

Vlekgevoeligheid
Omdat hardsteen veel kalk bevat, is het gevoelig voor zuren. Ben dus voorzichtig met agressieve schoonmaakmiddelen en neem gemorst sinaasappelsap zo snel mogelijk op. Een hardstenen vloer kan goed beschermd worden met een impregneerlaag of een waslaag. Gaat er dan een kopje koffie of een glas wijn om, dan kun je dat met een vochtige doek opnemen en is er niks aan de hand. Mocht er onverhoopt toch een vlek in de vloer komen, dan trekt deze na verloop van tijd vanzelf weer weg.

Hardsteen nibo stone 4 1000 1000 85

Krasgevoeligheid
Veel mensen vergissen zich in de hardheid van hardsteen (dat zal wel aan de naam liggen). Hardsteen is hard, maar niet zo hard dat er geen krasjes in komen. Deze krasjes zorgen er juist voor dat een hardsteen vloer een doorleefd karakter heeft en eigenlijk worden de hardsteen vloertegels in de loop der jaren alleen maar mooier.

Buiten toegepast
Hardsteen tegels kun je prima buiten leggen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de terrastegels na verloop van tijd verkleuren. Dit hoort bij de steen. Hoe lichter de steen, hoe minder dat dit opvalt. Het verkleuren doet overigens niks af aan de kwaliteit.

Hardsteen nibo stone 6 1000 1000 85

Nibo Stone heeft een uitgebreide collectie hardsteen tegels voor binnen en buiten. Je bent van harte welkom in onze showrooms in Vianen en Venlo om de hardstenen vloeren te bekijken. Ze liggen gevoegd en wel op grote oppervlaktes zodat je goed de nuances en het levendige karakter van de vloeren kunt zien. Ook kun je hier terecht voor maatwerk in hardsteen, zoals een hardsteen dorpel of een hardstenen vensterbank.

prachtig bedrijf met behulpzaam personeel; wij wonen al meer dan 10 jaar op een stenen vloer van Nibo-stone en de vloer verveelt geen moment

★★★★★ ★★★★★
Paul 800 600

Paul laat je graag alle hardsteen vloeren uit onze collectie zien.

Maak een afspraak met hem en bespreek alle mogelijkheden voor jouw huis.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Gerard van IJzendoorn
Hele goede ervaring, ook in de aftershave sales
★★★★★ ★★★★★
Rita A.
Goede kwaliteit en service
★★★★★ ★★★★★
Miriam
Goed geholpen,mooie winkel erg overzichtelijk