Nibo Stone NL

De nieuwste vloerentrends van 2024

Ben jij benieuwd naar wat hot en trendy is in vloerenland, dan zal dit artikel je inspireren met de nieuwste vloeren die de komende jaren onze huizen nog mooier maken! Breng vooral ook een bezoek aan onze spiksplinternieuwe showroom in Venlo of onze megastore in Vianen, waar je deze nieuwste vloeren kunt bekijken. Wedden dat hier jouw droomvloer tussen zit!

140256 Mondriaan Chocola 2

Keuze voor duurzame materialen blijft groeien

Ook in 2024 zal het besef van de impact van de mens op het milieu verder groeien. Dat betekent ook dat de voorkeur van de consument voor het type vloer verschuift. Zo zullen PVC vloeren minder in trek zijn aangezien deze gemaakt zijn van synthetische materialen die niet biologisch afbreekbaar zijn. Bovendien kunnen PVC vloeren schadelijke stoffen zoals weekmakers bevatten.


1110552 Stone White 1

Productie met aandacht voor milieu en gezondheid

Keramische tegels daarentegen, worden met veel respect voor de natuur geproduceerd. Ze bestaan enkel uit natuurlijke materialen en ook tijdens de productie is veel aandacht voor het milieu. Onze leveranciers hebben diverse productcertificaten op het gebied van milieu en gezondheid op hun naam staan. Dit geldt eveneens voor onze houten vloeren en ook een natuursteen vloer van Nibo Stone heeft veel ecologische voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen.

111160 Metal Iron 1

Bewust keuzes maken

Er is dus genoeg keuze om bewust voor een duurzaam materiaal te kiezen. Het is in dat kader slim verstandig om te kiezen voor een vloer die niet snel gaat vervelen. In het kader van duurzaamheid is het immers niet meer van deze tijd om je vloer na een paar jaar te vervangen. Probeer dus te kiezen voor de vloer als rustige basis en kies vooral voor wat je mooi vindt. Als je basis goed is kun je jouw huis steeds weer opnieuw een andere look geven. Zo blijft je huis over 10 jaar nog steeds trendy. Met een vloer van Nibo Stone is dat ook goed mogelijk, want onze vloeren blijven jarenlang als nieuw.

1110538 Ceppo di gre Nero 1

Kleur bekennen

Goed om te weten dat alle vloeren van Nibo Stone passen binnen de keuzes voor duurzame materialen. Maar voor welke vloer ga jij dan? Dat is natuurlijk in de eerste plaats een kwestie van smaak. Anno 2024 zien we dat de consument steeds meer durft te laten zien van zichzelf in het interieur. Kleur speelt daarin een belangrijke rol. We zien dan ook dat de neutrale kleurenpaletten steeds meer plaats maken voor meer kleur. Diepe kleuren zoals bordeaux, donkerblauw en smaragdgroen mogen er zijn. Die kleuren zorgen voor een chique klassiek interieur en worden vaak gecombineerd met een donkere vloer.

140002 Van Gogh Koffie 1

Visgraat blijft hip

Er was even twijfel onder de trendwatchers, maar op de toonaangevende interieurbeurs Maison & Objet die in september 2023 in Parijs werd gehouden, werd duidelijk dat visgraatvloeren ook in 2024 onverminderd hip blijven. Visgraat is chic, elegant en tijloos. Ook zien we een groeiende aandacht naar walvisgraat (grotere planken dan visgraat) en Hongaarse punt. Hongaarse punt wordt gezien als een verfijnd alternatief voor de traditionele visgraatvloeren en kenmerkt zich door het plaatsen van de planken onder een hoek van 45 graden waardoor een zigzagpatroon ontstaat.

1110525 Nibo Wood Rembrandt 1

Comeback voor rechte stroken

Zijn rechte strook vloeren dan niet meer van deze tijd? Jawel hoor, zeker wel. Trendwatchers voorspellen een opvallende comeback in 2024 voor deze klassieke vloer. We zien de licht eiken parketvloeren als tijdloze basis, maar ook donkere houten vloeren in antwoord op de woontrends. Een donkere vloer geeft de ruimte een warme en sfeervolle basis, zeker als dit een grote ruimte is met veel lichtinval. Combineer dit met een prachtige donkere kast of tafel voor een chique hotelsfeer.

1070731 Cuivre Chaumont 2

Terug naar de natuur

De groeiende bewustwording van de natuur heeft ook effect op de vloerentrends. Er wordt vaker gekozen voor een robuuste natuurlijke look met warme kleuren die een gevoel van geborgenheid opwekken. Beige marmer of marmerlook wint enorm aan terrein net als andere natuursteensoorten in lichte beiges en zandtinten of juist ook hier weer in donkere kleuren voor een sfeervol canvas waar je met meubels en accessoires los kunt gaan met kleuren.

1110340 Nibo Wood Brescia 1

Steeds meer mensen kiezen voor parket

De trend van 2024 laat zien dat steeds meer mensen kiezen voor parketvloeren. Dit vloeit voort uit de sterke neiging naar natuurlijke materialen. Maar ook omdat massief houten vloeren de laatste jaren uit de mode zijn geraakt door de opkomst van alternatieve warmtebronnen waarbij vloerverwarming en -koeling een grote rol spelen. Een massief houten vloer kan immers niet samen met vloerverwarming ivm de werking van hout door vocht en warmte. Gelukkig is er een goed alternatief, nl. multiplanken of duoplanken. Ontdek de nieuwste collectie parketvloeren volgens de allerlaatste trends bij Nibo Stone.

1110555 Stone Coffee 2

Trends in wandbekleding

We zien met name in de keramische tegels steeds vaker bijzondere patronen of prints terugkomen, waarbij tegels als wandbekleding niet alleen beperkt blijven tot de badkamer maar ook steeds vaker te zien zijn in de woonkamer. Zo wordt een wand een accentwand door gebruik van kleuren en patronen. In onze showroom in Vianen laten wij diverse voorbeelden zien van bijzondere patronen, maar vraag vooral ook de verkoopadviseur naar de mogelijkheden, want die zijn er legio.

IMG 9481 2023 11 28 09 40 24

Bij Nibo Stone koop je vloeren volgens de laatste trends

Bij Nibo Stone volgen wij de trends op de voet. Ieder jaar bezoeken wij de belangrijkste beurzen op het gebied van vloeren in natuursteen, keramiek en hout en kunnen daarom snel inspelen op de nieuwste ontwikkelingen. De collecties die wij presenteren in onze showroom wisselen daarom regelmatig. We nodigen je van harte uit in onze showrooms om alle trends te komen bekijken.

SHOWROOM VIANEN 1500 900 11

Voor welke vloer ga jij?

Ga jij voor een onvervalste houten parketvloer in visgraat die je helemaal naar eigen wens kunt samenstellen? Of ga jij voor praktisch keramisch parket in een van de vele kleuren en afmetingen die wij in onze collectie hebben? Of toch liever onvervalst echt natuursteen? Ontdek onze ruime collectie!

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Duurzaamheid in vloertegels

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met duurzaamheid en ecologisch verantwoorde keuzes in de materialen die ze…
14 januari 2023

Blog

Een houten vloer is een duurzame keuze

Vind jij duurzaamheid belangrijk bij de aanschaf van jouw nieuwe vloer? Dan zit je met een eiken vloer van Nibo Stone…
10 juni 2023

Blog

Ontdek onze Hout Collecties

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie…
14 juni 2023
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
S molenaar
Hele mooie schowroom veel keus en goed geholpen wij zijn heel tevreden met alles ook de levering
★★★★★ ★★★★★
Johan
Zeer ruim assortiment!!!