• Vraag nu ons magazine aan
    Boordevol inspiratie en informatie over vloertegels
Nibo Stone

Wat kost een natuursteen vloer?

Natuursteen wordt nog steeds vaak geassocieerd met een hogere prijs dan bijvoorbeeld hout of parket. Dit is niet helemaal terecht. Bij de aanschaf zou je eigenlijk niet alleen rekening dienen te houden met de aanschafprijs, maar ook met de levensduur van de vloer. Zo ligt de aanschaf van een keramische tegelvloer gemiddeld iets lager dan die van een natuursteen vloer, maar een natuursteen vloer gaat veel langer mee. Hou je daar rekening mee, dan is een natuursteen vloer zelfs goedkoper dan de meeste vloerbedekkingen. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele voordelen die een natuursteen vloer biedt boven een andere vloerbedekking, zoals het onderhoudsgemak en de goede warmtegeleiding. Bovendien verhoogt een natuursteen vloer de waarde van je woning.

Gemiddelde prijs per m2

De prijs van natuursteen tegels is sterk afhankelijk van de natuursteensoort en de kwaliteit. Ook de kosten van het winnen, het transport en het aanbod spelen een rol. Er zijn natuursteen vloertegels te koop voor € 40 tot wel € 300 per m2. De natuursteen tegels uit onze collectie kosten gemiddeld € 70 per m2.

Bouwmaterialen

Een natuursteen vloer kan op verschillende manieren gelegd worden. De keuze is afhankelijk van de ondergrond en de tegels zelf. Het verlijmen van natuursteen heeft de meeste voorkeur, maar dan moeten de tegels wel gezaagd zijn op gelijke dikte. Is de ondergrond wat minder vlak of hebben de tegels dikteverschillen, dan kan natuursteen worden gelegd met een speciale mortellaag of in de specie, een ter plekke bereide laag van zand en cement. Oneffenheden kunnen hiermee opgevangen worden. De gemiddelde prijs voor de bouwmaterialen die gebruikt worden om de natuursteen tegels te leggen, bedraagt € 12,50 per m2.

Arbeidskosten

Niet iedere tegelzetter kan een natuursteen tegelvloer leggen. Gezien de gebruikelijke toleranties in maatvoering en diktes, verdient het de aanbeveling een vakman op dit gebied de tegels te laten leggen. Het gemiddelde legloon voor het professioneel laten leggen van een natuursteen tegelvloer kost € 35,00 per m2 ex btw.

Relevante blog(s):

Onze verkoopadviseurs in onze XXL-showrooms in Venlo en Vianen kunnen je alles vertellen over de prijs van jouw droomvloer. Je bent van harte welkom, ook zonder afspraak. Wil je er zeker van zijn dat de verkoopadviseur alle tijd voor je heeft op een tijdstip dat het jou schikt? Maak dan een afspraak.

Interessant voor u


Mock 00016 800 600
vraag gratis lookbook aan
Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Vloerenoverzicht
Bekijk vloerenvergelijk