Nibo Stone NL

La Couronne

Vught
Project details
Opdrachtgever
Aannemer
Materialen
hardsteen
Toepassingen
maatwerk aan gevel, vensterbanken, vloertegels
Uitvoering
2019

In de zomer van 2018 werd de voormalige huishoudschool aan de Irenelaan in Vught gesloopt om plaats te maken voor La Couronne, een bouwplan met 17 luxe herenhuizen. De architecten jonkheer ir. Diederik Six en Remy van der Pas van Six Architects maakten het ontwerp in Zocher-stijl. De stijl kenmerkt zich door een mix van neoclassicistische kenmerken en Hollandse eenvoud, waarbij traditioneel vakmanschap en duurzaamheid een belangrijke spil vormen.

Gevelplint 1500 900

Bijzondere detailleringen en veel natuursteen

De herenhuizen variëren in grootte van ca 215 tot 286 m2 en beschikken over een grote tuin en twee vaste parkeerplaatsen. De woningen hebben een extra hoog plafond en beschikken standaard over een forse woonkeuken, zes slaapkamers, twee badkamers en een bergzolder. De gevels worden uitgevoerd in stucwerk met bijzondere detailleringen, robuuste pilaren en veel natuursteen. Het logo van de voormalige school uit 1953 wordt verwerkt in de toegangspoort naar de entree van twee van de woningen.

Raampartij1500 900

De rol van Nibo Stone

Dura Vermeer is projectontwikkelaar van het bouwproject en kocht de school inclusief grond van de gemeente voor iets meer dan 2 miljoen euro. Dura Vermeer schakelde Nibo Stone in om het natuursteen voor haar rekening te nemen. Nibo Stone verzorgde onder Nibo Services de engineering, het tekenwerk (in BIM), de productie en levering van het natuursteen maatwerk aan de gevel, zoals de raamdorpels, gevelbekleding, sierlijsten, kolomvoeten, spuwers en togen.

Entree1500 900

De eerste steen

Nibo Stone leverde ook de composieten vensterbanken voor de 17 woningen en is verantwoordelijk voor de montage van alle afbouwelementen op de bouw. Tevens leverden we de natuursteen afdekkers voor de tuinmuren en maakten we de eerste steen die tijdens een feestelijke bijeenkomst werd gelegd door jonkheer ir. Six en burgemeester mr. R. van de Mortel. Hun beider familiewapens vormen nu de herinnering aan de start van dit prestigieuze project.

La Couronne Vught 4 Horizontaal

Ook vloertegels van Nibo Stone

Tijdens de kijkmiddag op de bouwplaats mochten wij een presentatie houden aan de nieuwe bewoners over onze natuursteen en keramische vloeren. Enkele bewoners hebben reeds in onze showroom in Vianen een vloer uitgezocht welke door de leggers van Nibo Stone zullen worden geplaatst.

Marco 800 600

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project?

Marco komt graag vrijblijvend langs om een en ander toe te lichten.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op