Nibo Stone NL

State

Amsterdam
Project details
Opdrachtgever
Bouwinvest Residential Fund
Aannemer
Materialen
Marmercomposiet Bianco C
Toepassingen
vensterbanken
Uitvoering
2019

In het Amstelkwartier in Amsterdam prijkt een nieuw iconisch gebouw met de allure van het Flat Iron Building in New York. Deze wereldberoemde wolkenkrabber is bekend om zijn scherpe driehoekige gevel in neo-renaissancestijl. State in Amsterdam met een gelijksoortige gevel en invloeden van de Amsterdamse School werd ontworpen door architectenbureau ZZDP.

State Te Amsterdam

zeventig meter hoog, 22 verdiepingen

Het zeventig meter hoge gebouw heeft 22 verdiepingen bestaat uit 43 koop- en 262 huurappartementen. Bovenop het dak ligt de kroon van de State, een ruim 450 m2 grote loft en een zwembad op het dak. Het werd gerealiseerd door VORM en Bouwinvest Residential Fund.

State Amsterdam Nibo Stone 1

De rol van Nibo Stone

Nibo Stone mocht de vensterbanken in marmercomposiet Bianco C leveren voor alle appartementen. Vanwege de V-vorm aan de voorkant van het gebouw, zijn de ramen daar gebogen. Ook de vensterbanken hebben deze curve. De productie van deze vensterbanken was een fluitje van een cent met onze CNC zaag. Bekijk hier de productie van de gebogen vensterbanken.

Nibo Stone leverde maar liefst 2 km vensterbanken en was tevens verantwoordelijk voor de montage. Het project is onlangs opgeleverd. Hier zie je een stukje van de montage:

Johan 800 600

Wilt u meer weten over de vakkundige montage door Nibo Stone?

Johan licht u graag een en ander toe in een gesprek of stuurt hierover aanvullende documentatie.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op