Volgend project
Nibo Stone

Karspelhof

Amsterdam

Aan de rand van de Bijlmer in Amsterdam Zuidoost wordt momenteel hard gebouwd aan de realisatie van 100 huurwoningen en 50 koopwoningen in de Karspelhof. Geurst & Schulze architecten uit Den Haag maakte het ontwerp voor deze eigentijdse woonbuurt aan een rustig park. In opdracht van Synchroon startte ERA Contour in januari 2017 met de bouw en benaderde Nibo Services voor de productie, levering en het aanbrengen van het natuursteen. Voor Nibo Stone een prachtige uitdaging. Het is een groot project met veel diversiteit aan gevels, metselwerk, hekwerken en pergola's.

Graniet

Voor de Karspelhof wordt één soort natuursteen gebruikt. Nibo graniet grijs. Deze steen is vervolgens op drie verschillende manieren bewerkt. Voor het kiezen van de juiste steen is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de prijs en kwaliteit, maar ook naar de technische eigenschappen van de steen. In eerste instantie ging de voorkeur uit naar een beige graniet, maar het komt bij deze soort wel eens voor dat deze roestvorming vertoont vanwege het aanwezige mineraal pyriet. Op advies van Nibo Stone werd gekozen voor graniet grijs. Een oersterke graniet met een lage porositeit die zijn kleur en glans buiten blijft behouden. De steen kan tegen een stootje en blijft lang mooi. Perfect voor deze woonwijk.

Van Gevel tot Bloembak

Nibo Stone produceerde voor dit project muurafdekkers, raamdorpels, voordeur- en kaderomlijstingen, bloembakbekleding, gevelbekleding en trapbekleding.

Publiciteit:

Toegepaste producten


Maatwerk  Compositie  Web
Maatwerk
Muurafdek  Ezelsrug
Muurafdekkers
Raamdorpel 30
Raamdorpels & Spekbanden
Gevels Bewerkt 800X600
Gevels
Maatwerk  Afwerking
Materialen
Nibo  Services
Nibo Services