Nibo Stone NL

Nibo Wood vloeren, ook geschikt als projectvloer

De Nibo Wood Collection is een serie vloertegels van Nibo Stone met de warme uitstraling van hout, maar met de vele voordelen van keramische tegels. In de serie zijn vloeren opgenomen met een antibacteriële beschermlaag. Dit maakt deze vloeren uitermate geschikt voor ruimtes waar hygiëne extra belangrijk is. Bovendien zijn de tegels erg slijtvast en hebben een minimale antislipwaarde van R10, zodat deze ook goed toe te passen zijn in druk belopen ruimtes zoals een restaurant of winkelcentrum.

LF IL CERRETO Amarone living kopie

Compacte steen

De keramische tegels uit de Nibo Wood Collectie zijn onder zeer hoge temperaturen gebakken waardoor het materiaal zeer compact is. De waterabsorptiewaarde ligt onder de 0,5%. Vloeistoffen kunnen dus niet in de tegel trekken, waardoor vuil en vlekken tot de oppervlakte van het materiaal beperkt blijven. Dit maakt dat de tegels heel makkelijk in onderhoud zijn.

Keramisch Parket Nibo Stone 3

Antibacteriële houtlookvloeren

Onderzoek heeft uitgewezen dat bacteriën zich iedere 20 minuten kunnen verdubbelen in hoeveelheid. De innovatieve technologie die is toegepast op de Nibo Wood tegels gaat de groei van bacteriën tegen. Dit resulteert in een oppervlak dat tussen de schoonmaakbeurten schoner, frisser en hygiënischer blijft.

Nanotechnologie gebaseerd op zilverionen

De antibacteriële beschermlaag is een nanotechnologie die is gebaseerd op zilverionen. Gedurende de gehele levensduur van de tegels blijven deze continu actief. Wanneer een bacterie in aanraking komt met deze ionen wordt de levenscyclus van de bacterie onderbroken en kunnen zij zich niet vermeerderen. Op deze manier wordt tot 99,9% van de bacteriën van het oppervlak verwijderd. Hierdoor worden biofilms, de slijmerige lagen die op oppervlakken kunnen ontstaan door kolonies van bacteriën, vermeden. Ook is bewezen dat bacteriën zoals Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae en Staphylococcus aureus, effectief worden bestreden wanneer de tegels van deze technologie zijn voorzien.

Nibo wood 2 klein

Veilig

De Nibo Wood vloeren hebben minimaal een antislipwaarde van R10. Door dit stroeve oppervlak kan de tegel dus veilig worden toegepast in bijvoorbeeld keukens en verswinkels. Ook zijn de tegels niet brandbaar en niet gevoelig voor chemische stoffen.

Nibo Wood vloeren bieden veel voordelen
  • Veilig
  • Hygiënisch
  • Duurzaam
  • Brandveilig
  • Recyclebaar
  • Milieuvriendelijk
  • Bevat geen vluchtige stoffen
  • Slijtvast
  • Krasbestendig
Nibo wood 3 klein

Duurzame keuze

Naast de bovengenoemde voordelen uit hygiënisch oogpunt, hebben houtlooktegels nog meer voordelen. De keuze voor houtlooktegels is een duurzame keuze. De tegels zijn zeer slijtvast, niet gevoelig voor krassen of vlekken en hebben een lange levensduur. Tijdens de productie wordt rekening gehouden met het milieu en de tegels bevatten geen organische vluchtige stoffen. Bovendien zijn de tegels volledig recyclebaar.

E8aea463eab9f89d048da9cf284e43ca

Ongekende imitatie

De imitatie van hout is ongekend. In het ontwerp is goed gelet op details zodat de keramische planken nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. De tegels hebben een geschaafde look en voelbare houtnerf. Bovendien zijn er veel verschillende patronen gemaakt, zodat herhaling niet snel opvalt. Er zijn verschillende houtkleuren en formaten leverbaar. De planken zijn 20 of 30 cm breed en hebben lengtes van 180 of 240 cm.

Nibo wood 1 klein

Ook geschikt als projectvloer

Dankzij de genoemde eigenschappen is een Nibo Wood vloer uitermate geschikt voor utiliteitsbouw zoals restaurants, kantines, ziekenhuizen, sportscholen, scholen, winkelcentra, kinderopvangcentra en kantoren.

Marco 800 600

Meer weten over projectvloeren?

Marco vertelt u graag over de mogelijkheden tijdens een afspraak bij u op kantoor.