Nibo Stone NL
Studio Baan Nibo Stone Arena Den Bosch (10)

Winkelcentrum Arena

's-Hertogenbosch

In het winkelcentrum Arena te s'-Hertogenbosch werd in januari 2015 gestart met renovatiewerkzaamheden. Onder deze werkzaamheden vielen de gevelaanpassingen van de kopse gevels van de winkels H&M en New Yorker, nieuwe natuurstenen gevels op de begane grond en laag -1. Op de begane grond werd een nieuwe natuurstenen vloerstrook worden aangebracht, op laag -1 tot en met laag -3 (entree trappenhuizen) werd een nieuwe vloerafwerking geplaatst. Ook werden er nieuwe balustrades geplaatst en nieuwe verlichtingselementen aangebracht. Het winkelcentrum kreeg nieuwe inrichtingselementen zoals zitmeubilair, plantenbakken en afvalbakken.

De materialen

Voor de gevels is gekozen voor een prachtig beige gekleurd sedimentgesteente uit Portugal. Het bijzondere is dat de gevelplaten deels rond geproduceerd zijn, zodat deze in de ronding van de totale gevel meelopen. Op de vloeren is gekozen voor onverwoestbare graniet. Er worden mooie nuances aangebracht door te werken met verschillende granietsoorten, namelijk Nibo Graniet zwart, Nibo Graniet grijs en Nibo Graniet antraciet.

De rol van Nibo Services

Van de aannemer werd verlangd dat deze definitieve DO- en werktekeningen maakte in samenwerking met leveranciers en adviseurs op basis van een Design & Construct traject. Nibo Services was bij dit traject betrokken in de engineering en leverde het natuursteen voor de gevels en vloeren. Samen met de opdrachtgever reisden we af naar Portugal om de kwaliteit van het natuursteen en het productieproces te beoordelen. Tevens werden deze door onze professionele stellers geplaatst. Hierna geldt nog een onderhoudstermijn.

Uitdaging voor de stellers

Tijdens de renovatiewerkzaamheden was het winkelcentrum geopend, wat een extra uitdaging was voor het logistieke aspect (de toelevering van materialen) en voor de stellers. Het winkelcentrum is in juli 2015 opgeleverd.

Maurice 320 260

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bouwproject?

Neem contact op met Maurice of maak met hem een afspraak om de opties te bespreken.

Oplevering 2
Studio Baan Nibo Stone Arena Den Bosch (2)
Studio Baan Nibo Stone Arena Den Bosch (5)
Studio Baan Nibo Stone Arena Den Bosch (1)
Studio Baan Nibo Stone Arena Den Bosch (3)
Studio Baan Nibo Stone Arena Den Bosch (8)

Toegepaste producten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op