Volgend project
Nibo Stone

Poortrijk, Leeuwensteyn

Utrecht

Bouwbedrijf Bébouw Midreth uit Mijdrecht bouwde in opdracht van woningcorporatie GroenWest 58 huurwoningen in het nieuwbouwproject Poortrijk, Leeuwensteyn (Leidsche Rijn). Het nieuwbouwproject ontleent zijn naam aan de mooie entreepoort en de rijke architectuur, die zich onder andere uit in de toepassing van natuursteen gevelbekleding en sierelementen in de gevels. Het natuursteen (Nibo Hardsteen blauwgrijs geschuurd) werd geleverd en gemonteerd door Nibo Stone. In de 23 woningen en 35 appartementen zijn vensterbanken van Nibo Marmercomposiet Bianco C geplaatst door Nibo Stone.

Gevarieerd ontwerp met kenmerken van Art Deco

Klundert Architecten uit Rotterdam ontwierp voor de eengezinswoningen steeds blokken van 2 á 3 woningen, die onderling van elkaar verschillen in hoogte, rooilijn, andere kleuren metselwerk en diverse indelingen van de gevel. De architectuur wordt versterkt door Art Deco kenmerken. In het hele plan wordt een plint van 50 cm toegepast, waarbij de hoeken extra aandacht krijgen door een verhoging van deze plint. Deze verhoogde plint, de horizontale geleding en de kaders rondom voordeuren en kozijnen zijn uitgevoerd in Nibo Hardsteen blauwgrijs en zorgen samen met de bijzondere metselvlakken voor een gevarieerd beeld van de woningen en appartementen.
De poort, die als eyecatcher geldt als toegang naar het binnengebied, is vormgegeven als een blok met twee woningen die met elkaar verbonden zijn door een fraaie poort. Ook deze poort is omzoomd met een kader van natuursteen, net als diverse sierelementen aan de gevels.


Benieuwd naar nog meer maatwerkmogelijkheden? Download een van onze brochures of maak een afspraak met onze accountmanager om uw wensen te bespreken.

Toegepaste producten


Maatwerk  Compositie  Web
Maatwerk
Karspelhof Nibo Stone 1
Deur- en raamkaders
Compositie 04
Gevelplinten
Gevelplaat
Gevelplaten
Vensterbank
Vensterbanken
B: 175 - 300 mm x D: 20 mm x L: max. 2200 mm
800 600
Vakkundige montage