Nibo Stone NL

InterCityHotel

Enschede
Project details
Opdrachtgever
Steigenberger Group
Materialen
Nibo Hardsteen blauwgrijs, Marmercomposiet Bianco
Toepassingen
gevelplaten, vensterbanken
Uitvoering
2015

Op 16 april 2015 opende de Duitse hotelketen InterCityHotel officieel haar eerste hotel in Nederland. Het hotel ligt aan het Willem Wilminkplein in Enschede, pal naast het centraal station midden in de stad. Van Wijnen Eijbergen B.V. bouwde het nieuwe hotel met 126 kamers als onderdeel van het binnenstedelijk herontwikkelingsproject aan het Willem Wilminkplein. Naast het hotel bestaat dit project uit 28 appartementen, een ondergrondse garage en een openbare fietsenstalling.

Het viersterrenhotel telt dertien bouwlagen met vanaf de vierde verdieping de hotelkamers. Op de onderste bouwlagen bevinden zich de Lobby, Bistro Lounge en het restaurant die via de trap vanaf het Willem Wilminkplein bereikbaar zijn. Architect Dick van Gameren van Mecanoo Architecten ontwierp de imposante trappartij voor het hotel, waarvan de voorzijde werd bekleed met natuursteen gevelplaten in een wel heel bijzondere afwerking.

Intercity Hotel Enschede

Complete engineering en montage

Nibo Services werd vanaf ontwerpfase betrokken bij het project. Hierdoor was het mogelijk om de productie in het land van herkomst al vroeg op te starten. Nibo Services verzorgde het tekenwerk en maakte de constructieve berekeningen van de bevestigingsconstructie van de gevel. Er werden een ankerplan en werktekeningen gemaakt. Met de productietekeningen vloog Nibo Stone naar China om de kwaliteit van de blokken in de groeve te controleren en samen met de leverancier ter plaatse de tekeningen van de trapgevel door te spreken.

Intercity Hotel Enschede (10)

Ambachtelijk handwerk

De gevelplaten kregen een handgekapte gegradineerde afwerking waarbij in de fabriek kleine zaagsnedes werden gemaakt waarna met de hand de groeves verder werden uitgekapt. Nog echt ambachtelijk handwerk dus! Nadat de gevelplaten naar Nederland zijn verscheept, werden ze door de vakkundige monteurs van Nibo Services geplaatst. De gevelplaten werden middels rvs doken en ankers aan de achterliggende constructie gemonteerd. De voegen zijn opengelaten zodat er nog voldoende ventilatie in de achterliggende spouw blijft bestaan. Iedere gevelplaat is onafhankelijk bevestigd. Dit wordt niet alleen vanwege de constructieve veiligheid gedaan, maar ook omdat een gevelplaat dan eenvoudig te vervangen is mocht er onverhoopt een gevelplaat beschadigen.

Maurice 320 260

Bent u ook op zoek naar een bijzondere afwerking van uw gevelplaten?

Maak een afspraak met Maurice en bespreek samen de mogelijkheden voor uw bouwproject!

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op