Nibo Stone NL

Gasthuiskwartier blok A en B

Den Bosch
Project details
Opdrachtgever
Ontwikkelingscombinatie Gasthuiskwartier Heijmans en AM
Aannemer
Materialen
hardsteen
Toepassingen
gevelelementen, waterslagen, kaders, dorpels, plinten
Uitvoering
2021

Op het vijf hectare grote terrein van voormalige Groot Ziekengasthuis in de binnenstad van Den Bosch bouwt Heijmans momenteel aan een nieuw woon-, winkel- en werkgebied. De betrokken architecten ontwierpen een gevarieerd woningbouwplan met stadswoningen, imposante herenhuizen, appartementen, rustige straatjes en besloten binnenhofjes.

Gasthuiskwartier Den Bosch Nibo Stone 2

Natuursteen geeft het project een rijke uitstraling

Inmiddels zijn de eerste twee bouwblokken opgeleverd en bewoond. In de bouwblokken is veel natuursteen verwerkt. Spekbanden, gevelplaten, raamdorpels, trapbekleding, vloerplaten, kaders en nog diverse andere afbouwelementen van Nibo Stone maken onderdeel uit van het ontwerp en geven de gebouwen een rijke uitstraling. Bijzonder is ook de hardsteen plint van het gebouw die zich vouwt naar de werkkamer op de begane grond. Alle onderdelen werden in opdracht van Nibo Stone in het land van herkomst geproduceerd. Nibo Services monteerde de hardsteen gevelelementen.

Gasthuiskwartier Den Bosch Nibo Stone 11

Ook voor blok C opdracht

Inmiddels is de bouw gestart van blok C. Deze tweede fase bestaat uit 20 statige herenwoningen en 20 sfeervolle appartementen. De eigentijdse architectuur met klassieke elementen wordt ook in deze tweede fase doorgezet. De woningen hebben een uniek karakter en mooie (natuursteen) details. Ook voor dit blok levert Nibo Stone weer de elementen in natuursteen (Nibo hardsteen blauwgrijs) zoals waterslagen, kaders, dorpels, plinten.

De voortgang van Blok C is te volgen op https://webcam.nl/bouw/denbosc...

De woningen voor Blok D en E zijn momenteel in de verkoop. In de vierde en laatste fase volgen appartementen van blok F.

Marco 320 260

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project?

Maak een afspraak met Marco van Nieuwenborg. Hij komt vrijblijvend langs op de mogelijkheden te bespreken en neemt meteen diverse materiaalstalen mee.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op