Nibo Stone NL
6ff45577ab9bf496dd7bda8e4fe2d410

Cruquius 1.3

Amsterdam

Nibo Stone is er trots op vensterbanken te mogen leveren aan Cruquius 1.3, de derde fase van het grootse bouwproject in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Hier groeit momenteel een nieuwe buurt, vernoemd naar de bekende Nederlandse waterbouwkundige Nicolaas Cruquius. De voormalige haven kent een rijke historie van handel in koffie, specerijen en andere exotische goederen. Sinds 1887 waren hier de Veemarkt en het Abattoir gevestigd.

Rijke historie smelt samen met moderne luxe

In de jaren negentig werden de eerste woningen en bedrijven gerealiseerd. Nu vindt een transformatie plaats tot woon-, werk- en recreatiegebied waarbij het robuuste en industriële karakter blijft behouden. De bedrijfspanden uit vroegere tijden, toen het in de Entrepothaven van Cruquius krioelde van de bedrijvigheid, worden nieuw leven ingeblazen, zoals Huisje Insulinde, het Pompengebouw en het Ketelhuis. De oude panden worden aangevuld met nieuwe complexen voor indrukwekkende appartementen en stadswoningen.

Cruquius 1.3 bestaat uit vier imposante L-vormige gebouwen

In drie van deze gebouwen komen koopwoningen en in het vierde gebouw vrije sector huurwoningen. Op de begane grond kunnen creatieve bedrijven hun intrek nemen, naast de stadswoningen die daar worden gebouwd. De gebouwen hebben een hoog afwerkingsniveau.

Ontwerp is een neutrale basis voor de karakteristieke haven

De vier gebouwen werden ontworpen door Arons en Gelauff architecten. Uitzicht staat centraal in het ontwerp van deze woningen. Hoge ramen, lichte architectuur en de rustige kleurstelling van de gebouwen zijn een neutrale basis voor de karakteristieke Entrepothaven. Het gebruik van beton, glas en de zaagtanddaken herinneren aan het industriële verleden. De kade is de ruggengraat voor deze gebouwen.

860m2 vensterbanken

Navolgend op eerdere leveringen aan vroegere fases, mag Nibo Stone nu ook de vensterbanken leveren aan deze fase. Bouwbedrijf De Nijs is verantwoordelijk voor de uitvoering van in het totaal 169 woningen. Maar liefst 860 m2 vensterbanken in Marmercomposiet Bianco C worden door Nibo Stone geproduceerd voor levering aan dit bijzondere project.

Marmercomposiet Bianco C is een met kunsthars gebonden marmergranulaat in een witte kleur. De granulaatkorrels zijn gelijkmatig verspreid. De oppervlakte is glanzend gepolijst. Naast Bianco C zijn er nog 5 andere kleuren marmercomposiet leverbaar. Daarnaast leveren we 8 soorten natuursteen vensterbanken in diverse kleuren.

Marco 320 260

Meer weten over onze vensterbanken?

Marco komt graag vrijblijvend langs om onze producten met u te bespreken.

Toegepaste producten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op