Nibo Stone NL

Briljant aan de Amstel

Amsterdam
Project details
Opdrachtgever
VOF NieuwerAmstel
Materialen
Portugese Classic Blue
Toepassingen
Gevelplaten en entree, trappenhuis, vloeren en vensterbanken in warmbeige kalksteen
Uitvoering
2022

Kondor Wessels Amsterdam bouwt momenteel aan Briljant aan de Amstel, een luxe appartementencomplex van de hand van Vera Yanovshtchinsky architecten. Het zijn 15 zeer luxueuze woningen, met een high-end afwerking. Nibo Stone is er trots op om natuursteen aan dit mooie project te mogen leveren.

30365 ext01

Eigentijdse architectuur met respect voor de omliggende monumentale panden

Briljant aan de Amstel wordt gebouwd in het Asscherkwartier (De Pijp); het voormalige archiefterrein van de gemeente Amsterdam. Het gebouw ligt aan de Amsteldijk en heeft een prachtig uitzicht over de rivier. De architectuur is eigentijds, maar in het ontwerp is duidelijk de allure van de rondom liggende monumentale panden meegenomen. Zowel het materiaalgebruik als de detaillering verwijst naar de architectuur van de vroeg-twintigste eeuw, die zo kenmerkend is voor dit deel van Amsterdam. Het gebouw kent slanke gevelstijlen van prefabbeton en daarnaast zijn de plinten van het gebouw opgetrokken uit natuursteen.

30365 ext02

Warmbeige kalksteen in diverse toepassingen

Nibo Stone werd gevraagd voor de engineering/het tekenwerk, de levering en de montage van de natuursteen elementen in het gebouw. Als materiaal werd gekozen voor Classic Blue, een warmbeige kalksteen uit Portugal met een blauwe zweem. Dit materiaal is doorgevoerd in alle toepassingen, zowel buiten (gevelplaten en entree) als binnen (trappenhuis, vloeren en vensterbanken). Wel is het materiaal bij de diverse toepassingen verschillend afgewerkt. Zo zijn de gevelplaten afwisselend gebrand en gefrijnd in twee richtingen. De vloeren en het trappenhuis zijn gebrand afgewerkt.

Ligging 2
Marco 800 600

Ook op zoek naar een bijzonder materiaal voor uw project?

Maak een afspraak met Marco om uw wensen te bespreken. Hij komt graag vrijblijvend bij u langs.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Jettro
Een fijn bedrijf met mooie showroom. Hier kun je de verschillende tegels echt goed zien. Vriendelijk ontvangen en zelfs zonder vooruit te betalen een jaar van te voren de vloer al apart laten leggen. Het is inmiddels onze tweede vloer en we zijn nog steeds heel tevreden over de kwaliteit.