Nibo Stone NL
30365 ext01

Briljant aan de Amstel

Amsterdam

Kondor Wessels Amsterdam bouwt momenteel aan Briljant aan de Amstel, een luxe appartementencomplex van de hand van Vera Yanovshtchinsky architecten. Het zijn 15 zeer luxueuze woningen, met een high-end afwerking. Nibo Stone is er trots op om natuursteen aan dit mooie project te mogen leveren.

Eigentijdse architectuur met respect voor de omliggende monumentale panden

Briljant aan de Amstel wordt gebouwd in het Asscherkwartier (De Pijp); het voormalige archiefterrein van de gemeente Amsterdam. Het gebouw ligt aan de Amsteldijk en heeft een prachtig uitzicht over de rivier. De architectuur is eigentijds, maar in het ontwerp is duidelijk de allure van de rondom liggende monumentale panden meegenomen. Zowel het materiaalgebruik als de detaillering verwijst naar de architectuur van de vroeg-twintigste eeuw, die zo kenmerkend is voor dit deel van Amsterdam. Het gebouw kent slanke gevelstijlen van prefabbeton en daarnaast zijn de plinten van het gebouw opgetrokken uit natuursteen.

Warmbeige kalksteen in diverse toepassingen

Nibo Stone werd gevraagd voor de engineering/het tekenwerk, de levering en de montage van de natuursteen elementen in het gebouw. Als materiaal werd gekozen voor Classic Blue, een warmbeige kalksteen uit Portugal met een blauwe zweem. Dit materiaal is doorgevoerd in alle toepassingen, zowel buiten (gevelplaten en entree) als binnen (trappenhuis, vloeren en vensterbanken). Wel is het materiaal bij de diverse toepassingen verschillend afgewerkt. Zo zijn de gevelplaten afwisselend gebrand en gefrijnd in twee richtingen. De vloeren en het trappenhuis zijn gebrand afgewerkt.

Ligging 2
Marco 800 600

Ook op zoek naar een bijzonder materiaal voor uw project?

Maak een afspraak met Marco om uw wensen te bespreken. Hij komt graag vrijblijvend bij u langs.

Entree

Toegepaste producten

Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 215 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Snellen van vollenhoven
Geweldig bedrijf, denkt met de klant mee. Ook goeie tips of goeie verkoper. Nee hoor zijn eerder dingen waar je niet bij stil staat.
★★★★★ ★★★★★
A.v.d.Heuvel
Super bedrijf. Goede snelle en complete service. Zeer klantvriendelijk en meedenkend. Ik ben enorm blij met de vloer en het bedrijf. Heb ik ooit nog een vloer nodig dan zeker naar Nibo Stone