WONEN IN EEN GRAANSILO Burgerveen

Wonen op een plek waar ooit rijst en graan werden opgeslagen... Het klinkt onwerkelijk, maar voor de familie van Rijn uit Burgerveen is het inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Hoewel, iedere dag opnieuw genieten van de talloze bijzondere plekjes in je huis en het immense uitzicht over de Westeindeplas gaat natuurlijk nooit vervelend.

Het pand is opgedeeld in vier verdiepingen waarvan de eerste twee bestemd zijn voor bedrijfsruimte. Op de begane grond is de voormalige loods ingericht als parkeergarage. De kelder onder het pand kreeg een bestemming als atelier. Op de bovenste twee verdiepingen werd een riant woonhuis gerealiseerd waar de Titane werd toegepast. Een prachtige leistenen vloer uit de collectie van Nibo Stone die de woning een heel eigen karakter geeft. Het doel was om het industriële karakter van het pand te behouden, maar wel warme elementen toe te voegen. Stoere materialen zijn bijvoorbeeld door het hele gebouw afgewisseld met hout. Met zo'n groot oppervlak is de keuze van de vloer wel heel erg belangrijk. De familie wilde grote tegels met ieder hun eigen, unieke karakter. Uiteindelijk viel de keuze op deze leisteen, de kleur en tekening van de steen paste helemaal bij de stijl van het huis. De tegels zijn met de hand gespleten waardoor de oppervlakte onregelmatig aanvoelt en een natuurlijke antislipwaarde heeft. De tegel werd toegepast in de woonkamer, keuken en badkamer. In deze laatste ruimte is niet alleen de vloer betegeld, maar ook de wand. Er werd gekozen voor tegels in vrije lengtes, variërend van zo'n 45 tot 90 centimeter. Ze zijn willekeurig door elkaar gelegd wat een speels effect geeft. Doordat de tegels wel een vaste breedtemaat hebben, oogt het geheel toch rustig. Het resultaat is echt prachtig.

Toegepaste producten

Natuursteen tegels
Deel via