TUDORPARK Hoofddorp

In Hoofddorp bouwt Dura Vermeer momenteel aan een compleet nieuwe woonwijk. Over een paar jaar staan er in het Tudorpark  1.250 nieuwe woningen en daarmee is dit nieuwbouwproject de grootste uitbreiding van Hoofddorp sinds de Floriade in de jaren negentig.

In opdracht van de gemeente Haarlemmermeer en Ymere hebben de bureaus Heren 5 Architecten, Bedauw de Brouwer en Dittmar Architecten een eigen draai gegeven aan de Tudor-stijl. Deze Engelse architectuurstijl uit de 15e eeuw kenmerkt zich door de vele versieringen die in het metselwerk zijn uitgevoerd. De woningen in Tudorpark krijgen een rijke uitstraling met steile daken van keramische lei, ramen met roedelverdeling, metalen regenpijpen, opvallende entrees, kenmerkende schoorstenen en beeldbepalend metselwerk.

Er worden ca. 400 sociale huurwoningen en 850 koop- en huurwoningen gebouwd.  Het Tudorpark zal voorzien worden van veel groen en water, singels, lanen en natuurlijke speel- en ontmoetingsplekken. De eerste fase is alweer enkele jaren geleden opgeleverd.

Nibo Stone levert voor het project vensterbanken en raamdorpels.

Wilt u weten wat Nibo Stone voor u kan betekenen? Neem contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze accountmanagers. 

Afspraak maken

Toegepaste producten

Natuursteen vensterbanken
Raamdorpel 30
Deel via