RESORT MAASTRICHT Maastricht

Op de Dousberg in Maastricht ontwikkelden Dormio, RO Groep en De Lindenhof een groot vakantieresort. Het totale project bestaat uit 123 vakantiewoningen, 89 vakantieappartementen en 60 lifestyle appartementen, een binnenzwembad, een panoramarestaurant en een dorpsplein met terrassen, receptie, supermarkt, restaurant en een cafe. Resort Maastricht is binnen de stadsgrenzen van Maastricht gebouwd, op circa 10 fietsminuten afstand van het Vrijthof.

Het ontwerp

Het ontwerp is gemaakt door Factor Architecten. De woningen en appartementen zijn geheel in stijl van het historische karakter van de stad Maastricht gebouwd en refereren sterk naar een klassiek Limburgs dorp. De ontwerpen zijn gebaseerd op traditionele gebouwvormen. Sommige woningen hebben een meer klassieke uitwerking en andere zijn juist moderne varianten op een traditionele boerenschuur of bijvoorbeeld een Limburgse hofboerderij. Het hotel, in het stedenbouwkundig ontwerp bedacht als hoogteaccent, is de grote blikvanger van het plan: een hoge bakstenen toren met bovenop een panorama-restaurant. 

De bouw

Dura Vermeer Rosmalen is gecontracteerd voor de bouw en de aanleg van de infrastructuur in Resort Maastricht. Het bouwbedrijf schakelde Nibo Services in voor het leveren en aanbrengen van de natuurstenen raamdorpels, raam- en deurkaders, lateien, gevelplinten, schoorsteenplaten en muurafdekkers in Nibo Hardsteen blauwgrijs geschuurd. Ook verzorgde Nibo Services het tekenwerk.

BIM-tekeningen

Nibo Services heeft het complete tekenwerk van de natuurstenen onderdelen op zich genomen en volledig uitgewerkt in Autodesk Revit zodat de tekeningen eenvoudig konden worden opgenomen in het Bouw Informatie Model.

Constructief natuursteen

Een deel van de lateien en de staanders zijn uitgevoerd in Constructief Natuursteen. In samenwerking met betonleverancier Hercules Beton worden natuursteen platen onder geconditioneerde omstandigheden in de mal gelegd, verankerd en meegestort met het betonelement. De stijlvolle uitstraling van natuursteen wordt op deze manier gecombineerd met de constructieve kracht van voorgespannen beton. Omdat Constructief Natuursteen altijd onder dezelfde condities wordt gemaakt, kan men zeker zijn van een constante en gegarandeerde kwaliteit. Op de bouw kan het maatvaste prefab element eenvoudig geplaatst worden. Eerder werden dergelijke lateien al geproduceerd voor het project Centrumplan Vughtse Hart in Vught.

Montage

Omdat we vroeg bij het bouwproject betrokken waren, konden we de productie al in een vroeg stadium in het land van herkomst opstarten. In de afgelopen periode werd maar liefst 325.000 kg aan natuursteen afbouwelementen geproduceerd. De kwaliteit wordt gewaarborgd door onze eigen mensen ter plekke, duidelijke kwaliteitseisen en kwaliteitscontroles bij de leverancier. In een periode van 15 weken werd het natuursteen in de woningen verwerkt.  

Artikel Vakblad Natuursteen nummer 10 - 2016 

Bekijk impressie van het park

Toegepaste producten

Constructief natuursteen
Gevelplinten
Maatwerk
Muurafdekkers
Raamdorpels & Spekbanden
Nibo Services
Deel via