Volgend project
Nibo Stone

Resort Maastricht

Maastricht

Op de Dousberg in Maastricht ontwikkelen Dormio, RO Groep en De Lindenhof een groot vakantieresort. Het totale project bestaat uit 123 vakantiewoningen, 89 vakantieappartementen en 60 lifestyle appartementen, een binnenzwembad, een panoramarestaurant en een dorpsplein met terrassen, receptie, supermarkt, restaurant en een cafe. Resort Maastricht wordt binnen de stadsgrenzen van Maastricht gebouwd, op circa 10 fietsminuten afstand van het Vrijthof.

Het ontwerp

Het ontwerp is gemaakt door Factor Architecten. De woningen en appartementen worden geheel in stijl van het historische karakter van de stad Maastricht gebouwd en refereren sterk naar een klassiek Limburgs dorp. De ontwerpen zijn gebaseerd op traditionele gebouwvormen. Sommige woningen hebben een meer klassieke uitwerking en andere zijn juist moderne varianten op een traditionele boerenschuur of bijvoorbeeld een Limburgse hofboerderij. Het hotel, in het stedenbouwkundig ontwerp bedacht als hoogteaccent, wordt de grote blikvanger van het plan: een hoge bakstenen toren met bovenop een panorama-restaurant.

De bouw

Dura Vermeer Rosmalen is gecontracteerd voor de bouw en de aanleg van de infrastructuur in Resort Maastricht. De bouw van de eerste fase is momenteel in volle gang en bestaat uit 74 vakantiewoningen, die inmiddels allemaal zijn verkocht. Dit voorjaar zal er ook worden gestart met de bouw van Fase II.

Dura Vermeer schakelde Nibo Services in voor het leveren en aanbrengen van de natuurstenen raamdorpels, raam- en deurkaders, lateien, gevelplinten, schoorsteenplaten en muurafdekkers in Nibo Hardsteen blauwgrijs geschuurd. Ook verzorgde Nibo Services het tekenwerk.

BIM-tekeningen

Nibo Services heeft het complete tekenwerk van de natuurstenen onderdelen op zich genomen en volledig uitgewerkt in Autodesk Revit zodat de tekeningen eenvoudig konden worden opgenomen in het Bouw Informatie Model.

Constructief natuursteen

Een deel van de lateien en de staanders zijn uitgevoerd in Constructief Natuursteen. In samenwerking met betonleverancier Hercules Beton worden natuursteen platen onder geconditioneerde omstandigheden in de mal gelegd, verankerd en meegestort met het betonelement. De stijlvolle uitstraling van natuursteen wordt op deze manier gecombineerd met de constructieve kracht van voorgespannen beton. Omdat Constructief Natuursteen altijd onder dezelfde condities wordt gemaakt, kan men zeker zijn van een constante en gegarandeerde kwaliteit. Op de bouw kan het maatvaste prefab element eenvoudig geplaatst worden. Eerder werden dergelijke lateien al geproduceerd voor het project Centrumplan Vughtse Hart in Vught.

Montage

Omdat we vroeg bij het bouwproject betrokken waren, konden we de productie al in een vroeg stadium in het land van herkomst opstarten. In de afgelopen periode werd maar liefst 325.000 kg aan natuursteen afbouwelementen geproduceerd. De kwaliteit wordt gewaarborgd door onze eigen mensen ter plekke, duidelijke kwaliteitseisen en kwaliteitscontroles bij de leverancier. In een periode van 15 weken wordt het natuursteen in de woningen verwerkt.


Artikel Vakblad Natuursteen nummer 10-2016

Bekijk impressie van het park

Toegepaste producten


Constructief  Natuursteen 800X600
Constructief Natuursteen
Compositie 04
Gevelplinten
Maatwerk  Compositie  Web
Maatwerk
Muurafdek  Ezelsrug
Muurafdekkers
Raamdorpel 30
Raamdorpels & Spekbanden
Nibo  Services
Nibo Services