Volgend project
Nibo Stone

Pier 2

Houthaven Amsterdam

Waar vroeger vrachtschepen uit heel Europa hun boomstammen losten in deze haven, ontstaat nu een kleinschalige stedelijke buurt met smalle straatjes en veel ruimte voor groen en water. In het totaal komen er 7 woongebieden in de Houthaven van Amsterdam met zo’n 2.000 woningen. Ieder wooneiland heeft een eigen thema. Pier 2 kreeg Dudok toegewezen, een beroemde Nederlandse architect en stedenbouwkundige uit de vorige eeuw.

Een heerlijk Amsterdams straatje waar je nog buiten voor de deur kunt zitten

Architect Roy Gelders gaf een eigen draai aan de architectuur van de woningen. Hij ontwierp een prachtige eilandenwijk met een eigen signatuur. De woningen zijn robuust en stoer en hebben grote kappen en dakoverstekken zoals de jaren ’30 huizen van Willem Dudok. Ook de horizontale belijningen waar Dudok bekend om staat, zie je terug in de straat. De stevige schoorstenen met patrijspoorten en kajuitramen doen het maritieme karakter van het eiland eer aan. Onder de woningen is een ondergrondse parkeervoorziening gerealiseerd. Vanuit de garage is toegang tot iedere individuele woning. Dit maakt veel uit voor het straatbeeld. Nu is het een heerlijk Amsterdams straatje geworden, met bloembakken, veel groen en de mogelijkheid om buiten voor de deur te zitten. Aan de andere kant van de woningen is een directe verbinding met het water. Via het kanaal kun je in je bootje zo het IJ op.

Veel natuursteen in het ontwerp

Bouwbedrijf Waal realiseerde in twee fases 33 en 29 eensgezinswoningen van 3 tot 5 verdiepingen in 5 verschillende types. Momenteel bouwen ze aan de derde fase: Waterdeel bestaat uit 58 nieuwbouwwoningen.

Gelders koos voor veel natuursteen in zijn ontwerp. Nibo Stone verzorgde het tekenwerk, de productie en de montage voor o.a. de gevelplinten, buitendeurdorpels, raamdorpels, spekbanden, afdekkers, bloembakken en terrassen in geschuurde hardsteen en vensterbanken in Belgische hardsteen, Marmer Creme, Nibo Graniet zwart en Marmercomposiet Bianco C.

Bekijk de video van onze projecten in Houthaven

Toegepaste producten


Compositie 04
Gevelplinten
Laagreliefdorpel Type  Bu
Buitendeurdorpels
Raamdorpel 30
Raamdorpels & Spekbanden
Muurafdek  Ezelsrug
Muurafdekkers
Maatwerk  Compositie  Web
Maatwerk
800 600
Vakkundige montage