Nibo Stone NL

Pier 2

Houthaven Amsterdam
Project details
Opdrachtgever
VOF BB De Dijk (Ymere en BPD)
Materialen
Nibo Hardsteen geschuurd en Marmercomposiet Bianco C
Toepassingen
diverse gevelelementen en afbouwelementen in geschuurde hardsteen
Uitvoering
2018
Locatie
Houthaven, Amsterdam

Waar vroeger vrachtschepen uit heel Europa hun boomstammen losten in deze haven, ontstaat nu een kleinschalige stedelijke buurt met smalle straatjes en veel ruimte voor groen en water. In het totaal komen er 7 woongebieden in de Houthaven van Amsterdam met zo’n 2.000 woningen. Ieder wooneiland heeft een eigen thema. Pier 2 kreeg Dudok toegewezen, een beroemde Nederlandse architect en stedenbouwkundige uit de vorige eeuw.

Nibo Stone Natuursteen Waalbouw Houthavens 8

Een heerlijk Amsterdams straatje waar je nog buiten voor de deur kunt zitten

Architect Roy Gelders gaf een eigen draai aan de architectuur van de woningen. Hij ontwierp een prachtige eilandenwijk met een eigen signatuur. De woningen zijn robuust en stoer en hebben grote kappen en dakoverstekken zoals de jaren ’30 huizen van Willem Dudok. Ook de horizontale belijningen waar Dudok bekend om staat, zie je terug in de straat. De stevige schoorstenen met patrijspoorten en kajuitramen doen het maritieme karakter van het eiland eer aan.

Nibo Stone Natuursteen Waalbouw Houthavens 4

Ondergrondse parkeergarage met direct toegang tot iedere woning

Onder de woningen is een ondergrondse parkeervoorziening gerealiseerd. Vanuit de garage is toegang tot iedere individuele woning. Dit maakt veel uit voor het straatbeeld. Nu is het een heerlijk Amsterdams straatje geworden, met bloembakken, veel groen en de mogelijkheid om buiten voor de deur te zitten. Aan de andere kant van de woningen is een directe verbinding met het water. Via het kanaal kun je in je bootje zo het IJ op.

Nibo Stone Natuursteen Waalbouw Houthavens 9

Veel natuursteen in het ontwerp

Bouwbedrijf Waal realiseerde in twee fases 33 en 29 eensgezinswoningen van 3 tot 5 verdiepingen in 5 verschillende types. Momenteel bouwen ze aan de derde fase: Waterdeel bestaat uit 58 nieuwbouwwoningen.

Gelders koos voor veel natuursteen in zijn ontwerp. Nibo Stone verzorgde het tekenwerk, de productie en de montage voor o.a. de gevelplinten, buitendeurdorpels, raamdorpels, spekbanden, afdekkers, bloembakken en terrassen in geschuurde hardsteen en vensterbanken in Belgische hardsteen, Marmer Creme, Nibo Graniet zwart en Marmercomposiet Bianco C.

Marco 800 600

Benieuwd wat wij voor jouw project kunnen betekenen?

Maak een afspraak met Marco om de mogelijkheden te bespreken aan de hand van materiaalstalen en documentatie.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op