Nibo Stone NL
2021 11 05 15 13 11 Rem Posthuma

Kop Grasweg

Amsterdam

In Amsterdam Noord bouwde Slokker Bouwgroep 3 woonblokken met in het totaal 136 sociale huurappartementen. Ieder woonblok werd ontworpen door een andere architect. Het woonblok van architect Atelier Puuur kreeg een gevel in Nibo Marmer grau, waarbij de blinde muur werd verrijkt met een kunstwerk van Rem Posthuma. Nibo Stone werd gevraagd de engineering, levering en montage van de gevelplaten inclusief het kunstwerk voor haar rekening te nemen. Een mooi samenspel tussen kunst van mens en van natuur.

Eerste circulaire woonwijk van Amsterdam

Op de Kop van de Grasweg zijn 136 sociale huurappartementen verdeeld over 3 woonblokken die door 3 verschillende architecten zijn ontworpen. Atelier Puuur, Nine Oaks en CHANGE.NL. Duurzaamheid en hergebruik spelen een belangrijke rol in het ontwerp van deze woonblokken. Kop Grasweg wordt hiermee de eerste circulaire woonwijk van Amsterdam.

Bruisende steeg door Rem Posthuma

Bijzonder is de gevel van het woonblok van Atelier Puuur dat 46 sociale huurwoningen bevat. De zuidwestelijke gevel van dit pand komt op circa drie meter afstand van andere bebouwing te staan. Deze gevel is een blinde muur, die is bekleed met natuursteen. Om de beleving van deze muur te verrijken is beeldend kunstenaar Rem Posthuma gevraagd om na te denken over een ontwerp. Posthuma bedacht Bruisende steeg, waarbij bubbels van verschillende soorten marmer in verschillende groottes afgewisseld worden door ingefreesde cirkels in de kalkstenen gevelplaten.

Slokker Bouwgroep Huizen, verantwoordelijk voor de bouw van de 3 woonblokken, startte in april 2020 met de bouw van de huurappartementen en schakelde Nibo Stone in om de engineering, levering en montage van de natuursteen gevel, inclusief de Bruisende bubbels van Rem Posthuma, te verzorgen. De gevel in uitgevoerd in Nibo Marmer grau. Deze Portugese kalksteen heeft een mooie beige-bruine kleur met schelpfragmenten en andere fossielen.

Marco Witregel

Heeft u ook een bijzonder project of bent u op zoek naar een niet alledaags materiaal?

Neem contact op met Marco om uw wensen te bespreken. Hij komt graag bij u langs voor een afspraak.

2021 11 05 15 13 48 Rem Posthuma
2021 11 05 15 12 25 Rem Posthuma
2021 11 05 15 13 11 Rem Posthuma

Toegepaste producten

Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 215 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Uitstekend! Heldere info voor aankoop, goede afspraken over levering, die ook goed zijn nagekomen.
★★★★★ ★★★★★
Antoinette
Men heeft de leveringsproblemen die niet door hen veroorzaakt werden, goed opgelost.
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Goede ervaring. De bestelde tegels zijn conform afspraak op de juiste plek geleverd. Ook het telefoontje na 3 weken om te vragen of alles na wens is gegaan is erg gewaardeerd. Minpuntje was dat in de mail de verkeerde transporteur vermeld was en dat niet 15 minuten voor levering gebeld is.