Nibo Stone NL

Kop Grasweg

Amsterdam
Project details
Opdrachtgever
De Alliantie Ontwikkeling, Amsterdam
Architect
Materialen
Nibo Marmer grau
Toepassingen
gevelbekleding
Uitvoering
2021

In Amsterdam Noord bouwde Slokker Bouwgroep 3 woonblokken met in het totaal 136 sociale huurappartementen. Ieder woonblok werd ontworpen door een andere architect. Het woonblok van architect Atelier Puuur kreeg een gevel in Nibo Marmer grau, waarbij de blinde muur werd verrijkt met een kunstwerk van Rem Posthuma. Nibo Stone werd gevraagd de engineering, levering en montage van de gevelplaten inclusief het kunstwerk voor haar rekening te nemen. Een mooi samenspel tussen kunst van mens en van natuur.

Kopgrasweg Atelier PUUUR Noord facade 1

Eerste circulaire woonwijk van Amsterdam

Op de Kop van de Grasweg zijn 136 sociale huurappartementen verdeeld over 3 woonblokken die door 3 verschillende architecten zijn ontworpen. Atelier Puuur, Nine Oaks en CHANGE.NL. Duurzaamheid en hergebruik spelen een belangrijke rol in het ontwerp van deze woonblokken. Kop Grasweg wordt hiermee de eerste circulaire woonwijk van Amsterdam.

Kopgrasweg Atelier PUUUR Noord facade 6

Bruisende steeg door Rem Posthuma

Bijzonder is de gevel van het woonblok van Atelier Puuur dat 46 sociale huurwoningen bevat. De zuidwestelijke gevel van dit pand komt op circa drie meter afstand van andere bebouwing te staan. Deze gevel is een blinde muur, die is bekleed met natuursteen. Om de beleving van deze muur te verrijken is beeldend kunstenaar Rem Posthuma gevraagd om na te denken over een ontwerp. Posthuma bedacht Bruisende steeg, waarbij bubbels van verschillende soorten marmer in verschillende groottes afgewisseld worden door ingefreesde cirkels in de kalkstenen gevelplaten.

Zijgevel gevel marmer grau

Slokker Bouwgroep Huizen, verantwoordelijk voor de bouw van de 3 woonblokken, startte in april 2020 met de bouw van de huurappartementen en schakelde Nibo Stone in om de engineering, levering en montage van de natuursteen gevel, inclusief de Bruisende bubbels van Rem Posthuma, te verzorgen. De gevel in uitgevoerd in Nibo Marmer grau. Deze Portugese kalksteen heeft een mooie beige-bruine kleur met schelpfragmenten en andere fossielen.

Marco Witregel

Heeft u ook een bijzonder project of bent u op zoek naar een niet alledaags materiaal?

Neem contact op met Marco om uw wensen te bespreken. Hij komt graag bij u langs voor een afspraak.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Jettro
Een fijn bedrijf met mooie showroom. Hier kun je de verschillende tegels echt goed zien. Vriendelijk ontvangen en zelfs zonder vooruit te betalen een jaar van te voren de vloer al apart laten leggen. Het is inmiddels onze tweede vloer en we zijn nog steeds heel tevreden over de kwaliteit.
★★★★★ ★★★★★
Miriam
Goed geholpen,mooie winkel erg overzichtelijk