Nibo Stone NL

Hotel Boat & Co

Houthaven Amsterdam
Project details
Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam
Aannemer
Materialen
Nibo Hardsteen blauwgrijs
Toepassingen
gevelbekleding, maatwerk in bijzondere detailleringen
Uitvoering
2019

In de 100% klimaatneutrale wijk Houthaven is een bijzonder hotel gebouwd. In het hotel, dat zijn naam dankt aan een houtbewerker die vroeger in de Houthaven gevestigd was, zijn 82 ruime hotelappartementen, met eigen badkamer en keuken. Daarnaast is er een horecagelegenheid, een spa/fitness, een zwembad en een ondergrondse parkeergarage gebouwd. De drie bovenlagen en de dakverdieping bevatten elk ook nog eens twintig hotelappartementen. De realisatie werd verzorgd door ontwikkelcombinatie IQNN Vastgoed / Vink bouw / City ID Group.

Nibostone Boaten Co 2 210111 133554

Ode aan de Amsterdamse school

Het gebouw, ontworpen door Kollhoff & Pols Architecten, is een ode aan de Amsterdamse School, een architectuurstijl die zich kenmerkt door het gebruik van expressieve en fantastische vormen, verwant aan het expressionisme. De massieve bakstenen vlakken worden afgewisseld met expressieve erkers, bekroond met dakkapellen. De gevel van de begane grond is extra bewerkelijk omdat die is uitgevoerd in natuursteen met verschillende vormelementen.

Nibostone Boaten Co 6

Bijna geheel energieneutraal

Het hotel is zeer duurzaam en zal met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal zijn. De BREEAM ambitie is Excellent (BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen). Het project is aangemeld bij Bewuste Bouwers. Dit houdt in dat er op dit project specifiek aandacht is gevestigd op omgevingsbewust, verzorgd en milieuvriendelijk werken door vakmensen.

Nibostone Boaten Co 5

De rol van Nibo Stone

De gehele plint van de benedenverdieping en de balkons zijn uitgevoerd in hardsteen, dat door Nibo Stone in opdracht van hoofdaannemer Vink Bouw werd geleverd en aangebracht. Hiervoor heeft Nibo Stone het tekenwerk in BIM verzorgd en was verantwoordelijk voor de inkoop van het natuursteen in China en de productie aldaar. Ook is door Nibo Stone een ankerplan uitgewerkt en berekend.

Er zijn gevelplaten, dorpels, balkons, sierlijsten, kolombekledingen en architraven in hardsteen geleverd. Bijzonder hierbij zijn de detailleringen. De architect heeft bijzondere profileringen aangebracht in het ontwerp van bijvoorbeeld de massieve balkons en ook de gevelplaten hebben vaak bijzondere aansluitingen. Ook de halfronde architraven en sierlijsten krijgen een sierend profiel.

Nibostone Boaten Co 1

Inkoop van het hardsteen

Voor de hardstenen afbouwelementen kocht Nibo Stone blokken uit één serie bij de groeve en liet deze in diverse fabrieken in China bewerken. Er zijn namelijk fabrieken die gespecialiseerd zijn in het maken van gevelplaten, andere weer voor de architraven en weer andere voor sierlijsten. Vanwege de bijzondere detailleringen zijn sommige elementen nog echt op ambachtelijke wijze met de hand bewerkt.

Nibostone Boaten Co 3

Controle door eigen mensen

Om ervoor te zorgen dat alles in goede banen werd geleid en om te controleren of de kwaliteit van het natuursteen en de bewerkingen door de lokale steenhouwers aan onze normen voldeed, reisde onze accountmanager naar China. Deze controle heeft ertoe geleid dat de levering van 2 volle containers (wel 55.000 kg) aan hardsteen volledig naar wens en volgens maatvoering was.

Nibo Stone Boot Co 1

Montage door professionele stellers

Na verscheping is de container met het hardsteen in ons magazijn in Nederland gecontroleerd en kon met de montage worden gestart. Deze montage is uitgevoerd door onze eigen professionele vakmensen. Het hotel wordt medio juli 2019 opgeleverd.

Maurice 320 260

Ook benieuwd naar de mogelijkheden in hardsteen maatwerk?

Maak hieronder een afspraak met Maurice van Nieuwenborg of bel ons op 077-3821541.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op