Nibo Stone NL

Hooge Steenen

Leidsche Rijn - Utrecht
Project details
Architect
Aannemer
Materialen
Belgisch hardsteen
Toepassingen
Dagkanten, dorpels en maatwerk gevels in Belgisch hardsteen
Uitvoering
2022

Vlakbij het historische centrum van Utrecht bouwt Hurk Bouw B.V. momenteel twee woonblokken met in totaal 57 herenhuizen, 15 appartementen en 3 penthouses. De architectuur is geïnspireerd op de 19e-eeuwse wijken zoals het Wilhelminapark in Utrecht en het Museumkwartier in Amsterdam. De architecten KOW en SlangenHochstenbach zijn verantwoordelijk voor de architectuur. Zij hebben een eigentijdse vertaling gemaakt van de klassieke gevelarchitectuur uit de oude binnensteden.

1 Stadsvillas 2 Over Carre 1200x1200px2

Rijk gedetailleerde panden

De statige en rijk gedetailleerde panden hebben allemaal een eigen karakter en vormen toch duidelijk een geheel. Achter de gevels van de herenhuizen schuilen ruime woningen met vides van wel 7 meter hoog. De huizen hebben veelal hoge ramen van vloer tot plafond, een mooie verticaliteit, strakke detailleringen en diepe neggen. (Een neg is de afstand van de voorkant van de buitenmuur tot de voorkant van een kozijn.) Het project wordt in twee fases gebouwd. Parkblok en daarna Carré. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Caroussel3

Gevels, dagkanten en dorpels in Belgisch hardsteen

Nibo Stone is gevraagd voor de engineering, levering en montage van de dagkanten, dorpels en maatwerk gevels in Belgisch hardsteen, dat gedeeltelijk geslepen en gedeeltelijk gevlamd is afgewerkt.

Caroussel1

Materialenpaspoort in het kader van circulariteit

Bijzonder is dat aan elke woning een materialenpaspoort wordt toegekend. Zo kunnen de materialen later op de juiste manier worden hergebruikt en past dit binnen het streven naar circulariteit. Alle woningen zijn gasloos.

Marco 800 600

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van natuursteen voor uw project?

Wilt u meer weten over de materialen die we voor uw project kunnen leveren en aanbrengen of bent u benieuwd naar de (technische) mogelijkheden voor uw project? Maak een afspraak met Marco van Nieuwenborg om uw wensen kenbaar te maken.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op