Nibo Stone NL

HomeTown

Utrecht
Project details
Opdrachtgever
Aannemer
Materialen
Nibo Hardsteen blauwgrijs en Moleanos
Toepassingen
natuursteen raamdorpels
Uitvoering
2020

Vlakbij de Utrechtse binnenstad bouwt Era Contour aan HomeTown, een prachtig nieuwbouwproject aan het Amsterdam-Rijnkanaal met 51 koopwoningen en 9 appartementen. Nibo Stone levert de raamdorpels voor het project in twee verschillende materialen, een blauwgrijze hardsteen uit China en een warmbeige kalksteen uit Portugal.

Impressie Home Town Nibostone3

Stoere eensgezinswoningen in art-decostijl

HomeTown is ontworpen door BRINK architectuur en stedenbouw. Stoere gevels, grote raampartijen en een karakteristieke art-deco architectuur is de basis voor HomeTown, dat onderdeel uitmaakt van de nieuwbouwwijk Leeuwensteyn. Iedere woning heeft een eigen karakter, omdat er veel diversiteit in type gevels is. De woningen krijgen een stoere look door het kleurgebruik, bijzonder metselwerk en de zorgvuldig gekozen bakstenen. Ornamenten in Art Deco stijl zorgen voor een vleugje speelsheid.

Impressie Home Town Nibostone2

Gericht op een duurzame toekomst

Elke woning is ingericht op een duurzame toekomst. Ze zijn gasloos en worden met een EPC van -0.2 zeer energiezuinig gebouwd. Middenin het project komt een gemeenschappelijke binnentuin, ontworpen door Tuinarchitect Haver Droeze. Het knusse binnengebied geeft volop speelruimte voor kinderen en wordt ingericht samen met de toekomstige bewoners.

Impressie Home Town Nibostone5

Raamdorpels in twee mooie steensoorten

Nibo Stone levert de raamdorpels voor HomeTown in twee verschillende materialen. Een deel wordt geleverd in Nibo Hardsteen blauwgrijs. De productie van deze raamdorpels vindt plaats in China, onder strenge controle van de agent van Nibo Stone ter plekke. Nibo Hardsteen blauwgrijs is een duurzame steen, waarvan de fysische parameters op een evenwaardige en soms zelf een verhoogde fysische weerstand wijzen ten opzichte van andere blauwe hardsteensoorten. Nibo Hardsteen blauwgrijs kan geleverd worden in diverse afwerkingen, zoals geslepen of voorzien van een mechanische oude frijnslag, die het materiaal steeds een andere uitstraling geven.

Impressie Home Town Nibostone4

Ook levering aan Poortrijk, Leeuwensteyn

Het andere deel wordt geleverd in Moleanos, een warmbeige kalksteen uit Portugal dat ook in veel projecten reeds is toegepast, zoals de plint van het kopgebouw van Het Kopblok in de Houthaven van Amsterdam, ook gebouwd door Era Contour.

Ook in Leeuwensteyn leverde Nibo Stone aan het nieuwbouwproject Poortrijk. Hier leverden we natuursteen gevelbekleding en sierelementen in de gevels. In de 23 woningen en 35 appartementen zijn vensterbanken van Nibo Marmercomposiet Bianco C geplaatst door Nibo Stone.

Marco 320 260

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project?

Marco legt u tijdens een vrijblijvende afspraak graag uit wat er allemaal kan.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op