Volgend project
Nibo Stone

HomeTown

Utrecht

Vlakbij de Utrechtse binnenstad bouwt Era Contour aan HomeTown, een prachtig nieuwbouwproject aan het Amsterdam-Rijnkanaal met 51 koopwoningen en 9 appartementen. Nibo Stone levert de raamdorpels voor het project in twee verschillende materialen.

Stoere eensgezinswoningen in art-decostijl

HomeTown is ontworpen door BRINK architectuur en stedenbouw. Stoere gevels, grote raampartijen en een karakteristieke art-deco architectuur is de basis voor HomeTown, dat onderdeel uitmaakt van de nieuwbouwwijk Leeuwesteyn. Iedere woning heeft een eigen karakter, omdat er veel diversiteit in type gevels is. De woningen krijgen een stoere look door het kleurgebruik, bijzonder metselwerk en de zorgvuldig gekozen bakstenen. Ornamenten in art deco stijl zorgen voor een vleugje speelsheid.

Gericht op een duurzame toekomst

Elke woning is ingericht op een duurzame toekomst. Ze zijn gasloos en worden met een EPC van -0.2 zeer energiezuinig gebouwd. Middenin het project komt een gemeenschappelijke binnentuin, ontworpen door Tuinarchitect Haver Droeze. Het knusse binnengebied geeft volop speelruimte voor kinderen en wordt ingericht samen met de toekomstige bewoners.

Raamdorpels in twee mooie steensoorten

Nibo Stone levert de raamdorpels voor HomeTown in twee verschillende materialen. Een deel wordt geleverd in Nibo Hardsteen blauwgrijs. De productie van deze raamdorpels vindt plaats in China, onder strenge controle van de agent van Nibo Stone ter plekke. Nibo Hardsteen blauwgrijs is een duurzame steen, waarvan de fysische parameters op een evenwaardige en soms zelf een verhoogde fysische weerstand wijzen ten opzichte van andere blauwe hardsteensoorten. Nibo Hardsteen blauwgrijs kan geleverd worden in diverse afwerkingen, zoals geslepen of voorzien van een mechanische oude frijnslag, die het materiaal steeds een andere uitstraling geven.

Het andere deel wordt geleverd in Moleanos, een warmbeige kalksteen uit Portugal dat ook in veel projecten reeds is toegepast, zoals de plint van het kopgebouw van Het Kopblok in de Houthaven van Amsterdam, ook gebouwd door Era Contour.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

maak afspraak

Toegepaste producten


Raamdorpel 30
Raamdorpels & Spekbanden