Nibo Stone NL

Het Kruikhuis

Delft
Project details
Opdrachtgever
Nicolaas Kruik bv.
Architect
Materialen
Belgisch hardsteen
Toepassingen
gevelbekleding, entree en Delftse stoep
Uitvoering
2022

Op de plaats waar vroeger de bovengrondse spoorlijn tussen Rotterdam en Den Haag liep, ontstaat nu het nieuwe stadsdeel Nieuw Delft. Hier is Bouwbedrijf Batenburg gestart met de realisatie van het project “Het Kruikhuis” te Delft. Batenburg vroeg Nibo Stone, haar vaste partner in natuursteen om de engineering, levering en montage van de hardsteen gevelelementen voor haar rekening te nemen.

Gevel Kruikhuis

Uniek ontwerp met knipoog naar Amsterdamse school

In het luxe appartementencomplex is plaats voor 4 luxe appartementen en 2 split level woningen en een patio op de begane grond. Het Kruikhuis, vernoemd naar een bekende Delftse cartograaf, is ontworpen door architect Rob Kruse. Het complex valt direct op met zijn bijzondere met baksteen gemetselde gevel met erkers en buitenruimtes. De woningen hebben een hoog en luxe afwerkingsniveau. De architect heeft met een knipoog naar de Amsterdamse school en het zakelijk expressionisme van de jaren dertig een eigen identiteit gegeven aan het unieke ontwerp. De royale centrale entreehal heeft een riante uitstraling met een plafondhoogte van meer van 4 meter en een oppervlakte van meer dan 30 m2.

Gevel Kruikhuis 1

Cradle to cradle met blauwe hardsteen

Bij het ontwerp van het pand is maximaal aandacht besteed aan duurzaamheid. Het zal dus niet verbazen dat de architect koos voor Belgische blauwe hardsteen. Deze steen is duurzaam in elke betekenis van het woord: Het materiaal is slijtvast, wordt op een duurzame manier ontgonnen en heeft zijn natuurlijk oorsprong dichtbij huis: België. Deze blauwe hardsteen past in de cradle to cradle-filosofie en zal met het verstrijken van de jaren alleen maar mooier worden.

Het hardsteen is op verschillende manieren afgewerkt zodat steeds een ander uiterlijk wordt verkregen. Sommige delen zijn gebouchardeerd (puntjes), andere zijn gezaagd of geschuurd.

Marco 800 600

Benieuwd hoe je Belgisch hardsteen in jouw project kunt integreren?

Maak een afspraak met onze accountmanager om de mogelijkheden te bespreken.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op